Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
ráda bych znala váš názor. Měníme dceři školku, je předškolák a má odklad. Musíme v současné školce sdělit, kam od září přechází?
Dle paní ředitelky je to naše povinnost, jí to sdělit. Ale dle mého jí do toho nic není.
A nejsme jediní, kdo dává své předškolní děti jinam.
Máte někdo podobnou zkušenost?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Pokud není jako předškolní ve spádové školce, tak nová školka musí do spádové dodat papír, že předškolní výuku někde absolvuje…ve skupinkách jsou zase na individuální výuce a musí na přezkouseni do spádové školky…
Pokud je školka spádová, tak skutečně dokládalte potvrzení, že chodí dítě jinam a kam. Za nás to dělá přímo naše nespádová školka.
Jinak jí do toho nic není.
Edit: Na žádné přezkoušení do spádové školky nemusí.
Příspěvek upraven 10.06.25 v 21:29
@Bubla Bůčková píše: Více
Bohužel původní školka to komplikovala nám. Proto jsme přehlásili dceru jinam.
Z důvodu plánovane rekonstrukce se školka stěhuje jinam a p. ředitelka nám ze své vůle přesunula dceru z předškolní třídy do třídy nejmenších dětí (3-4 roky) i když má doporučení, že dcera má zůstat s předškoláky.
Jinak díky za info.
@Karkulka38 píše: Více
Bude chodit do normální školky, tak na co přezkoušení ve spádové?
Není to žádná skupinka ani alternativní školka.
@Kate11.8 nepůjde na přezkoušení, to jsem psala o skupince, že prostě spádová školka za to předškolní dítě zodpovídá…
@Kate11.8 píše: Více
jak může předškoláka dát do skupinky nejmenších?
@stinga píše: Více
U nás bohuzel taky normální…ale stále nechápu, kde je problém- vaše chování je nepřijatelné, prerazujene Sofii do MS Sluníčko.
@Bubla Bůčková píše: Více
Nechápu, v čem je moje chování nepřijatelné, když hájím jen zájem svého dítěte. Jak psycholožka i SPC napíše, že má být se stejně starými dětmi a ona to nerespektuje, s malými být nemá.
A paní ředitelka si stejně dělá co chce, tak to řešíme. A o Vaší Sofii se nikdo nebaví.
Dám jí to vědět, konec diskuse.
Děkuji za rady.
@Kate11.8 Já myslím, že to nebylo myšleno na vás, ale jako, že máte říct ve školce, že jejich chování je nepřijatelné a Sofii, Alenku nebo jak se vaše dcera jmenuje přeřazujete tam a tam… ![]()
Příspěvek upraven 11.06.25 v 06:56
Přechod jsem nahlásila, jen jsem neuvedla název školky a to jim vadí.
A šlo o to, jestli musím nahlásit adresu nové školky.
A proč bys ale nemohla? V čem je problém? Myslíš že tam pak učitelky pojedou tvé dítě hledat nebo co?
Přesně jak napsala Bubla (a tys to nepochopila). Řekněte že přeřazujete tam a tam, protože jste nespokojeni, tečka.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.