Prvňáček 1.C

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snopy123
26.6.25 08:58
@Anonymní píše: Více

Tak to rozdělení 50: 50 u nás neplatilo snad nikdy. Nebylo to ani možné. A neplatí to třeba ani ve školce. Rozložení většinou bylo dle počtu dětí.

• Citovat
  • Upravit
16986
26.6.25 08:59

U nas jsou A sportovky, B s rozsirenou vyukou AJ a C zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
26.6.25 08:59

Jinak hodně dětí. Já zažila střídání směn. Jedno z mých dětí mělo ve třídě 17 spolužáků, protože vesnická ZŠ (mmch velmi fajn, ale tehdy byla éra velkých škol). Ono se to velmi mění v době.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
26.6.25 09:00

Jinak tedy já bych doufala, že to že má škola kam hlásí svoje dítě třeba sportovní zaměření a jazykové už od 1 třídy í a pak nebude řešit A, B, nebo C, protože pak je celkem jasný, že to nějak určené být musí dle zaměření tříd.

• Citovat
  • Upravit
2378
26.6.25 10:28

Teď by mě zajímalo, jestli zakladatelka náhodou nechodila na stejnou základku jako já. Tam bylo céčko vždycky třída pro, slušně řečeno, dost intelektově opožděné se sklonem ke kriminálnímu chování. Já jsem se tam i bála chodit, bylo to dost o hubu, a to nepřeháním. Jestli zakladatelka zažila něco podobného, tak se ani nedivím, že ji zařazení do céčka poněkud rozhodilo. :D

V každém případě bych to neřešila u prvňáků, tam to rozdělení bude náhodné, protože nikdo ještě nemůže vědět, co je které dítě zač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5131
26.6.25 10:49
@annali píše: Více

No a teď se tomu říká „inkluze“ aneb jsme si všichni rovni :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
26.6.25 11:21

My se třídu a učitelku dozvíme až během srpna, mohli jsme si na schůzce v červnu dát požadavky, jestli chtějí děti z jedné školkové třídy spolu chodit i nadále či ne. Teprve podle toho budou rozdělovat to tříd (máme A až C).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
26.6.25 12:34

Jinak my taky mohli akorát napsat, jestli chce být dite s nějakým kamarádem napr. ze školky, I to nám řekli, ze za to neručí, ale ze se budou snazit, pokud to pujde. Jestli tam probíhají nějaká zákulisní jednání třeba o volbě učitele nevím, nezúčastnila jsem se…rozdělení do trid i učitele jsme se dozvěděli těsně před začátkem roku, doladovali to nejspíš až ten přípravný týden. V každém pripade opravdu pořadí písmen nic neznamená, někde můžou být třídy se speciálním zaměřením, ale to by rodiče věděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
26.6.25 12:40

Tak u nás jsou v áčku děti, které projevily nějaké hudební nadání. Ale podle prospěchu to určitě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
26.6.25 12:44

Přijde mi to špatné, aby se děti takhle dělily podle prospěchu. A u prvňáků se to asi ani nedá ještě posoudit, aby je podle toho zařadili do tříd. U nás ani v okolí to nikde nebylo a ani není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
26.6.25 12:45

Dělalo se to. Taky jsem to zažila. Já chodila do B, ale C bylo plné romů, pomalejších a tak. Ale na toto už se nehraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11717
26.6.25 12:56

Tož také připíši.
1.C
2.C
3.A (první dvě třídy dojížděly do druhého města, my chodili 2 dny v týdnu na odpolední vyučování
a pak E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
26.6.25 13:04

@ibis Tak ale to je super, že jsme uměli předpovědět budoucnost dítěte už před nástupem do první třídy.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
26.6.25 13:05

Zakladatelko, proč jsi se na takové informace neptala třeba při otevřených dveří nebo při zápisu?

• Citovat
  • Upravit
5131
26.6.25 13:22
@Snopy123 píše: Více
?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin