Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás stále cca 15 děti pod čarou. Mame 1 spádovou školku dle TP a stále to nestačí. Syn byl v jiné školce bez TB byl 30. pod čarou, abych ho tam dostala, musela jsem mu změnit TB. Jestli někde klesá porodnost v MŠ nevím, to nesleduji.
Jo nejsme Praha
U nás se hlásilo nejvíc dětí za celou dobu trvání školky tj. 16 dětí kapacita školky je 25 dětí celkove odcházelo 9 předškoláků brali 10
U nás je zatím plný stav školky. Tj. přes 100 dětí. Do školy odchází 34 ze 40 předškoláků.
Jestli vyjdou peníze. Tak se bude přistavovat pátá třída.
U nás už není plno nadoraz pár let (teď mají v naší třídě 24-5, kapacita je 28), nastupují i děti během roku. Docela jsem koukala, ještě před sedmi lety neměly šanci ani děti o rok starší než teď, no a teď mě učitelka prosila, ať je chválím a trošku zapropaguju, že dětí ubývá. Taky Praha.
Kluk se 4 roky zpět dostal do 3 školek ze 4 co jsme hlásili. Holka ted jen do jedné z 5 poboček. Termínově oba květen 25
nakonec se uvolnilo v jedné kde byla pod čarou a přijati šli jinam.
Přijde mi, že je to jak kde. Mám děti už velké ve škole, ale sousedka letos přihlašovala do školky hned dvě děti najednou a povídala, že mladší ji skončil pod čarou, nakonec jí ho vzali, že se jiné dítě stěhuje pryč.
Ale třeba město 32 km od nás, není okresní, spadá do vedlejšího okresu, okolí města řidší zalidněnost je to Šumava, tak tam už prej počet dětiček ve třídách jde dolů.. kamarádka tam dělá školnici a ve třídách, kde před 5 lety bylo 28 dětiček jich mají 22, jedná se o velkou školku.
Praha 3 - 641 míst na 810 přihlášek. Z toho nelze říct, kolik dětí těch 810 přihlášek zastupuje, ale vypadá to, že všechna místa jsou rozebrána
![]()
Naše školka teď přibírá téměř jen předškoláky. Už letos byly 3 předškolní třídy ze 6 celkem. Příští rok to nevypadá jinak. Hlásí se spousta starších dětí, které musí vzít na povinnou docházku, ještě je u nás docela dost “odkladových dětí´, takže pro ty nejmladší zbyde tak 10-15 míst což je možná čtvrtina poptávky.
Praha, městská část kde je pořád problém s kapacitou MŠ i ZŠ první stupeň. Jak se říká, že se staví málo bytů, tak ten problém je koncentrovaný. U nás se staví a takhle to dopadne, když infrastruktura nestíhá.
Dite se dostalo do dvou skolek ze tri, pred tremi lety starsi dite taky tak a taky do tech stejnych. V nasi oblibene to ale mel o prsa, takze jsme letos mladsimu diteti radsi menili trvale bydliste a dostalo se s prehledem. Takze my problem nemeli. Ale kamaradky s detmi, ktere nedosahly tri let treba o mesic to mely tezsi. Ale nakonec se taky vsechny deti dostaly, i kdyz treba ne na preferovane skolky. Ale za me letos dobry.
U nás furt peklo. Ve školce dvanáct míst, spádových dětí pětadvacet a to se hlásí další nespádové. Syn tam má dva kámoše, kterým se letos hlásili mladší sourozenci. Zatím se nedostal ani jeden, jsou pod čarou a rodiče v nervech.
Tady v klidu. Vnuk má 2 roky, je zapsaný, za rok půjde. Aktuálně ve školce 48 dětí, kapacita je 60. Co se kompletně vyměnil personál má školka pěknou pověst
My žijeme, kde žijeme 11 let a 2,5 leté děti mají místo každý rok. Bez problémů. Ale to je dáno velikostí školky. Obec chce, ať mladí tady zůstávají. Ať se obec rozrůstá. Takže je víc tříd a zvažuje se, že se další přidělá. Je to součást politiky obce.
U nás jsem hlásila 3 děti naráz do školky. 2 vzali a mladší pod 3 roky ne. Ač je lehce pod 3 roky v září.
Takže jsem prohlásila jinam, kde mi vzali 3 děti naráz.
A ještě jsem měla záložní školku, ale ta je 30 minut jízdy autem.
První 3 minuty. Druhá kam děti jdou je 14.
Ale jsem strašně moc ráda, že jsou do té, kde je dojezd 14 minut. Moc se mi líbí.
A jinak kamarádka 2 děti a se skolkama též neměla problém. Brali ji i to 2 lete. Přijata ve 2 školkách že 3.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj holky, tak jak jste byly úspěšné s přijetím dítěte do mateřské školy? U nás se přibralo 57 děti, bohužel trend snižování porodnosti došel i sem - školka v Praze. Takze snad budeme mít jednou práci s nebudou se školky zavírat.