Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj spolutěhulky,
jsem v 38tt a ještě jsem neměla žádné poslíčky. Miminko je už docela veliké a hotové, máme už cca 3,5kg, tak bych klidně už rodila. Všude mě tlačí, v noci nespím,..
Jenže ještě jsem neměla žádné poslíčky…jediné co mám, je občasný tlak na konečníku a tlak od miminka v podbřišku, kdy už mě opravdu bolí nebo tlak na močák, kdy se mimi hýbne trochu víc a mě projede bolest až na konec močové trubice.
Jenže jak říkám, poslíčci zatím nic (snad bych je poznala, ne?) a já mám strach, abych ještě nepřenášela…klidně bych už šla rodit teď..tak mám trochu strach, jestli to třeba neznamená, že miminku se ven nechce a je pravděpodobnost, že budu přenášet…Nebo můžou se objevit např. poslíčci jeden den a druhý den můžu rodit? Musí se poslíčci objevit?
Ach jo, už bych si moc přála, aby miminko leželo ve své postýlce a já si ho mohla muchlat..
Ahoj.Já jsem rodila 3× a poslíčky neznám
nikdy jsem je neměla…
Ahoj,
já jsem rodila dvakrát a taky nevím, co to jsou poslíčci ![]()
Jo a v obou případech jsem rodila 38 + 1 ![]()
Taky se přidávám, rodila jsem 2× a žádné poslíčky nikdy nebyly.
Já měla poslíčky už někde od 37. týdne a to i takové, že sami doktoři nevěděli, jeslti rodím nebo ne. Ale neotvírala jsem se, tak mě poslali zase domů. Ŕíká se, že když máš bolesti a nejsi si jistá, máš si napustit vanu a lehnout si do teplé vody, že by to mělo přestat. Tedy v případě poslíčků. Pokud to nepřestane, tak už by to mohl být porod.
Tak hodně štěstí a co nejméně bolestí. ![]()
ja zatim rodila jen jednou a take bez poslicku, rodila jsem presne v terminu
tak at uz se brzy dockas ![]()
Ja je necitila, ale jednou je namerili v porodnici
ukazaly se hrboly, kdyz kontrolovali, jak se dari miminum
Ahoj. Já poslíčky taky neměla, rodila jsem dvakrát (ve 40+0 a ve 39+3). ![]()
Tak já jsem u prvních dětí taky poslíčky neměla vůbec. První bolesti v podbřišku znamenaly, že rodím. Až teď u třetího mám poslíčky
Takže neboj poslíčky nepotřebuješ ![]()
Poslíčky jsem taky neměla ![]()
Miminko dřív nechtěj, v porodnici se mnou byla na pokoji holka s holčičkou, která se narodila o 10 dní dřív a měla silnou žloutenku a nechtěla papat. Doktoři vysvětlovali, že to bylo tím dřívějším narozením. I 10 dní je hodně.
Ahoj u mě poslíčci taky nebyli.Rodila jsem jen jednou dva týdny před termínem.Ajak odtekla voda tak malá byla za pět hodin na světě ![]()
Ahoj, já teda rodila ve 38+5, ale poslíčky jsem teda taky neměla.