Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Kfětoslava Tak jsou slabší a silné ročníky … Třeba ročník 2007,8,9 byl silný …. Takže dětí bylo víc než bude dětí z ročníku narozených 22.
Já si pamatuji doby kdy se do školy chodilo na směny. Jedna ráno druhá odpoledne. Husákovy děti no.
@Kfětoslava Tak jsou slabší a silné ročníky … Třeba ročník 2007,8,9 byl silný …. Takže dětí bylo víc než bude dětí z ročníku narozených 22.
Já si pamatuji doby kdy se do školy chodilo na směny. Jedna ráno druhá odpoledne. Husákovy děti no.
Za mě to taky bylo / jsem ročník 1988
A a B normální děti a D a E pěknej výkvět.
Bylo tam pár děti a tehdy tam byli šílený děti, zlobive, neučili se, přesně adhd, dyslektici atd..tehdy tam přesunuli od nás kluka někdy ve 3. Třídě tuším a dneska je popelář, je hodnej, ale mentálně maličko jinde.. My s nima měli pak na druhém stupni němčinu a byl to děs. O přestávkách byli taky divoký..
Dneska už to tak není, je to podle kapacity. Buď v klidu ![]()
A on by chtěl v takové třídě někdo učit? Je to nesmysl, děti se dělí rovnoměrně, aby v žádné třídě nebylo moc náročných děti, aby tam nebylo moc kluků. Pouze se přihlíží k tomu, ve kterých třídách jsou asistenti pedagoga.
@Kriss Tina píše: Více
No, náhodně tedy rozhodně ne. Mohu tě ubezpečit, že rodiče dnes kladou dost požadavků a pan ředitel s paní zástupkyní mají co dělat, aby většinu z nich splnili. K tomu všemu, co jsem psala výše, k tomu dát spolu dojíždějící děti (napasovat na tu třídu rozvrh)
@Anonymní píše: Více
Neplatí vždy a všude, rozložení v synově třídě je šestnáct kluků a pět holek. ![]()
@Velryba černá píše: Více
A není to sportovka nebo jinak výběrová třída? Nebo máte tedy hodně divné vedení školy. My tohle neděláme. Výjimkou by mohlo být, že v tom ročníku by bylo hodně kluků a málo holek celkově. Máte v jiné třídě zase samé holky?
Druhá první třída má rozložení cca 50:50, také je možné, že rodiče chlapců preferovali naši učitelku, těžko říci. Ona sama vnímá situaci tak, že má chlapeckou třídu.
U nás je to teda náhodně, žádné požadavky si nikdo nedává
jediné co sme si vybírali bylo, jestli chceme třídu s rozšířenou aj nebo ne a dojíždějící děti se neberou, tak tak se dostanou ty spádové. Holt je to jak kde
Z naší třídy jak ty říkáš mentálně pomalejších se 7 lidí (ve třídě nás bylo 20) dostalo na 8 letý gymp gympl. Všichni co se hlásili z prémiového Ačka 1 a z béčka 3.
![]()
jsem 84 ročník
Přesně tak. I takhle nám to bylo ředitelkou prezentováno.
My měli třídy až do F a bylo to čistě podle losu. Silné ročníky, tak holt musí otevřít víc tříd, pokud na to mají prostory a učitele
Nic víc v tom nehledej. Třídy pro děti s dys a různými dalšími problémy už jsou dávno zrušené.
@Kriss Tina U nás si požadavky dávají rodiče (kterou učitelku by preferovali ), navíc se snaží ředitel udržet aspoň část třídy ze školky (máme 1 spádovou MŠ a 1 ZŠ).Třeba syn byl celá třída MŠ celá třída a v podstatě spolu vydrželi až do 9 třídy.
A tedy vedení dost řeší které dítě k jaké učitelce pokud je dítě s nějakou diagnózou.
Ale tohle bude mít každá škola jinak.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
U nás ve městě jsou třídy až po E, to by ty poslední nesměly snad ani nastoupit
Klid. Dělení už dávno není.