Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, do kolika dní od prvního dítěte dostalo neštovice druhé a jaká je šance, že je 2,5 letý taky dostane? díky
@Terezm šance je, ale procento Ti nikdo neřekne. Obvyklá inkubačka je 14-21 dní. Můj kluk se 3× nenakazil, počtrvrté už jo ![]()
Šance je veliká, ale stane se, že se sourozenec nenakazí (u bráchy to druhý kluk nechytil). U nás je měl první starší syn a malá je dostala po čtrnácti dnech od výsevu pupínků syna. Pokud se nic nevyvrbí po třech týdnech, už je spíš nedostane.
U nás je děti dostaly v přesně čtrnáctidenním rozestupu. Inkubačka je 14-21 dní, pravděpodobnost nakažení vysoká.
Říká se, že do 21 dní. U nas se mladší syn vysypal už 10 dní po starším.
@Terezm: Šance, že se nakazí je vysoká. U nás propukly u mladší přesně po 14 dnech od výskytu u starší.
Mladší bylo 2,5 a dostala je až nějaký 20tý den po starší dceři. Už jsem myslela, že ji to třeba mine a ono ne… a průběh teda horší než první
…
Četla jsem 10-21 dní. u nás to bylo 14 dní po objevení pupínku, ale už ho mohl mít i o den dříve. Ale jsou infekční už před výsevem cca 2 dny.
Mám tři děti, druhé mělo první pupínek 14dní po prvním, třetí 15 dní po prvním. Myslím, že šance je velká ![]()
Ahojky, chci se zeptat..všude se píše něco jiného..někdo píše, že je dítě infekční už dva dny před propuknutím neštovic..v pondělí jsme byli u neteře a ve středu se osypala..jaká je pravděpodobnost, že to můj malej chytne? a pak, po jak dlouhé době od pravděpodobného nakažení, vaše děti neštovice dostaly? máme od 21. června dovolenou, tak mám strach, že to malej dostane
když už by je měl dostat, tak bych brala co nejdřív, at je na konci června ok..
@Bauerkaa u nas se deti nakazily u kamaradky, sli jsme na nestovicovou party a starsi se osypala predpisove 3 tydny od nakazeni a mladsi az 2 tydny po starsi.
Zalezi, jedtli je dite vnimave na tuto nemoc, my byli v kontaktu asi 2× s nemocnym a az po treti se holky nakazily.
Takze muzou propuknout za 2-3 tydny a taky nemusi.
Po nemoci u nestovic se doorucuje adpon mesic v klidu, dovolenou radeji odlozit. Je to napor na organismus.