Kdy dát dítěti rybu do příkrmu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ještě bych tak 2 měsíce počkala, ale pak už klidně…ryby jsou zdravé, dobře stravitelné, jen pozor na kosti. V kupovaných příkrmech je tuňák a treska tuším od 8+ a to jsou mořské ryby, ty sladkovodní se můžou i dřív, dnes se moc nedoporučuje s ničím extra otálet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SonaBN píše:
Poradí mi někdo od kterého měsíce bych mohla dát do příkrmu trošku rybího masa? Konkrétně štiku? Nekupovanou, ale odlovenou tatínkem?
Já dávám od pátého měsíce na doporučení doktorky ![]()
- Citovat
- Upravit
Pokud vím, tak se do roka ryby nedoporučují! já teda zkusila dvojčatům ryby zařadit v 9ti měsících, ale plivaly to, zato teď se můžou utlouct a nejradši mají candáta! ale pozřely to fakt až někdy po tom roce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dvojmatka píše:
Pokud vím, tak se do roka ryby nedoporučují! já teda zkusila dvojčatům ryby zařadit v 9ti měsících, ale plivaly to, zato teď se můžou utlouct a nejradši mají candáta! ale pozřely to fakt až někdy po tom roce
Tak mě to bylo doporučeno doktorkou. Kousek rybky, brambou a zeleninu a rozmixovat ![]()
- Citovat
- Upravit
Dala jsem poprvé asi v 10. měsících, ale u dalšího dítěte bych už klidně dala i dřív.
- Citovat
- Upravit
@lucenka píše:
Dala jsem poprvé asi v 10. měsících, ale u dalšího dítěte bych už klidně dala i dřív.
Já si myslím, že to neublíží ![]()
- Citovat
- Upravit
@Linda85 ono to doporučování je takový
někdo doporučuje s lepkem počkat, někdo zase zavádět co nejdřív a tak… moc jsem se neřídila tím doporučovaným ať už kýmkoliv…
já jsem dala kolikrát dětem věci dřív a čekala, zda to budou jíst a zda se neosypou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ryby se doporučují až od roka. Já malé dala kousek kapra na Vánoce, měla 9 měsíců ale jinak rybu zatím nedostává…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Linda85 Takže myslíš, že když třeba v těch 6ti měsících dám trošilinku té ryby (samozřejmě uvařené, bez kostí a rozmixované) dám s těma bramborama a zeleninou, tak by se nic zlého stát nemělo, jo? Jde mi právě o to, jestli třeba když mají ryby hodně jódu jestli to miminu nějak neublíží…
- Citovat
- Upravit
@SonaBN píše:
@Linda85 Takže myslíš, že když třeba v těch 6ti měsících dám trošilinku té ryby (samozřejmě uvařené, bez kostí a rozmixované) dám s těma bramborama a zeleninou, tak by se nic zlého stát nemělo, jo? Jde mi právě o to, jestli třeba když mají ryby hodně jódu jestli to miminu nějak neublíží…
Určitě ne. Dej malému kousíček. Já ji povařím se zeleninou a pak rozmixuji
! Dvakrát do týdne jí má. Čím dřív, tím líp!
- Citovat
- Upravit
Docela zajímavý odkaz http://www.alergieimunita.cz/…aku-kojence/
Jinak já synovi dala poprvé rybu (lososa) na 7M, moc mu chutnal a jí je pravidelně a rád.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oficiální stanovisko české pediatrické společnost je sladkovodní od 18m a mořské od 2,5 roku.
Třeba ale ve Španělsku prodávají příkrmy s mořskou rybou už od 6m. U nás jsou v prodeji skleničky s rybou od 8m (jsou ale strašně hnusný).
Synovi dávám rybu od roka, pouze čerstvé, mořské, a to min. 1× do týdne.
Každopádně mi dětská radila, abych na poprvé mu dala do pusy kus ryby bez ničeho (nezamíchanou v příkrmu), abych viděla, zda náhodou nemá alergii. Prý jednou u nějakého svého malého pacoše zažila fakt drsnou alergickou reakci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poradí mi někdo od kterého měsíce bych mohla dát do příkrmu trošku rybího masa? Konkrétně štiku? Nekupovanou, ale odlovenou tatínkem?