Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Naše slečna šla dnes poprvé do dětské skupinky. Trochu se styděla ze začátku ale pak šla s detmi na svačinu a přišla mi oznámit, že mám jít domů a chce tam být i na spaní. Jde o tu četnost, já chodím zhruba na 2-3 služby týdně do nemocnice. Učitelky v DS říkaly ze je lepší když děti chodí např. od pondělí do čtvrtka dopoledne nebo 3 i na spaní. Počítala jsem s tím, že tam půjde max na 2 dopoledne týdně. Jenže ji se tam líbí a chce zůstávat, tak jsem z toho rozčarováná.
Měl to někdo podobně? Zas ji to nechci nijak zakazovat.
Díky ![]()
@Tianhou píše: Více
jak udělat problém, tam kde není
![]()
snad buď ráda, že se jí tam líbí, ne? jsi rozčarovaná
tak lepší by bylo, kdyby řvala jako tur a nechtěla tam, tak to jo ![]()
já jsem dávala 2,5letou do skupinky každý den mimo středy od 8 do odpoledne po spaní, byla nadšená, já ty 4 dny jezdila na částečný do práce, středy jsme byly doma
Ono většinou to první nadšení přejde ve chvíli, kdy jim dojde že je to napořád. Přestane to být nové a zajímavé.
Ale nám taky říkala, že ideál je minimálně 3× týdně, aby si zvykly na režim. Že 2× týdně to je hrozně málo. A nedostatkem dětí to nebylo.
Syn chodil na 4 dny, později na 5 dnů a ok. My doma byli v pátek ![]()
A tedy u nás i většina dětí chodila 3-5 dnů. Tak půlka na plnou docházku.
Příspěvek upraven 09.06.25 v 13:11
Ach jo,
tak jasně, že jsem ráda, že se jí tam líbila. Jen mi to přišlo brzo, ale zřejmě spíš na mě než na ní.
Díky za skvělý komentář, klidně by stačila ta druhá část. ![]()
@Snopy123 píše: Více
dcera byla nadšená celou dobu, co tam byla, a já také, „tety“ posílaly každý den fotky, co dělají, a já viděla každý den nadšené dítě, ty holky, co to vedly, byly pro to zapálené a úplně boží
U nás doporučují min. 2 dny a za sebou. Když je tam mezera ty děti si špatně zvykají.
@Snopy123
Díky
asi možná jo. Vše nové a hlavně děti. Tak uvidíme jak to bude pokračovat dál. Jsem ráda že to bylo takhle v poklidu.
tak mě překvapuje, když je maminka rozčarovaná z toho, že je dítě nadšené, místo toho, aby byla šťastná
@Tianhou
Po dni bych neskákala a nehodnotila. Uvidíte. Za mě ale 2 dopoledne jsou fakt málo. Pokud dopoledne dala bych minimálně 3. A počítala, že ten režim ve školce a vše okolo je daleko náročnější, takže je může daleko víc unavit než být doma - proto bych zvážila ten spánek ve školce - ale to záleží jak máte daleko domů a tak…
@stinga
Možná jsem to nenapsala úplně přesně. Prostě mě to překvapilo, v dobrém, ale překvapilo.
@Snopy123 no kdybych ji vyzvedla po obědě, opravdu pojedeme domů jen zalehnout. Mám to zhruba 5 minut autem.
Věřím, že se to může všechno mnohokrát změnit a nadšení nemusí vydržet dlouhodobě
Je už veliká. Spousta dětí v tomhle věku už jdou do státní…
Jinak změna je to samozřejmě i pro rodiče
Celkem bych se vsadila, že nějaká krize přijde, ale to ustojíte. ![]()
@Yasmen Tak ne každé dítě je ve 2,5 letech zralé na pobyt ve státní MŠ. Že tam jde neznamená, že je tam spokojené.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.