Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Chtěla bych znát Váš názor…dcera si v pondělí ztěžovala na bolest v krku, odpoledne byla unavená, bez teploty, včera se jí spustila rýma, již se cítí dobře, občas zasmrká, na radu lékařky jí mám nechat do pátku doma, aby byla na jarní prázdniny určo ok, má Pamycom. Když se cítí již dobře, poslali by jste v pátek do školy, aby nezameškala?
Ja asi ne po nemoci muze mit oslabenou imunitu tak aby nechytla hned neco jinyho nebo se ji to nevratilo a ten jeden den zameskani ji uz stejne nevytrhne radsi at to poradne dovylezi ![]()
Pokud se cítí dobře, poslala bych se zásobou kapesníčků, ale jestli má příští týden jarní prázdniny tak bych jí maximálně poslala pro úkoly, aby si je vypracovala, co zameškala.
Zameškané učivo každý den doplňuje…bude mít snad vše dohnané…
V které je třídě, že to takhle řešíš? Já bych ji nechala doma, ať si holka užije pár dní navíc volna.
Doma, určitě, není co řešit, je oslabená, unavená a mohla by si přinést ještě něco k té rýmě. Školy si ještě užije..
No tak pokud je ve druhé třídě a učivo si doplňuje postupně tak bych jí už nechala doma, nemá cenu riskovat další nemoc kvůli jednomu dni ve škole.
@kaja00 souhlas.. akorat by si treba kuli jednomu dni znicila prazdniny…
@Anonymní píše:
Chtěla bych znát Váš názor…dcera si v pondělí ztěžovala na bolest v krku, odpoledne byla unavená, bez teploty, včera se jí spustila rýma, již se cítí dobře, občas zasmrká, na radu lékařky jí mám nechat do pátku doma, aby byla na jarní prázdniny určo ok, má Pamycom. Když se cítí již dobře, poslali by jste v pátek do školy, aby nezameškala?
ten den bych ji nechala doma, stejně se nebudou učit ![]()
To už ji nechej doma…
Podobné jsme řešili minulý týden - synek minulé úterý červené oči jak králík, nelepšilo se to, ve středu ráno jsme šli k dr. - zánět spojivek, dostal atb. kapky 5× denně kapat, takže do školy to do pátku nehrozilo a jarní prázdniny jsou u nás tento týden, takže měl 3 dny navíc
.
Vloni chyběl od 23.10. s výjímkou 5 dnů nonstop až do ledna - zameškal skoro 2 měsíce - nejdřív hnisavý zánět obou středouší a pak zápal plic, bral dohromady troje atb… - to bylo horší a to je letos prvňák… ![]()
@Anonymní píše:
Pokud nemáš problém být s ní doma, tak bych nechala doma. Pokud bys neměla hlídání, tak škola jí určitě neublíží. Nicméně co nechápu je ten Pamycon? Proboha co to je za pediatra, že dítěti co má den rýmu napíše ATB? Rýma je viroza, takže dítě zbytečně užívá ATB!!!