Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj všem:-)
kdy jste začali dávat dítě do sportáku? Nám je 4,5 měs- je to brzo?
do sporťáku nejdříve v půli roku, ve 4,5 měsících je to dost brzo, počítám, že mimčo ještě samo nesedí a jen leží?
Ahoj. Mája jezdí pořád v hluboké korbě
. Před zimou jezdila ve sporťáku ve vodorovné poloze, ale na zimu mi přijde lepší korba. Kočárek jsem vybírala tak, aby se mi do něj vešla s fusakem a aspoň do roka..
Já mam malýho ještě v korbě a doufám,že tam ještě nějakou dobu vydrží…Starší šel do sporťáku někdy kolem 7mi měsíců,ale už sám seděl…
Tak moje byla v korbě jen do necelýho 6měsíce,pak jsem ji musela přendat do sporťáku,byla ve vodorovný poloze takže poho
Ahoj, ve 4,5 měsících mi to přijde hodně brzo. Moje Ela měla půl roku a pořád je v korbě a snad ještě aspoň dva měsíce bude. Ona totiž přes den spí jen v kočáru, takže jak vyjedem, tak usne, nesnaží se vykukovat. Myslím, že do sporťáku tehdy, kdy dítko začne být zvědavé, zvedat se, kolem toho půl roku
No, počkám si, co ti kdo poradí.
pokud jde sportak do lehu tak klidne hned.Nebo je Vam mala korba.
Podle me je dulezity,jestli ho mas polohovaci,ja mam treba sportak,kterej se da dat do polohy lezici jak hluboky kocar…
Samik se narodil v pulce zari,do sportaku jsem ho dala az v kvetnu,kdyz uz bylo tepleji a on sedel sam.
Paps píše:
Nemerila bych to na mesice, ale na dovednosti. Tzn. pokud ti zacina sedat, tak muzes, ale zalezi na tom, jakou mas korbu, ja mam polohovatelnou na 3polohy, takze moje mala jezdi ve sportaku od 4mesicu, kdy zacinala sedat, nejdrive jsme meli poholu skoro vleze, pak vic do sedu a az kdyz mela pevny sed, tak jsme upravili sedacku uplne do sedu. Co tvoje mala umi?
tamichita píše:Paps píše:Nemerila bych to na mesice, ale na dovednosti. Tzn. pokud ti zacina sedat, tak muzes, ale zalezi na tom, jakou mas korbu, ja mam polohovatelnou na 3polohy, takze moje mala jezdi ve sportaku od 4mesicu, kdy zacinala sedat, nejdrive jsme meli poholu skoro vleze, pak vic do sedu a az kdyz mela pevny sed, tak jsme upravili sedacku uplne do sedu. Co tvoje mala umi?
taky reseni.ale jinak pokud jde do lehu do uplneho tak hned klidne.
kattkka píše:tamichita píše:taky reseni.ale jinak pokud jde do lehu do uplneho tak hned klidne.Paps píše:Nemerila bych to na mesice, ale na dovednosti. Tzn. pokud ti zacina sedat, tak muzes, ale zalezi na tom, jakou mas korbu, ja mam polohovatelnou na 3polohy, takze moje mala jezdi ve sportaku od 4mesicu, kdy zacinala sedat, nejdrive jsme meli poholu skoro vleze, pak vic do sedu a az kdyz mela pevny sed, tak jsme upravili sedacku uplne do sedu. Co tvoje mala umi?
Ale jeste jsem zapomnela napsat, ze ted kdyz je zima, tak bych asi pockala do jara.. Nebo se ti nevejde uz do hluboke korby? Ale podle me je hloupost ji ted vystavovat tomu vetru a zime, preci jen v te hluboke korbe je kryta vic… takze pokud to nehori, pockej az se otepli ![]()
Kluk byl prvně ve sporťáku 9ti měsících, ale stejně se mu tam nelíbilo, nicméně na přesuny používáme šátek. V kočárku denně spí, takže tam spal až do roka a kousek, když začalo být chladno, s fusakem se do korby nevešel.
Kluk pravda není žádný dlouhán, spíš podprůměrný, ale moc se mi nechce věřit, že se 4,5 měsíční dítě do korby nevejde - korbičku mám Mutsy a ta je také malá.
Pokud je sporťák do lehu, tak můžeš dát kdykoli. Mutsy je do částečného lehu a v těch 9ti měsícíh měl ještě kluk tendenci se tam při jízdě ve spánku hroutit do strany - proto bych tam 4,5 měsíční nedala. Korba je taky praktičtější vzhledem k ochraně před počasím - vítr, déšť, sníh, mráz.
Čauky, my museli do sporťáku v pátym měsíci, protože Tobi je docela dlouhán a s fusakem už jsme se prostě nevešli…no a nevidím v tom nic špatného
Kočárek nám jde pěkně položit, ale jako v korbičce to samozdřejmě není. Navíc jsem koupila ještě nanožník, aby byl víc chráněj…no a maličkej je maximálně spokojenej.
Taky jsem tady hledala názory maminek a všechny radili ať vydržíme co nejdíl…ale vůbec není proč…i ve sporťáku má teplo a hlavně MÍSTO!!! Takže pokud už se fakt nevejdete, tak to vůbec neřeš.