Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, zajimalo by, kdy vam deti prestali spat po dvou hodinach? Nam bude pul roku a denne nam to porad vychazi na ctyri spanky. Kdyz se tedy vsechny sectou, tak nedaji vice jak ctyri hodiny. Ale nejradsi bych uz zrusila ten vecerni, ktery je kole, pate, ale tonda je potom nepouzitelny. V sest mame kasi, v sedm koupeme, potom mliko na dojezeni no a u toho uz nekdy tuhne i kdyz mel ten vecerni spanek. Vetsinou chceme aby sel spat v osm vecer, ale to vetsinou stejne nevydrzi.
Tak me jen napadlo, jak jste to meli vy.
Dekuji.
Ahoj, můj rňous je skoro stejně starý jako tvůj
Měli jsme (a ještě občas máme) to stejně. 2 hodinky aktivity a pak tak půlhodinový spánek (výjimečně hodinka). Teď tak posledních 10 dní si sám od sebe začal protahovat dopo spánek na víc než hodinu, někdy spí i po obědě hodinku. A začal večerní spánek vynechávat (ten jsme měli tak od půl 6 do 6). U nás to na večerní usínání vliv nemělo, jen už je samozžejme před koupáním docela otravný ![]()
Jováá, co já bych dala za to, kdyby malý chrněl aspon jednou denně dvě hodiny v kuse
To bych stihla věcí! Hele, nerouhej se, bud ráda za tolik spaní, nebo ti některé maminy tady nabančí
Ne, fakt, některé děti spí v tomhle veku hodinu denně, takže bud ráda, že máš takového spavce…
Vítek už hodně dlouho spí 4× denně přesně po půl hodině, takže naspí za celý den dvě hodiny, někdy max 2,5, když si protáhne jedno spaní na 3/4 až hodinu, ale to jen výjimečně. A to si myslím, že je i tak docela slušné a nestěžuju si ![]()
Nám jsou tři měsíce a spíme max. hodinku, dvě za celej den ![]()
Mít to jako ty, byla bych šťastná ![]()
Lencula, náš malý to měl stejně jako tvůj. Zlomilo se to v sedmi měsících. Předtím spal cca 4× denně po hodině, ale to jsme museli uspávat houpáním, jinak řval. Najeli jsme na Estivilla a teď usíná krásně sám. Spí 1× denně 2,5 hodiny
a pak až večer.
Malej má 5 m, v noci spí od 18:30 do 6:30. Za noc se budí hodněkrát, za poslední tři dny 14×, 12×, 18×
. Ve dne dá 30 minut tak po 10. hodině dopoledne a pak po o někdy 30 min někdy 3 hodiny. Podle toho v kolik se probudí dá ještě někdy spaní kolem 17. hodiny - taky těch 30 minut.
lyrica píše:
18krát za noc??? Jak to zvládáš?
nechtěj mě vidět
: ještě že jsem dělala předtím noční a jsem zvyklá. Ještě před měsícem vstával tak 4× - 6×, to šlo. Doufám, že ho to přejde. Asi si založím diskusi Co s nespavcem?
Danyk, vím jaké to je
. Já vstávala v průměru tak 8×, ale i to mi stačilo. Jak jsme malého naučili usínat samotného, tak už vstává 1-3×, což je pro mě neskutečný úspěch
.
Mé malé bude 6 měsíců. Spí od 10 do 12,pak od 14.30 do 16 až 16.15. A potom od 19.30 do 7.15 s tím,že v noci vstávám jen,abych jí podala dudlík. Někdy ho podávám 2krát za noc,ale někdy i 10krát ![]()
To mi sice nespíme přes den, ale večer usne kolem 20té a budí se až zase kolem osmé ráno..ani na mlíčko se nevzbudí..kéž by mu to vydrželo ![]()
Klarinetka1 píše:
Danyk, vím jaké to je. Já vstávala v průměru tak 8×, ale i to mi stačilo. Jak jsme malého naučili usínat samotného, tak už vstává 1-3×, což je pro mě neskutečný úspěch
.
On mi usne vcelku sám, zazpívám mu a on vytuhne, ale do 30 minut či hodiny nejdýl je vzhůru, tak se nají znova. Vlastně se řídím tím, kolik je od jídla, když dvě hodiny, tak mu dám pít, když míň uhoupu ho. On je podmírák (5kg), ale ráda bych měla některá noční kojení odbouraná a i to buzení se jen tak, kdy plive dudel, ale bez něj neusne. Jak jsi ho učila usínat samotného?
Náš dudlík nechtěl od porodnice. Jednoho dne mi došla prostě trpělivost, to jsem vstávala asi 10× a vytiskla si knížku Každé dítě může dobře spát, za jeden večer jsem to prolítla, zjistila jsem, kde děláme chyby a pak jsme v pravidelných intarvalech za ním chodili, dokud neusnul. Bez řev use to neobešlo, první den 1,5hod, pak do 20 minut. Teď tak 7 minut a spí
.
Malému jsou 4 měsíce a přes den usne tak na 20 min mezi kojením. V kočárku spinká tak 45 minut a pak už zase čumákuje
Na noční spánek se už asi měsíc ukládá kolem 6 a spí až do cca 7 do rána. Mezitím se ale každý 2-3 hodiny budí na jídlo
Nevím, jak mu posunout večerní usínání třeba na 8 hodinu ![]()