Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky, z jakého důvodu jste daly vašim miminkum dudlík?
Pomohl vám s něčím?
Doma v noci aby neřval a neprobudil zbytek rodiny když jsem ho potřebovala přebalit
prvni dudlík nechtěla vůbec i když se jí snažila tchýně násilím nacpat ![]()
…vždycky po jídle, snad už od porodnice, pokud ještě nespal tvrdě. Dudlík, at se vyklidní, případně usne. Stejně tak když začne dítě natahovat na křik a pak řeším proč chce křičet.
V porodnici, když jsem zjistila, že mimino potřebuje mít nonstop něco v puse, pak spí.
U obou dětí hned v porodnici. Dcera dudala do dvou let, ale od zhruba roku ho měla jen na noc, na uspání. Syn od roku dudlík naopak odmítal. Jinak ho měly na uklidnění, obě děti byly kojené do dvou let, ale neměly dudlík ze mně a já jim ho ráda vnutila, že prý dudlík taky trochu brání syndromu náhlého úmrtí…
Na uklidnění už v porodnici. Starší ho vyplivl a nikdy nechtěl, mladší ho měla téměř do tří let. S mladší jsem se vyspala, ona byla spokojené a hodné miminko. Starší se do roka prořval a já byla chodící dudlík ![]()
Na uklidneni, obe deti mely potrebu neco dudlat vic, nez moje prsa davala. Starsimu asi ve 3 tydnech a mel ho hlavne pri usinani, pokud neusnul na prsu. Mladsimu asi ve 3 dnech, jinak by me ta prsa urval. Oba se ho vzdali sami, starsi kolem 8 mesicu a mladsi uz myslim i kolem 4 nebo tak nejak, rozhodne pred pul rokem.
V porodnici, když jsme zjistila, že pořád potřebuje něco dudlat nebo bude rev.
Kdy dát? To je celkem jedno, důležitější je, kdy mu ho sebrat.
@Traxdita píše:
Holky, z jakého důvodu jste daly vašim miminkum dudlík?Pomohl vám s něčím?
Do 4 měsíce nebyl potřeba. Pak se začli asi ozyvat dásně. Bez dudlíku byl řev. Tak je to pořád, pokud je neklidná a špatné ji, soudím, že jde o zuby a dávám dudlík. Někdy i kousatko do podkovy a obojí s gelem na zuby. Není potřeba pořád. Většinou ho má spíš na hraní a pokud potřebuje sama dá.
Dala jsem hned v porodnici, protože furt řvala
pak se oddudlíkovala sama asi ve 2 měsících, prostě z ničeho nic ho najednou nechtěla a teď už vůbec neví na co to je ![]()
@Traxdita Dudlík jsem dětem nabídla, protože okoli říkalo, chudák dítě ani dudlík mu nedaj. Tak aby nebyly o něco ošizené nabidla jsem dudlík, kolik jim přesně bylo nevím asi měsíc, nebo méně. Bylo to k ničemu, dudlík neuspěl, neměly zájem cucat gumu. Ani pak nikdy nepily z flašky s dudlíkem.