Kdy dát dítěti rybu do příkrmu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@SonaBN
take jsem cetla, ze s morskymi opatrne, jde spis o to, ze nektere vazi tezke kovy a dite by mohlo mit treba i alergii. Vzhledem k tomu ze mi delame hlavne lososa tak ja davala az ve dvouletech poprve. se stikou bych to asi kolem, roku zkusila, uvidite male, samo si rekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SonaBN jojo, je to tak. Ono pokud má mít alergii, tak se projeví te´d nebo i za 3/6 měsíců. Poprvé bych dala jen kousíček a sledovala, kdyby nějaká reakce byla a příště už normální porci. Te´d teda ještě koukám, kolik malé je..na 5M mi to teda přijde docela brzo (já raději dala déle), ale zase do roku bych nečekala..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rybu jsem dala poprvé asi v 8 nebo 9 měsících, už nevím přesně, ale bylo to kolem toho 3/4 roku. Skleničky se dají už koupit dokonce od půlroku, ale já to teda dřív nezkoušela. Určitě bych dala jen kousek, ryba je alergen, takže bych sledovala a pokud by se nic nedělo, tak bych klidně pak už dávala pravidelně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám manžela itala a doktorka mi tedy řekla, že vzhledem k tomu, že on má „v genech“ to, že ryby jedí běžně, tak i prcka můžu začít dávat dřív než je obvyklé.
Jak psal někdo výše, ve Španělsku mohou jíst děti ryby už dřív ![]()
Jestli je manžel rybář a jedí v rodině ryby často, tak bych se nebála ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Staršího doktorka mi tvrdila že až od roka, ale já mu dala asi v 10m, mladšího doktorka do mě už v jeho 5m hustila, ať mu dávám všechno, rybu, celý vajíčko…
no, neměl ji doteď, jelikož pán v jídle stále stávkuje, sní 1-6 lžiček čehokoliv.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak malá mi zatím papká pěkně všechno, už jsme 2× měli i vařený žloutek v příkrmu a v pohodě… ryby jíme docela často
takže snad by malá mohla být zvyklá už z břicha
No uvidíme, snad nebude mít nějakou tu alergii ![]()
- Citovat
- Upravit
@SonaBN píše:
Poradí mi někdo od kterého měsíce bych mohla dát do příkrmu trošku rybího masa? Konkrétně štiku? Nekupovanou, ale odlovenou tatínkem?
Záleží na Tobě, já chci např. maso a lepek dávat až od roka. Petr Fořt tuším doporučuje ryby až od dvou let. Ale každý odborník Ti řekně něco jiného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 Tady dětem v jeslích davají i citrusy a topické ovoce od 6 měsíců a nic jim neni. To nemluvim o jiných věcech
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
První dítě jedlo jen brambory, mrkev a dýni a atd,, do roka. druhé jí stylem že zkoušim vše a bud se pobli. e nebo osype(zatim se nestalo ani jedno) takže příště nedám a nebo to sní v poho a je to zařazeno v jídelníčku ![]()
rybu bych dala od 6 měsícu. Já teda kupuju skleničky a sklenička tunák je abnormálně hnusná, tu pachut si pamatuju s krmení toho prvního
takže u nás ryba ještě nebyla, ale neměla bych problém dát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U malý jsem rybu dala poprvé v 18.m a u malýho dávám už od 10.m
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annaei ty nežiješ tady co, ty bydlíš v Holandsku? pamatuju si to správně z jinýh diskusí?
tady by to asi dětem nikdo nedal
a nechápu jak ty mrńata ty citrusy pokoušou, syn pomeranč nepokousal ani v roce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 V Lucembursku, davají mu to, co jim řeknu. Já se snima moc nedomluvim tak jsem řekla vše. Vysledek je, že teda opravdu mu dávají vše od těch 9 měsíců. Překvapivě to nějak kouše nebo já nevim, jak to provadějí. Rybu mají tak 1-2 týdně. Oni občas nevim, jestli si nevymyšlí moje dítě doma zasadně nic nejí a jim prý sní všechno a ještě mu přidavají. Mě doma nespí jim 4 hodiny bez problemu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jowana Takže jestli jsem to v tom odkazu pochopila správně, tak tu rybu klidně dát můžu, je to tak?