Kdy druhé dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
460
30.7.05 09:16

Ahoj,
myslím si, že na to po kolika letech mít další mimi není žádný recept, protože každé děcko je individualita a bere sourozence úplně jinak než ostatní vrstevníci. Mám o rok mladšího bráchu kterého vidím tak jednou do roka, když se náhodou sejdeme u rodičů a nikdy si nemáme pořádně co říct, oproti tomu s o osm let mladší sestrou si rozumíme úplně perfektně - máme totiž podobnou povahu. Přesto mám sama syna a dceru s věkovým rozdílem 19m :) - zatím si výborně rozumí a nikdy na sebe nežárlili (právě se houpali v kuchyni na zácloně a po rázném zákazu se na mě domluvili a začali hrát na honěnou v obýváku) :P :lol: . Další děcko jsem nechala na přírodě a jsem právě 22tt. Nikdy jsem neměla pocit, že bych měla na jednoho míň času a o něco ho ochuzovala. Začátky jsou sice náročnější (jako čtení pohádek při kojení, vysvětlování že jeho malou sestřičku může občas pochovat i někdo jiný než maminka apod.), ale teď si spolu krásně vyhrajou a na všechno jsou dva a jeden bez druhého ani ránu - snad jim to vydrží a přijmou do party i to třetí, zatím se na něho moooc těší.
Přeju ať si brzy ujasníš, jestli to všechno chceš podstoupit a zvládnete to s manžou co nejlíp pro vaši rodinu.
Verča, M 4r.,K 2,5r., 22tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.7.05 09:24

My jsme do toho praštili jak jen to šlo. Malé je deset měsíců a vypadá to že už se klube druhý svišť! Chtěli jsme to tak protože jsem se sestrou taky o rok a půl a moc pro mě znamenalo že jsme si byly tak věkově blízko.

Slunečnice

PS asi bude frmol… uvidíme

• Citovat
  • Upravit
3417
30.7.05 09:52

Jé Verčo, tak to jsme na tom hodně podobně. Já mám děti taky 19 m. od sebe. Mladšímu je teď rok a tři čtvrtě a já jsem v asi 7. týdnu :D . Takže rozdíl mezi nimi bude, jestli všechno dobře dopadne, rok a půl a dva a půl. Ať žijou soukromé jesle :lol: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
30.7.05 19:12

Pimpo, tak přeju ať vám to vyjde a všechno je v pořádku a jde to všechno hladce. Je nás asi víc, kamarádi mají doma taky takové jesle a funguje to unich úplně super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
30.7.05 20:15

To je dobře že je nás víc, podle reakcí některých lidí mám pocit, že jsme úplní magoři :( . Taky ti přeju, ať je všechno v pořádku a jesle ať šlapou jako po másle :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.7.05 21:04

Holky, já bych chtěla třetí prtě taky hned, ale zatím jsem v přesvědčovací fázi manžela. První holce je už 8 a nějak strááášně rychle to všechno uteklo (stěhování, do toho jsem našla skvělou pracovní nabídku atd.) a teď máme 8 měsíční rošťandu a už bych chtěla být zase těhotná, ale zatím jsem nedostala menzes (stále skoro plně kojím), takže mám zatím smůlu. Mám kamarádky, které mají děti rok od sebe a když jsou děti větší, je o úplná paráda. Jdou spolu sami ven, vyhrají si spolu atd. Já to vidím u toho svého „jedináčka“ - samotnou ji ven nepustím a taky by ji to tam samou nebavilo, doma si s ní musím hrát já (když jsou hry pro více hráčů) atd. Já si tedy myslím, že pokud to mamina zvládne, tak čím menší věkový rozdíl, tím lépe.
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.16 14:24

Ahoj, mam 17mesicni holcicku ktera ma hrozne rada deti starsi ale i mala miminka vzdycky si s detmi vyhraje. Doma se porad nudi a prijde mi smutna ze nema k sobe partaka, jelikoz nemame moc moznosti kam mezi deti vyrazit tak jsem premyslela jestli uz ted mit druhe dite. Mne je 22, chlapovi 28. Po financni strance jsme na tom prumerne, bydlime v rodinnem dome takze se tu mackat nebudeme. Jen porad premyslim jestli neni moc brzy prece jen jsem jeste mlada tak se nejak nedokazu rozhodnout jestli uz ted mit to druhe…treba nekdo poradi :-)

• Citovat
  • Upravit
maminka201
9.3.16 14:26
@Anonymní píše:
Ahoj, mam 17mesicni holcicku ktera ma hrozne rada deti starsi ale i mala miminka vzdycky si s detmi vyhraje. Doma se porad nudi a prijde mi smutna ze nema k sobe partaka, jelikoz nemame moc moznosti kam mezi deti vyrazit tak jsem premyslela jestli uz ted mit druhe dite. Mne je 22, chlapovi 28. Po financni strance jsme na tom prumerne, bydlime v rodinnem dome takze se tu mackat nebudeme. Jen porad premyslim jestli neni moc brzy prece jen jsem jeste mlada tak se nejak nedokazu rozhodnout jestli uz ted mit to druhe…treba nekdo poradi :-)

Je mi 24 a jsem štastná mamina 3 holčiček :D

• Citovat
  • Upravit
72725
9.3.16 14:26
@Anonymní píše:
Ahoj, mam 17mesicni holcicku ktera ma hrozne rada deti starsi ale i mala miminka vzdycky si s detmi vyhraje. Doma se porad nudi a prijde mi smutna ze nema k sobe partaka, jelikoz nemame moc moznosti kam mezi deti vyrazit tak jsem premyslela jestli uz ted mit druhe dite. Mne je 22, chlapovi 28. Po financni strance jsme na tom prumerne, bydlime v rodinnem dome takze se tu mackat nebudeme. Jen porad premyslim jestli neni moc brzy prece jen jsem jeste mlada tak se nejak nedokazu rozhodnout jestli uz ted mit to druhe…treba nekdo poradi :-)

to za Tebe přeci nikdo nerozhodne :nevim: až se na to budeš cítit, tak se o druhé pokusíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
508
9.3.16 14:28

Ahoj, tak já si myslím, že když už máš jedno dítě, tak je fuk, jestli jsi mladá nebo ne ohledně druhého dítěte. Já osobně bych ale druhé dítě pořídila asi až bude tomu prvnímu tak kolem 5 let. přeci jen teď je ještě moc malé a pořád se má ještě hodně co naučit, není samostatné, potřebuje tvou péči. ale zas na druhou stranu chápu, že je třeba praktičtější pořídit si druhé dítě dříve, než půjdeš zas do práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.16 14:29

Záleží na tvých prioritách. Já třeba chtěla, ať je první trochu samostatné, než přijde druhé, tak jsem chtěla rozestup dva a půl roku a dříve jsem se snažit nezačali. Nakonec jsou od sebe dva roky, deset měsíců, spojila jsem mateřskou, měla jsem smlouvu na neurčito, takže pohoda a pak se vracela do práce. Partaci jsou skvělí.

• Citovat
  • Upravit
4345
9.3.16 14:30

Ahojík tak syn ma 16m a už zkoušíme druhé mimčo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.16 14:38

@maminka201 muzu se zeptat co na to rika okoli? (Vim ze na okoli bych se mela vykaslat ale tak zajima me to) :-)

• Citovat
  • Upravit
maminka201
9.3.16 14:41
@Anonymní píše:
@maminka201 muzu se zeptat co na to rika okoli? (Vim ze na okoli bych se mela vykaslat ale tak zajima me to) :-)

Tak neslyšela jsem žádné drby..Jen si všichni myslí, že chceme kluka, ale to je pěkná blbost :mrgreen: jsme rádi, že máme holčičky a moc si přeji, aby jsme měli časem ještě 4tou princeznu ;)

• Citovat
  • Upravit
21311
9.3.16 14:43

Budeme mít rozestup 22 mesicu ;) na okolí pecu - je to moje volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin