Prvňáček 1.C

Anonymní
25.6.25 21:04

Prvňáček 1.C

Ahoj všichni, chci se zeptat na vaše zkušenosti, než budu mít možnost zeptat se ve škole. Za nás když sme chodili do školy tak od nějaké 6 třídy byly děti rozděleny na 6.A, 6.B to byly „normální děti“ a potom byla třída 6.C a tam byly děti pomalejší a ti co měly diagnózy: dysgrafik, dyslektik atd. Můj první syn teď nastupuje do první třídy, už rovnou jsou založeny tři třídy 1.A, B,C syna přidělili do třídy C a já jsem z toho taková nesvá, řekla bych že syn je úplně normální chytrý kluk, ve školce tří pasování na prvňáčka učitelky zmínili že bude vynikat v matematice. Můj dotaz zní zda už třeba na základě zápisu ve škole mohli rozdělit děti podle nějakého jejich odhadu do tříd jak popisují výše. Nebo zda je to rozděleno náhodně a třeba až půjde syn do třetí třídy tak budou děti opět přerozdělovat. Děkuji za názory a zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14912
25.6.25 21:08

:D Já byla 1.E a následky nemám. Logicky je to přece podle toho, jak je silný ročník. Nikdy jsem neslyšela že by dělali od první třídy i nějakou okrajovou třídu, kam dají “nepodařenky” nebo geniální. A pokud by to tak bylo, zcela jistě vy rodičové byste byli informováni, že je vaše dítě v nějaké speciální třídě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14603
25.6.25 21:09

O tom jsem nikdy neslyšela. Chodila jsem do céčka tři roky a byli jsme tam všichni víceméně normální :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.25 21:10

Vidis, u nas jsou „vyhlaseny“ acka :lol: I kdyz nijak spesl vybirany nejsou (jsem ucitelka)
fakt to nic neznamena ;)

• Citovat
  • Upravit
16219
25.6.25 21:12

Známá ma syna ve tride C a to proto, že otevřeli ten rok 3 první třídy a děti prostě nějak rozdělili. Rozhodně ne podle nějaké diagnózy :think: Když jsem byla na druhém stupni, byly u nás třídy A a B klasické, C více jazyková a D více matematická :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
952
25.6.25 21:13

Můj kluk nastupuje příští rok do 3.C. Vyniká v matematice a v šachách. Do třídy chodí jak s dalšími chytrými dětmi, tak s dětmi, které mají v učení potíže. Mladší holka nastupuje do 1.C.. Paní učitelka se už těší, že rozšíří jejich šachový kroužek. Ona je jinak chytrá komplexně, ne jen v matematice. Už trochu znám děti, které tam také nastoupí, některé budou také hodně chytré, některé ani ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.25 21:15

Já mám děti od první třídy taky v céčku a u nás to nijak rozdělené není. Letos synek školu reprezentoval ve dvou disciplínách, v jedné úplně vyhrál, ve druhé byli v týmu druzí, jsem na něj moc pyšná :srdce: Určitě nejsou za nějaké lůzry… že by se s nimi nepočítalo. Prostě je to velká škola a berou hodně dětí :) A tedy, asistentku a nějaké dítko s poruchou sice mají, ale to prý i v ostatních třídách.

• Citovat
  • Upravit
24633
25.6.25 21:16
@Anonymní píše: Více

Takto se to dávno dělat nesmí. Prostě je prvňáků moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11721

Za komunismu takové třídy byly.
U nás na škole byla taková „vyrovnávací“ třída pouze ve druhém ročníku. Pak se děti vrátily do svých původních tříd.

Ukázka takové třídy byla v seriálu My všichni školou povinní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009

Tohle dělení jsem zažila na druhém stupni, kdy uz u deti maji historii a prehled. U prvňáčků to bude náhodné. Ale nevim, jestli se to dnes ještě vůbec smí, to bylo za dob me školní docházky.
Sama jsem absolvovala první stupeň jako C, druhý jako A, osmičku jako D protože…si škola vymyslela ze to změní (jen písmena, ne složení trid :lol: ) a na gymplu sice A, ale bylo to náhodně zase. Nic bych za tim nehledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
25.6.25 21:18

To už se dnes nedělá. Moje děti jsou A. Mladšímu jsem mohla vybrat, zda chci, aby byl jako sourozenec v A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.25 21:19

U nás na střední také bylo áčko něco víc. Měli jsme áčko lyceum, béčko a céčko klasiku a déčko byli ti, co se sice původně nedostali (odvolali se), ale studijní plán měli stejný jako já z béčka. Lyceum bylo náročnější…

• Citovat
  • Upravit
14912
25.6.25 21:22
@Michelle_M píše: Více

Možná ti to jenom nikdo neřekl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.6.25 21:22

Tohle dělení je historie. Dnes se třídy obvykle losují, aby nevznikaly právě tyhle nesmyslné dohady, že áčáci jsou elita. Je vidět, že předsudky mají tuhý kořínek a bude trvat ještě dlouho, než matky přestanou řešit písmenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14912
25.6.25 21:23
@lucad77 píše: Více

Rozhodně bych neřekla moc, když nasmolí 3 třídy po 25 dětech. Nás bylo 5 tříd po 33 dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin