Proč potřebuje školka k trvalému příkazu znát mé číslo účtu?

Anonymní
23.6.25 13:48

Trvalý přikaz, proc chteji me č.u?

Dobry den, ve skolce jsem dostala papir kam mam uvest sve cislo uctu ze ktereho budou placene obedy..a zaroven informaci, ze trvaly prikaz mam dat do napr.20.8.Moc nechapu na co do konce tohoto tydne chteji me cislo uctu? Na preplatky asi ne kdyz ty by vznikli az co tam zacne chodit..Nechteji inkaso nastavit odemne? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3957
23.6.25 14:00

Je to trvalý příkaz k inkasu. A je to proto, že dítě nemusí chodit celý měsíc do školky, takže si MŠ strhne stravné čistě za dny, kdy dítě bylo skutečně v MŠ.
Ty ve své bance vytvoříš souhlas k inkasu, ale strhávat si to bude MŠ sama - proto potřebují znát číslo účtu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36137
23.6.25 14:02

Já jsem nastavovala na obědy inkaso. Trvalý příkaz je nesmysl, když budeš mít každý měsíc jinou částku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
23.6.25 14:04

Pravděpodobně chtějí, abyste nastavili trvalý příkaz nebo souhlas k inkasu, aby platby za obědy mohly být automaticky strhávány. Pokud si nejste jistá, doporučuji kontaktovat přímo školku a požádat o upřesnění :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.25 14:08

@JancaS84 ale obedy se plati na mesic dopredu myslim..inkaso jde z bankovnictvi? dekuji

• Citovat
  • Upravit
3957
23.6.25 14:11
@Anonymní píše: Více

To je, myslím si, blbost, naše školka stravné strhává zpětně. Takže teď v červnu stravné za květen. Ale jestli někde to funguje dopředu, netuším..
Ano, inkaso si nastavíš v bankovnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36137
23.6.25 14:11

Tak kazda školka to může mít jinak. My jsme byli ve dvou a v jedné dali po konci měsíce na nástěnku kolik má kdo zaplatit a každý to musel poslat, přinést. Teď co máme školku tak si to strhávají inkasem, ale taky ne předem ale až po nějaké době podle odebrané stravy.
Inkaso se dá nastavit v bankovnictví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
23.6.25 14:58

fakt někdo v dnešní době - dospělá žena maminka - nerozumí inkasu? Inkaso a účet si musela založit už moje babička v roce 1977, kdy její mladší dcera šla do nové školy do 9. třídy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.6.25 15:17

@stinga ale oni pisou trevaly prikaz nepisi inkaso to je jen ma domnenka…

• Citovat
  • Upravit
3957
23.6.25 15:19

Není nic jednoduššího, než zavolat do MŠ, co je tím myšleno. Jestli trvalý příkaz k úhradě, nebo trvalý souhlas k inkasu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
23.6.25 15:28

Zavolej do školky a zeptej se. Co my tady víme, co po tobě chtějí? My jsme něco platili inkasem a něco trvalým příkazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77375
23.6.25 15:41

a proč to teda řešíš tady a nezeptáš se jich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
23.6.25 16:09
@werajsik píše: Více

No, neni to úplně praktické, ale zas bych netvrdila, ze je to blbost, u nas to tak bylo ve škole, platilo se trvalym prikazem pevna částka a vzdy po konci pololeti poslali preplatek zpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69113
23.6.25 16:11

Vždyť to může mít každá instituce jinak. Shodou okolností jsem teď byla zařizovat stravu ve školní jídelně a měla jsem vybrat ze dvou možností - buď trvalý příkaz nebo souhlas k inkasu. U trvalého příkazu se platí maximální částka dopředu a na konci roku vrátí přeplatek. A kupodivu chtěli znát i číslo účtu, i když ho uvidí nejpozději v půlce srpna, až jim tam pošlu první platbu se správným variabilním symbolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
23.6.25 16:36
@ugluk píše: Více

No, pri schopnostech nekterych rodičů chteji mit to číslo napsané, neb poslat platbu se spravnym VS je pro mnoho z nich nadlidsky vykon a jmenuji se dost často jinak než deti nebo pouzivaji buh vi ci ucet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin