Kdy dostanu rodičovský příspěvek?

Anonymní
17.2.11 17:24

Kdy dostanu rodičovský příspěvek?

Ahojky :dance:
5. března mám termín porodu, jelikož jsem byla na Úřadě práce budu žádat o rodičovský příspěvek hned po narození miminka. Když budu žádat tak v půlce března kdy mám očekávat první rodičák? A to dostanu rovnou za březen a za duben? Nebo se to vyplácí zpětně jako výplata?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
17.2.11 17:26

Vyplácí se zpětně, takže v dubnu dostaneš za březen (podej žádost do konce března… raději co nejdřív)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
17.2.11 17:28

na vyrizeni maji 30 dni, takze muzes dost cekat, zalezi na velikosti mesta a rychlosti urednic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.11 17:31

díky, podám to hned jak budu moct, bydlíme u Prahy, ale vyřizovat to musíme v Praze tak to snad nebude trvat dlouho

• Citovat
  • Upravit
lumu
17.2.11 17:41

tak to jsme na tom podobně… :-) já mám termín 8. 4. budem podávat hnedka

• Citovat
  • Upravit
249
17.2.11 18:14

jsem tak od Prahy. Tady to trvá až 2 měsíce! pené nervy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jolina
17.2.11 19:11
Anonymní píše:
5. března mám termín porodu, jelikož jsem byla na Úřadě práce budu žádat o rodičovský příspěvek hned po narození miminka. Když budu žádat tak v půlce března kdy mám očekávat první rodičák? A to dostanu rovnou za březen a za duben? Nebo se to vyplácí zpětně jako výplata?

jestli jsi delala 9 mesicu behem dvou let do porodu materskou ti vyplaci sprava socialniho zabezpeceni. ja jsem to nevedela, tak to ted zkusim zpetne!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.11 21:15
jolina píše:
Anonymní píše:
jestli jsi delala 9 mesicu behem dvou let do porodu materskou ti vyplaci sprava socialniho zabezpeceni. ja jsem to nevedela, tak to ted zkusim zpetne!

právě že ne :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.11 21:17
radeklucka píše:
jsem tak od Prahy. Tady to trvá až 2 měsíce! pené nervy :think:

to jako, že bych to mohla mít až třeba v květnu? zatím jsme v poho, ale ty peníze samo sebou budou chybět :cry:

• Citovat
  • Upravit
249
17.2.11 21:33
Anonymní píše:
radeklucka píše:
jsem tak od Prahy. Tady to trvá až 2 měsíce! pené nervy :think:
to jako, že bych to mohla mít až třeba v květnu? zatím jsme v poho, ale ty peníze samo sebou budou chybět :cry:

já peníze za říjen a listopad dostala 23 prosince a to jsem tam volala každý 2 den!!!! v Praze je to fakt strašný!!!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
17.2.11 21:36

a ještě jeden případ, má kamarádka to má stejné jako ty. Porodila 19.4. a první peníze dostala až za 6 týdnů. Porodné ale dostala za pár dnů po žádosti. Taky z Prahy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2761
18.2.11 10:08

Holky je fajn ze sem nasla takovou diskusi :) A chtela sem se zeptat na tu sicalku zajit az kdyz mam rodny list ditete nebo muzu i bez nej ,s doklady pritele a mejma?? dekuju za odpoved :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
18.2.11 10:20
Marbuli píše:
Holky je fajn ze sem nasla takovou diskusi :) A chtela sem se zeptat na tu sicalku zajit az kdyz mam rodny list ditete nebo muzu i bez nej ,s doklady pritele a mejma?? dekuju za odpoved :)

taky přesně nevím, ale myslím, že se musí s rodným listem :nevim: jinak to je docela pecka s těma penězma, my budem žádat v dubnu, takže něco uvidím až možná v červnu… :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
2761
18.2.11 10:27

no ja mam termin taky tet na konci unora zacatek brezna,uvidime jak se mimi bude chtit ven..no tak ja budu muset pockat nez mi prijde z Podoli rodny list mimiska a pak teprve budeme moct frcet..
jaj no to je na pytel :( to na ty penize budu cekat dost dlouho a zvlast kdyz jsem taky z Prahy.. CHJO!! a dekuju za odpoved.. tak ja tam skusim zavolat a dam vam sem vedet jak to je jestli s rodnym listem nebo ne ,ju??
dejte mi tak deset minutek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.2.11 10:33

Určitě s rodným listem dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...