Prvňáček 1.C

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snopy123
26.6.25 05:40

U nás ve městě jsou třídy až po E, to by ty poslední nesměly snad ani nastoupit :)))

Klid. Dělení už dávno není.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
26.6.25 05:44

@Kfětoslava Tak jsou slabší a silné ročníky … Třeba ročník 2007,8,9 byl silný …. Takže dětí bylo víc než bude dětí z ročníku narozených 22.

Já si pamatuji doby kdy se do školy chodilo na směny. Jedna ráno druhá odpoledne. Husákovy děti no.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
26.6.25 05:45

@Kfětoslava Tak jsou slabší a silné ročníky … Třeba ročník 2007,8,9 byl silný …. Takže dětí bylo víc než bude dětí z ročníku narozených 22.

Já si pamatuji doby kdy se do školy chodilo na směny. Jedna ráno druhá odpoledne. Husákovy děti no.

• Citovat
  • Upravit
22874
26.6.25 06:08

Za mě to taky bylo / jsem ročník 1988
A a B normální děti a D a E pěknej výkvět.
Bylo tam pár děti a tehdy tam byli šílený děti, zlobive, neučili se, přesně adhd, dyslektici atd..tehdy tam přesunuli od nás kluka někdy ve 3. Třídě tuším a dneska je popelář, je hodnej, ale mentálně maličko jinde.. My s nima měli pak na druhém stupni němčinu a byl to děs. O přestávkách byli taky divoký..
Dneska už to tak není, je to podle kapacity. Buď v klidu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.25 06:21

A on by chtěl v takové třídě někdo učit? Je to nesmysl, děti se dělí rovnoměrně, aby v žádné třídě nebylo moc náročných děti, aby tam nebylo moc kluků. Pouze se přihlíží k tomu, ve kterých třídách jsou asistenti pedagoga.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.25 06:26
@Kriss Tina píše: Více

No, náhodně tedy rozhodně ne. Mohu tě ubezpečit, že rodiče dnes kladou dost požadavků a pan ředitel s paní zástupkyní mají co dělat, aby většinu z nich splnili. K tomu všemu, co jsem psala výše, k tomu dát spolu dojíždějící děti (napasovat na tu třídu rozvrh)

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
26.6.25 06:26
@Anonymní píše: Více

Neplatí vždy a všude, rozložení v synově třídě je šestnáct kluků a pět holek. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.25 06:29
@Velryba černá píše: Více

A není to sportovka nebo jinak výběrová třída? Nebo máte tedy hodně divné vedení školy. My tohle neděláme. Výjimkou by mohlo být, že v tom ročníku by bylo hodně kluků a málo holek celkově. Máte v jiné třídě zase samé holky?

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
26.6.25 06:33

Druhá první třída má rozložení cca 50:50, také je možné, že rodiče chlapců preferovali naši učitelku, těžko říci. Ona sama vnímá situaci tak, že má chlapeckou třídu.

• Citovat
  • Upravit
37131
26.6.25 07:01

U nás je to teda náhodně, žádné požadavky si nikdo nedává :nevim: jediné co sme si vybírali bylo, jestli chceme třídu s rozšířenou aj nebo ne a dojíždějící děti se neberou, tak tak se dostanou ty spádové. Holt je to jak kde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
26.6.25 07:05

Z naší třídy jak ty říkáš mentálně pomalejších se 7 lidí (ve třídě nás bylo 20) dostalo na 8 letý gymp gympl. Všichni co se hlásili z prémiového Ačka 1 a z béčka 3. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jsem 84 ročník

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24635
26.6.25 07:25
@Kfětoslava píše: Více

Ano, dnes jsou normy ale jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5132
26.6.25 07:31

Přesně tak. I takhle nám to bylo ředitelkou prezentováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.25 08:50

My měli třídy až do F a bylo to čistě podle losu. Silné ročníky, tak holt musí otevřít víc tříd, pokud na to mají prostory a učitele :nevim: Nic víc v tom nehledej. Třídy pro děti s dys a různými dalšími problémy už jsou dávno zrušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
26.6.25 08:55

@Kriss Tina U nás si požadavky dávají rodiče (kterou učitelku by preferovali ), navíc se snaží ředitel udržet aspoň část třídy ze školky (máme 1 spádovou MŠ a 1 ZŠ).Třeba syn byl celá třída MŠ celá třída a v podstatě spolu vydrželi až do 9 třídy.
A tedy vedení dost řeší které dítě k jaké učitelce pokud je dítě s nějakou diagnózou.
Ale tohle bude mít každá škola jinak.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin