Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je to trvalý příkaz k inkasu. A je to proto, že dítě nemusí chodit celý měsíc do školky, takže si MŠ strhne stravné čistě za dny, kdy dítě bylo skutečně v MŠ.
Ty ve své bance vytvoříš souhlas k inkasu, ale strhávat si to bude MŠ sama - proto potřebují znát číslo účtu..
Já jsem nastavovala na obědy inkaso. Trvalý příkaz je nesmysl, když budeš mít každý měsíc jinou částku.
Pravděpodobně chtějí, abyste nastavili trvalý příkaz nebo souhlas k inkasu, aby platby za obědy mohly být automaticky strhávány. Pokud si nejste jistá, doporučuji kontaktovat přímo školku a požádat o upřesnění ![]()
@JancaS84 ale obedy se plati na mesic dopredu myslim..inkaso jde z bankovnictvi? dekuji
@Anonymní píše: Více
To je, myslím si, blbost, naše školka stravné strhává zpětně. Takže teď v červnu stravné za květen. Ale jestli někde to funguje dopředu, netuším..
Ano, inkaso si nastavíš v bankovnictví.
Tak kazda školka to může mít jinak. My jsme byli ve dvou a v jedné dali po konci měsíce na nástěnku kolik má kdo zaplatit a každý to musel poslat, přinést. Teď co máme školku tak si to strhávají inkasem, ale taky ne předem ale až po nějaké době podle odebrané stravy.
Inkaso se dá nastavit v bankovnictví.
fakt někdo v dnešní době - dospělá žena maminka - nerozumí inkasu? Inkaso a účet si musela založit už moje babička v roce 1977, kdy její mladší dcera šla do nové školy do 9. třídy ![]()
@stinga ale oni pisou trevaly prikaz nepisi inkaso to je jen ma domnenka…
Není nic jednoduššího, než zavolat do MŠ, co je tím myšleno. Jestli trvalý příkaz k úhradě, nebo trvalý souhlas k inkasu…
Zavolej do školky a zeptej se. Co my tady víme, co po tobě chtějí? My jsme něco platili inkasem a něco trvalým příkazem.
a proč to teda řešíš tady a nezeptáš se jich?
@werajsik píše: Více
No, neni to úplně praktické, ale zas bych netvrdila, ze je to blbost, u nas to tak bylo ve škole, platilo se trvalym prikazem pevna částka a vzdy po konci pololeti poslali preplatek zpet.
Vždyť to může mít každá instituce jinak. Shodou okolností jsem teď byla zařizovat stravu ve školní jídelně a měla jsem vybrat ze dvou možností - buď trvalý příkaz nebo souhlas k inkasu. U trvalého příkazu se platí maximální částka dopředu a na konci roku vrátí přeplatek. A kupodivu chtěli znát i číslo účtu, i když ho uvidí nejpozději v půlce srpna, až jim tam pošlu první platbu se správným variabilním symbolem.
@ugluk píše: Více
No, pri schopnostech nekterych rodičů chteji mit to číslo napsané, neb poslat platbu se spravnym VS je pro mnoho z nich nadlidsky vykon a jmenuji se dost často jinak než deti nebo pouzivaji buh vi ci ucet.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Dobry den, ve skolce jsem dostala papir kam mam uvest sve cislo uctu ze ktereho budou placene obedy..a zaroven informaci, ze trvaly prikaz mam dat do napr.20.8.Moc nechapu na co do konce tohoto tydne chteji me cislo uctu? Na preplatky asi ne kdyz ty by vznikli az co tam zacne chodit..Nechteji inkaso nastavit odemne? Dekuji.