Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den maminy, prosim vas. Dcera včera vyplazla jazyček a ja si všimla na leve hraně jazyka maličkého vystouplého flíčku. Večer si to pravděpodobně strhla a trošku to krvácelo, nebo krvacelo uz Ž tam nebylo bílé, ale tupka krve.Dnes ranno je to okolo trošku červené a ve vnitř bolé, je to ploché. Dceru to nijak neobtěžuje. Je možné, že by to byl aft a nedělal problémy. Nebo nevíte co jiného by to mohlo být, děkuji
Syn si prošel aftama večer jeden zarudlý flíček a do rána měl 5 jen na jazyku… jsou na to přípravky ale nám moc nezabírali až jsem dala osvěčenou fialku tak byl klid… vypadá to na aft ![]()
Jojo, tohle bude afta, pokud ji to nijak netrápí, tak to neřeš, zahojí se samo během pár dní ![]()
Na bolestivé afty je fajn mast Solcoseryl orální pasta, na rozdíl od různých roztoků a gelů přilne na sliznici a zůstane na tom místě přilepená, smyje se taky, jasně, ale trvá to tak půl hodiny cca. Výrazně sníží bolestivost a člověk je schopný se najíst a napít bez bolesti, což je u dětí často problém, když mají afty ![]()
@kittylittle děkuji za rady, zkočím do lekarny, mě prývě afty vždyky bolely a malou taky.Tak jsem zaskočena a i tím, že zprvu to bylo jakoby trošku vystouplé, pak tam měla tu tupku krve a ted to vypada takto. přidám foto
@loven Děkuji no malou vzdcky prave afty bolely a ted nic, jen rano kdyz si vyplachovala ustni vodou tak rikala, ze ji to trosku stipe, ale to podle me z toho duvodu, ze si to bud strhla a nebo rozdrazdila jazyckem
@makynkamalinka píše:
@loven Děkuji no malou vzdcky prave afty bolely a ted nic, jen rano kdyz si vyplachovala ustni vodou tak rikala, ze ji to trosku stipe, ale to podle me z toho duvodu, ze si to bud strhla a nebo rozdrazdila jazyckem
no nás ten večer kdy byl pouze červený nebolel až ráno kdy se udělal bílý povrch ale to už chudák měl celou pusu s aftama docela jsme měli boje teď když vidím červený flíček hned mažu už mám děs
![]()