Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Spousta dětí ponese dneska. Kytice ze zahrady je super.
Dostala jsem včera ručně vázanou malou kytici levandule a čokoládu k tomu, propisku teda. Kytice už zdobí stůl.
Kytka te zahrady je super. Nic jiného bych nedávala.
Nám teda nosí dárečky i zákazníci- čtenáři. Pracuji v knihovně. Čokolády, bonboniery, i kytky. Samozřejmě ne pořád, ale občas něco přinesou, většinou stálí návštěvníci. To spíš na dospělém oddělení…
Na dětském nás minulý týden úplně dojala jedna paní učitelka, přišla s celou třídou a donesli s dětmi malou pozornosti, poděkování za nas přístup, práci a ochotu. Tahle třída k nám chodí i na čtenářské dílny a je skvělá - jak děti, tak paní učitelka.
Taky děláme svou normální pracovní činnost, ale byly jsme dojaté. Pak si člověk řekne, ze ta práce má smysl. Rozhodně to potěší…
@Cuddy píše: Více
Rodiče se mezi sebou domluví a jeden z nich za celou třídu předá květinu v hodnotě cca 1000-1500 max. Dny učitelky nás už dříve prosily, ať děti jednotlivě nenosí květiny.
@Mellory17 píše: Více
Tak vzhledem k tomu, že nám dítě bude chodit do školky celé prázdniny, tak mě nějak nepřišlo důležité dávat dárek. To až na konci prázdnin. V září budou totiž v jiné třídě s jinými učitelkami. To už mi přijde logičtější
. Useknou tu třídu poděkováním.
Nakonec jsem žádný dárek nedavala. Co jsem viděla rodice, tak nosili dárky hlavně predskolaci, od nás ze třídy snad jen par děti.
Syn je předškolák a od pondělí už do školky chodit nebude, takže za nás logicky dneska a co vím, tak ostatní taky dneska. Vždycky jsem dávala aspoň třeba čokoládu, nebo kávu. Letos, když je tam naposledy, tak dostala každá z učitelek malý dárkový koš a ještě jsem dávala bonboniéru pro personál (kuchařky, uklízečky…). U nás jsou ale učitelky extrémně šikovné, dětem se věnují, pořád někam jezdí, organizují přespávačky, lyžáky, školky v přírodě, edukativní výlety do ZOO, hor, muzeí, divadla, bazény…Na to, že je to státní školka za pár šupů, tak skvělý přístup.
Darek jsme dali dneska „ke konci skolniho roku“ vsem ucitelkam ze tridy. I kdyz bude chodit i v lete (cervenec jina pobocka, srpen jeji kmenova), po lete nastupuje uz do jine skolky, takze v srpnu budem davat jeste darek na rozlouceni.
Také jsem dávala dneska a i kdyby chodila dcerka do MŠ ještě o prázdninách, tak bych taky dávala dnes, ať je to odbyté. A dávám (loni chodila 1. rokem) loni, tak i letos dávám učitelkám, ze skupinky, do které dcera chodí 2 učitelky, paní kuchařce a paní řiditelce, je fakt, že to není velká školka, takže se to ještě dá. Je u nás na vesnici.
Jak půjde do školy a do kroužků, tak to bude „horší“ ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.