Kdy dát dárek učitelce v MŠ?

212
26.6.25 20:13

Kdy dát dárek učitelce v MŠ?

Ahoj, nějak mi nedoslo, ze konec školního roku je ve školách zítra. Dcera je ve školce, příští rok jde do předškolní třídy a prázdniny taky bude chodit, ne pořad, ale cca měsíc bude muset, protože nemáme hlídání. Brala jsem konec července jako konec školního roku, což je v pondělí a to dcera odjíždí na dovolenou s babičkou, takže jsem nějaký dárek pro ucitelky neřešila s tím, ze tam stejně nebude ten poslední den. Jenze jsem se dozvěděla, ze děti ze škol mají konec zítra, omlouvám se, ale opravdu jsem to netušila, neresim to, když mám dítě v MŠ. No otazka zní, dává se ucitelkám v MŠ dárek zítra nebo až v pondělí? Nemám nic koupeného, jedine co doma najdu je nějaký čaj a možná kytku ze zahrady, ale nevím zda to není blby? Minulej rok jsem dávala malou bonboniéru a učitelka se ještě divila co to dcera nese, tak fakt nevím co teď 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9019
26.6.25 20:17

Dávám zítra, i když bude chodit i o prázdninách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
26.6.25 20:20

Neseme zítra ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
26.6.25 20:22

@Mellory17 zítra. O prázdninách se ty učitelky hodně mění, nemusí tam být ta naše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.25 20:43

První rok jsem to nechala na polovinu července, kdy začaly školkové prázdniny a už tam některé paní učitelky nebyly, takže taky dávám zítra, i když ještě bude dcera chodit…často jezdíme na dovolené mimo prázdniny nebo na výlety…já ty dárky dávám hodněkrát, nejen do třídy, ale i za kroužky :-) a potom trenerkam mimo školky, ty už dostaly velké kytky na posledním tréninku

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.25 20:57

Nedávám nic, za soukromou školku dávám 7500 měsíčně, učitelky mají výplatu stejně jako já v práci, mne taky klienti nedávají darky za dobře odvedenou práci

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.25 21:10
@Anonymní píše: Více

Tak ono je to takové výchovné, dáváme trenérkam na sportu, pAni učitelkam ve třídě, těm co mají kroužky ve školce, asistentkám…že poděkujeme s dárečkem…a bylo by mi dítěte líto, když by ostatní dávali a my nic…a i to ty paní učitelky potěší…asi holt v naší školce fungujeme na přátelské atmosféře :-) a jinak nám do práce teda lidí často něco nosí a vždy to potěší…

Příspěvek upraven 26.06.25 v 21:11

• Citovat
  • Upravit
212
26.6.25 21:11

Já našla doma nějaké veci, které jsou stále zabalé, takže vypadají jako nové. Dala jsem to vše do dárkové tašky a zítra to dcera muže predat. Já bych taky asi nic nedávala, jak už tady padlo, mě taky nikdo nedává dárky za dobre odvedenou práci 😀 Nikdy jsem toto moc nepochopila, ale zas nechci, aby dcera byla jediná co nic nepřinese.
Ve škole to beru, ale v ty školce nevím no, když dcera chodí o prázdninách, tak to nějak neresim a zapomnela jsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.25 21:42

Nám do práce nikdo nic nenosí, maximálně šéf nám zaměstnancům zákusky. Klienti a zákazníci nic, ti platí poplatky za transakce a rozhodne po klientech žádné dárečky nevyžadujeme.

Navíc v nasi cizojazyčné školce i přes školné je přátelská atmosféra a děti nic učitelkám nenosí, ono to ani v zahraničí (odkud je dost dětí) to není zvykem, takže naše deti rozhodně nejsou chudáci, že by jediní nic nedali. ;)

Nevidím nic výchovného na dávání dárečků za běžnou činnost, stejně jako nenosím kafe zdravotním sestrám, což jsem se tady dozvěděla, že se běžně dává a když platím tři tisíce v kadeřnictví, tak platím kartou a taky při těch cenách nedávám kadeřnici v salonu dýško :P

• Citovat
  • Upravit
11798
26.6.25 21:46

Budu dávat zítra, dcera tam bude poslední den zítra. O prázdninách chodit letos ještě nebude a stejně jsou pak třídy spojené a ucitelky se střídají takže by to nebylo ono. Kdyby šla ještě v pondělí nechala bych to na pondělí kdy oficiálně konci běžný režim. A protože dcera nebude pokračovat se stejnou třídou ale přeskočí třídu tak budu zítra dávat i dárečky pro ostatní děti na památku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
26.6.25 21:48

Neseme dárky zítra. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.25 21:52

Tak něco jiného je jednorázová návštěva kadeřníka a to, že se mi někdo hezky věnuje celoročně dítěti a maličkost vždy potěší, navíc to starší dcera vždy s radostí chystá :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.25 22:04

Vždyť si dávejte, v naší školce to není zvykem, nedáváme a rozhodně v tom nebudu na základce pokračovat, tam to školné ještě naroste a jinak ta návštěva kadeřnice není jednorázová, do tohoto salonu chodím skoro dvacet let.

• Citovat
  • Upravit
tartaletka
26.6.25 23:24

Nedat nic je v pohodě a jestli chcete, klidně vem kytku ze zahrady, lepší, než vyhrabat nějakou blbost ze šuplete typu svíčka ;)

• Citovat
  • Upravit
30928
27.6.25 05:30

Ten, co nedávají. Vaše děti nic os učitelek nedostaly? Naše z každého krouzku, skolky, školy, od každého dostaly nějakou drobnost. Takže jo, dáváme všude, ale davaji i ty učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin