Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nechala bych, když je to takové napůl, tak nechávám ještě aspon dva dny a nedávám do skoly hned jak opadne teplota.
@Anonymní píše: Více
Jsme v podobné situaci a děti budou ještě min. pondělí, úterý doma. Ve škole toho lítá dost a hned by si přidaly něco dalšího.
Dekuju všem, nechám ho tedy ještě doma. Je tu někdo, kdo má také školáka který od začátku školního roku je doma již popáté s nemoci? Uz měl virózu, angínu, zánět průdušek, chřipku a ted po 3 týdnech opět virózu. Je to normální? Myslela jsem že s nástupem do 1.tridy nemocnost naopak opadne. Ani minulý rok ve školce nebyl tolik nemocný. Jsem s ním sama a začínám se bát že bude nemocný pořád případně že s ním je něco vážnějšího. Uklidněte me
Ja bych teda dala urcite, pokud nekasle jak tuberak xkrat za hodinu. Nejak nevidim duvod mit dite s normalni teplotou doma, pokud ma jen rymu.
já jsem byla jako dítě nemocná neustále od 3 do 9 let, i 11× za rok, pak to ustalo na normální frekvenci nemoc 1×, 2× za rok, jako dospělá mívám v létě angínu
jinak až na občas natažení šlach z práce jsem zdravá
@stinga píše: Více
Já to samé v dětství. Asi do deseti let. Pak jsem měla jednou angínu na gymplu a pak jsem byla u doktora letos, nějaká bronchitida - je mi 46. Děti mam skolkové, nemocné úplně pořád, tak doufám, že je to taky přejde.
@stinga píše: Více
Dekuju za uklidnění, je nemocny nejvíce ze třídy doufám ze se to zlepši ![]()
@Eva2610 píše: Více
Dekuju
snad se to zlepši a to same preju i tvým dětem
Já bych poslala do školy. Já syna prakticky doma nenechávám. Kašel a rýma není omluva, vzdělání je to nejcennější.
Dokud nemá 38+, tak jde..
@Dollorres píše: Více
No, já když jsem teď měla 37,6, tak jsem měla pocit, že omdlim, když vstanu z postele. Dcera to má asi po mě, jak má přes 37,5, je úplně vyřízená, sotva vstane z postele. Za nejcennější považuju zdraví.
On na teploty moc netrpí, když je mu fakt zle, tak má 40+ a blouzní.
To vím, že je průšvih. Jinak běžné nachlazení není nemoc. Já si taky vemu prášky a v práci funguji..
Navíc školný je fakt drahý. Tak by byla škoda, nechodit.
@Dollorres píše: Více
Nejcennější je vzdělání? Omg. Nejcennější je snad zdraví!
Ale chápu, co můžu čekat od osoby, která má na prvním místě práci a pak teprve děti ![]()
dcera má teď nějakou „chřipku“, od včera rána má 37,6 a celé dva dny jen leží a spí, též nemá sílu vůbec na nic, jsem ráda, když se občas napije - ale Dollorres by takové dítě poslala do školy
, no jo, každý to má hozené jinak
@MiaBea píše: Více
Nejsi na mě nějaká moc vysazená? Jednoduše vím, co je pro moje dítě dobré a co ne. A nenechám ho doma s rýmičkou a kašlem. Protože to prostě nic není.
I školkáč chodí do školky s rýmou a kašlem. Alespoň z nich nemám chcípáčky, jednou mi jejich ženy budou vďěčné.
Ja treba na detech ani sobe podobne teploty ani nepoznam…Nekdy i nabidnu, at zustanou doma (vypadaj nachcipane, únava). Ale kdyz nechtej, tak at si nechtej
Funguji normalne, zadny polehavani. Jakmile moje deti polehavaji, to uz je fakt zle a horecky jsou minimalne 39 stupňů.