Kdy dát dítěti rybu do příkrmu?

quassa
27.1.13 21:15

Kdy dát dítěti rybu do příkrmu?

Poradí mi někdo od kterého měsíce bych mohla dát do příkrmu trošku rybího masa? Konkrétně štiku? Nekupovanou, ale odlovenou tatínkem? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31390
27.1.13 21:18

Ještě bych tak 2 měsíce počkala, ale pak už klidně…ryby jsou zdravé, dobře stravitelné, jen pozor na kosti. V kupovaných příkrmech je tuňák a treska tuším od 8+ a to jsou mořské ryby, ty sladkovodní se můžou i dřív, dnes se moc nedoporučuje s ničím extra otálet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85
27.1.13 21:18
@SonaBN píše:
Poradí mi někdo od kterého měsíce bych mohla dát do příkrmu trošku rybího masa? Konkrétně štiku? Nekupovanou, ale odlovenou tatínkem? :)

Já dávám od pátého měsíce na doporučení doktorky ;)

• Citovat
  • Upravit
5278
27.1.13 21:20

Pokud vím, tak se do roka ryby nedoporučují! já teda zkusila dvojčatům ryby zařadit v 9ti měsících, ale plivaly to, zato teď se můžou utlouct a nejradši mají candáta! ale pozřely to fakt až někdy po tom roce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda85
27.1.13 21:23
@dvojmatka píše:
Pokud vím, tak se do roka ryby nedoporučují! já teda zkusila dvojčatům ryby zařadit v 9ti měsících, ale plivaly to, zato teď se můžou utlouct a nejradši mají candáta! ale pozřely to fakt až někdy po tom roce :roll:

Tak mě to bylo doporučeno doktorkou. Kousek rybky, brambou a zeleninu a rozmixovat :)

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.1.13 21:23

Dala jsem poprvé asi v 10. měsících, ale u dalšího dítěte bych už klidně dala i dřív.

• Citovat
  • Upravit
Linda85
27.1.13 21:25
@lucenka píše:
Dala jsem poprvé asi v 10. měsících, ale u dalšího dítěte bych už klidně dala i dřív.

Já si myslím, že to neublíží :)

• Citovat
  • Upravit
5278
27.1.13 21:28

@Linda85 ono to doporučování je takový :mrgreen: někdo doporučuje s lepkem počkat, někdo zase zavádět co nejdřív a tak… moc jsem se neřídila tím doporučovaným ať už kýmkoliv…

já jsem dala kolikrát dětem věci dřív a čekala, zda to budou jíst a zda se neosypou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
27.1.13 21:29

Ryby se doporučují až od roka. Já malé dala kousek kapra na Vánoce, měla 9 měsíců ale jinak rybu zatím nedostává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
27.1.13 21:31

Dávala jsem od 9m, filetu z mořské štiky nebo kapra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
quassa
27.1.13 21:34

@Linda85 Takže myslíš, že když třeba v těch 6ti měsících dám trošilinku té ryby (samozřejmě uvařené, bez kostí a rozmixované) dám s těma bramborama a zeleninou, tak by se nic zlého stát nemělo, jo? Jde mi právě o to, jestli třeba když mají ryby hodně jódu jestli to miminu nějak neublíží…

• Citovat
  • Upravit
Linda85
27.1.13 21:36
@SonaBN píše:
@Linda85 Takže myslíš, že když třeba v těch 6ti měsících dám trošilinku té ryby (samozřejmě uvařené, bez kostí a rozmixované) dám s těma bramborama a zeleninou, tak by se nic zlého stát nemělo, jo? Jde mi právě o to, jestli třeba když mají ryby hodně jódu jestli to miminu nějak neublíží…

Určitě ne. Dej malému kousíček. Já ji povařím se zeleninou a pak rozmixuji :)! Dvakrát do týdne jí má. Čím dřív, tím líp!

• Citovat
  • Upravit
quassa
27.1.13 21:38

@Linda85 No zkusíme a uvidíme :D Díky :palec:

• Citovat
  • Upravit
9578
27.1.13 21:38

Docela zajímavý odkaz http://www.alergieimunita.cz/…aku-kojence/

Jinak já synovi dala poprvé rybu (lososa) na 7M, moc mu chutnal a jí je pravidelně a rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
27.1.13 21:40

Oficiální stanovisko české pediatrické společnost je sladkovodní od 18m a mořské od 2,5 roku.
Třeba ale ve Španělsku prodávají příkrmy s mořskou rybou už od 6m. U nás jsou v prodeji skleničky s rybou od 8m (jsou ale strašně hnusný).
Synovi dávám rybu od roka, pouze čerstvé, mořské, a to min. 1× do týdne.

Každopádně mi dětská radila, abych na poprvé mu dala do pusy kus ryby bez ničeho (nezamíchanou v příkrmu), abych viděla, zda náhodou nemá alergii. Prý jednou u nějakého svého malého pacoše zažila fakt drsnou alergickou reakci 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí