Kdy dát dítě spát

Anonymní
2.1.12 14:38

Kdy dat dite spat

Muj otec me obvinil, ze moje dite je male, protoze ho tyram a nedavam ho dat spat tak brzo, jak bych mela. Ze pry se mu kvuli me netvori dostatek rustoveho hormonu.
V roce mel 73 cm (kluk).
Chodi spat kolem 9 vecer. Spi cca do 8 rano, takze pocet hodin je podle me OK (informace, kolik ma dite v kterem veku spat hodin, jsem si nasla). Ale neni to uplne standardni cas na ukladani, to je fakt.
K rustovemu hormonu jsem nasla jen tohle info: Nejvíce růstového hormonu se tvoří asi dvě hodiny po usnutí, ideálně mezi 23. a 24. hodinou. Ale to je asi az na vetsi deti? jinak by tomu ta moje vecerka o 9 vyhovovala…
Takze: nevite, v kolik hodin nejlepe davat batole spat a jak mu pozdni vecerka skodi?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
2.1.12 14:45

Náš starší prcek chodil docela dlouho spát docela pozdě, klidně v 10 - 11 hodin… Docela by mě zajímalo, kam by vyrostl, kdybych ho podle logiky tvýho táty vyrostl, kdyby chodil spát brzo :-D (v roce měl 81 cm :-D Teď ve dvou a čtvrt má zhruba 98 cm :-D:mrgreen:

U nás jedinej problém byl v tom, že když chodil spát později a přestal spát přes den, hůř potom spal, budil se s pláčem a tak… Takže jsem před cca měsícem nebo dvěma najela na režim uspávání nejpozději 8 v posteli a přes to nejede vlak. Většinou 5 minut po osmé už spí… a pak vydrží tak do 7 - 8 do rána…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.1.12 14:46

Podle mě můžeš dát batole spát jak chceš brzo, ale pokud nebude chtít, tak prostě neusne :nevim:
Spí jedenáct hodin, což je v pohodě.
Kolik mu je a jak spí přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.12 14:52

Je mu 14 mesicu.
Spi na hodiny podle me akorat (11 v noci a 1.5 po obede). Jenom proste nevim, jestli nejak vadi, ze nespi treba od 19 do 6 jako prumerne batole, ale od 21 do 8.
Je fakt, ze jsem ho na tenhle cas naucila spis ja (z ruznych duvodu, napr. aby ho ve vsedni dny vubec videl jeho tata), stejne tak jako vetsina lidi uci deti chodit spat treba v 7. Asi by to slo preucit, ale nevim, jestli to mam delat.

• Citovat
  • Upravit
46669
2.1.12 14:58

No tak, já myslím, že jako „průměrné batole“ podle tabulek spí jen málo batolat :D . To, že jde spát o dvě hodiny později, než je průměr dle tabulek, nemůže mít vliv na růst. Pokud vůbec spí. A tvoje dítě spí, takže bych to neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
2.1.12 15:00

Zakladatelko, tvůj tatínek je asi lehce na ránu. Miluju chlapy, kteří mají hned ve všem jasno a obvykle vidí chybu v mámě :zed: :zed: :zed:
Je to nesmysl. Výška dítěte je daná z velké části geneticky. Pokud má tatínek 170 cm, dědeček 175, a maminka 165, pak těžko může čekat, že vnuk bude mít dva metry… To házím od boku…
Nehledě na to, že kluci se ve většině případů vytáhnou až v pubertě. Můj bratránek měřil 135 cm ještě ve třinácti letech. V šestnácti měl už 190. Nevlastní brácha na tom byl podobně, dneska měří 198 cm…
Jen já jsem prcek, ptž. mám malou mamču, a bohužel jsem začala hodně brzy menstruovat. S příchodem MS jsem přestala růst :,( :,( :,(
Spát jsem chodila od dětství v sedm, nejpozději osm hodin večer, spala jsem jen přes noc minimálně 11 hodin + přes den… - na výšku to vliv nemělo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
2.1.12 15:04

ahoj, mě přijde, že je to spíš na tobě a na dítěti, jak vám to vyhovuje…Tedy hlavně na tom dítěti…Tvůj otec říká hloupost, vůbec se tím nezabývej…Náš malý chodí spát mezi osmou a devátou, budí se skoro vždy v devět ráno a po obědě klidně spí další hoďku a půl…Tak to bych řekla, že je spíš i přespalej, ale vyhovuje mu to, prospívá tak proč to řešit.....A skoro vždy chodí spát spíš k té deváté a zakrnělí z toho určitě není…Je mu jedenáct měsíců a měři 78 cm (teď už možná 80) a váží 13,5 kg…Neřeš to a dělej , jak to malému vyhovuje.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
2.1.12 15:17

Hele buď v klidu. Náš malej chodil spát ve 21h ještě nedávno, doktorka říkala, že by mohl dřív, ale že je to v jádru jedno, pokud spí dostatečně dlouho ráno a má odpolední spánek. V roce měl 8,5kg a myslím 75cm. Zkoušeli jsme mu několikrát posunout dobu usínání na 20h, ale stejně v postýlce jančil do těch 21h. Až když přestal spát poo, tak chodí spát ve 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
2.1.12 15:18

Podle mě je to blbost. Dcera teď o vánocích chodila také spát kolem deváté, jinak spíš po osmé. Malá je, ale to bude po mě, já jsem taky moc nevyrostla. Hodně hrají roli geny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.12 15:35

diky za odpovedi.
jsem rada, ze jste nektere napsaly ze taky davate dite spat pozdeji a je normalne velke nebo i nadprumerne. jsem z toho ted dost vystresovana, ze jsem mohla udelat nejakou velkou chybu :(
kdybyste mel nekdo i nejaky „vedectejsi“ informace, nejaky clanek nebo tak, bylo by to fajn, abych mela cim argumentovat.

• Citovat
  • Upravit
853
2.1.12 15:36

Tak se směju :mrgreen: Podle teorií tvého táty by naše malá musela být trpaslík :mrgreen: Skoro do 11m. usínala kolem půlnoci,budí se každou noc,i víckrát,vstává brzo /5.-7.hodina/,přes den spí tak 1,5 hod. dohromady, teď usíná mezi 20. -22. hod. A vysoká bude /pokud bude zdravá/ podle výšky rodičů ;) No,ještě jsem neslyšela,že by to tak zásadně ovlivnila délka spánku :nevim: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
2.1.12 15:55

Tak můj starší chodil dost dlouho spát pozdě, třeba ve 23hod a to jsem byla ještě ráda…dřív prostě neusnul. Až když si v roce a půl vyrušil denní spaní,tak začal usínat dřív. Teď chodí spát po 19hod.
Mladší chodí spát se starším, ale přes den toho moc nenaspí, nejvýš hodinu, ale většinou ani tu ne..spíš tak půl.
Takže si myslím,že těch 21hod je uplně v pohodě ;)

No a k věci - starší má ve čtyřech letech asi 110cm a mladší v 17m. 84cm 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
2.1.12 16:24

Ahoj, první holka taky chodívala spát kolem 21-21.30 hodiny. A vstávala pak v 9 ráno 8) (zlatý časy :mrgreen: )A narostla hezky podle tabulek ;) Druhá je ve 20.00 hotová a vstává v 7.
K té nejvhodnější době na spaní - záleží jak to vyhovuje dítěti a vám. Těžko dáš spát dítě v 19 hod, když ti stejně bude do těch 21 šaškovat v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10675
2.1.12 17:04

Moje holcicka chodi spat i ve 22 a spi jen do pul osme a v 8mi mesicich ma 73cm :lol: ,takze tim to fakt neni. A taky si myslim,ze se kluci vytahnou az pozdeji. Kolik meri manzel a kolik ty? Rust je z 99 procent ovlivnen genetikou.

Příspěvek upraven 02.01.12 v 17:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.12 17:14

my merime 165 cm a 175 cm, takze jsme vazne spis mensi. proto jsem se tim taky doted neznepokojovala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML