Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nas jsou A sportovky, B s rozsirenou vyukou AJ a C zbytek.
Jinak hodně dětí. Já zažila střídání směn. Jedno z mých dětí mělo ve třídě 17 spolužáků, protože vesnická ZŠ (mmch velmi fajn, ale tehdy byla éra velkých škol). Ono se to velmi mění v době.
Jinak tedy já bych doufala, že to že má škola kam hlásí svoje dítě třeba sportovní zaměření a jazykové už od 1 třídy í a pak nebude řešit A, B, nebo C, protože pak je celkem jasný, že to nějak určené být musí dle zaměření tříd.
Teď by mě zajímalo, jestli zakladatelka náhodou nechodila na stejnou základku jako já. Tam bylo céčko vždycky třída pro, slušně řečeno, dost intelektově opožděné se sklonem ke kriminálnímu chování. Já jsem se tam i bála chodit, bylo to dost o hubu, a to nepřeháním. Jestli zakladatelka zažila něco podobného, tak se ani nedivím, že ji zařazení do céčka poněkud rozhodilo. ![]()
V každém případě bych to neřešila u prvňáků, tam to rozdělení bude náhodné, protože nikdo ještě nemůže vědět, co je které dítě zač.
@annali píše: Více
No a teď se tomu říká „inkluze“ aneb jsme si všichni rovni ![]()
My se třídu a učitelku dozvíme až během srpna, mohli jsme si na schůzce v červnu dát požadavky, jestli chtějí děti z jedné školkové třídy spolu chodit i nadále či ne. Teprve podle toho budou rozdělovat to tříd (máme A až C).
Jinak my taky mohli akorát napsat, jestli chce být dite s nějakým kamarádem napr. ze školky, I to nám řekli, ze za to neručí, ale ze se budou snazit, pokud to pujde. Jestli tam probíhají nějaká zákulisní jednání třeba o volbě učitele nevím, nezúčastnila jsem se…rozdělení do trid i učitele jsme se dozvěděli těsně před začátkem roku, doladovali to nejspíš až ten přípravný týden. V každém pripade opravdu pořadí písmen nic neznamená, někde můžou být třídy se speciálním zaměřením, ale to by rodiče věděli.
Tak u nás jsou v áčku děti, které projevily nějaké hudební nadání. Ale podle prospěchu to určitě není.
Přijde mi to špatné, aby se děti takhle dělily podle prospěchu. A u prvňáků se to asi ani nedá ještě posoudit, aby je podle toho zařadili do tříd. U nás ani v okolí to nikde nebylo a ani není.
Dělalo se to. Taky jsem to zažila. Já chodila do B, ale C bylo plné romů, pomalejších a tak. Ale na toto už se nehraje.
Tož také připíši.
1.C
2.C
3.A (první dvě třídy dojížděly do druhého města, my chodili 2 dny v týdnu na odpolední vyučování
a pak E.
@ibis Tak ale to je super, že jsme uměli předpovědět budoucnost dítěte už před nástupem do první třídy.
Zakladatelko, proč jsi se na takové informace neptala třeba při otevřených dveří nebo při zápisu?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Tak to rozdělení 50: 50 u nás neplatilo snad nikdy. Nebylo to ani možné. A neplatí to třeba ani ve školce. Rozložení většinou bylo dle počtu dětí.