Kdy druhé dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21311
9.3.16 14:43

Budeme mít rozestup 22 mesicu ;) na okolí pecu - je to moje volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
9.3.16 14:46

Záleží jak se cítíš ty a partner. Já bych tak brzo do miminka nešla. Čekáme druhé dítě teď a syn bude mít necelé 4 roky až se mrňous narodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.3.16 14:58

@NikysekR Takový věkový rozestup dětí plánujeme taky, ty 4 roky vnímám jako ideál.. Snad se zadaří :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.16 15:06

Já mám kluky od sebe 2roky a 5měsíců. Druhej prcek byl v plánu tak, aby se narodil, než prvnímu budou 3, kvůli mateřské, bo jsem se neměla kam vracet do práce a místo ve školce by taky nebylo. Nakonec se druhý povedl na poprvé a jsou kluci takhle od sebe.
Jinak obecně se říká, že čas na druhý je v okamžiku, kdy první nemá plínky a dokáže se samo najíst :D Neumím si představit, přebalovat a krmit najednou 2 děti :zed:

• Citovat
  • Upravit
1993
9.3.16 15:20

Mam kluky od sebe 20 mesicu (puvodni plan byl 2 roky, ale zadarilo se hned). starsi je stale na plinach, nevidim problem prebalovat oba, i kdyz bych byla radsi, kdyby starsi sel na nocnik, ale on ho stale bojkotuje. nakrmi se sam. vyhraje si sam. a hlavne svyho brasku zboznuje :)
chtela jsem deti bliz u sebe, abych moc dlouho nechybela v praci… a nechtela jsem jedinacka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.3.16 15:24

@lupilka.cz No ona není ani tak strašná představa přebalovat 2 najednou, ale spíš ty peníze :( Při dnešních cenách… I když teda já u obou cca do roka látkovala, takže… ;)

• Citovat
  • Upravit
4471
9.3.16 15:25
@Anonymní píše:
Já mám kluky od sebe 2roky a 5měsíců. Druhej prcek byl v plánu tak, aby se narodil, než prvnímu budou 3, kvůli mateřské, bo jsem se neměla kam vracet do práce a místo ve školce by taky nebylo. Nakonec se druhý povedl na poprvé a jsou kluci takhle od sebe.
Jinak obecně se říká, že čas na druhý je v okamžiku, kdy první nemá plínky a dokáže se samo najíst :D Neumím si představit, přebalovat a krmit najednou 2 děti :zed:

tak tak..naše budou od sebe dva roky (bylo to tak i v plánu). okolí neříká nic, kolem mě to není nic výjimečného, hodně lidí to tak má. Naše je bez plínek (jen na spaní jistím, ale to odbouráme v létě) a nají se sama. je samostatná, šikovná. Myslím, že sourozenec věkově blízký naučí zase děti jiné věci - spolupráci, nutnost domluvit se, půjčovat si věci..když je rozestup 5 a více let, je to už zase jiné (neříkám, že špatné! jen jiné…vnímám to v podstatě jako dva jedináčky. starší už má rozum, kde co mu člověk vysvětlí, ale už jsou to prostě dvě děti vyrůstající spíš vedle sebe než spolu - jiné zájmy atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
9.3.16 15:32

Mám děti od sebe 2 roky (nyní 6 a 8) a je to ideální /pro nás/.
Neradi sedíme doma, a tím malým věkovým rozdílem už můžeme podnikat vše společně (lyže, brusle, kolo, túry - naše děti ujdou dost).
Nechtěla bych sedět s miminem doma a manžel by se starším lítal po akcích:-).

A to že se perou a hádají :lol:? To věkový rozdíl neovlivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
9.3.16 15:40
@Anonymní píše:
@lupilka.cz No ona není ani tak strašná představa přebalovat 2 najednou, ale spíš ty peníze :( Při dnešních cenách… I když teda já u obou cca do roka látkovala, takže… ;)

no tak to uz je jedno, jestli budu za ty pliny platit ted nebo za 3 roky ;) jinak kupuji DADA plinky, ktere vyjdou na polovinu. a ted zjistuji, ze i ty Smoulikovsky jsou dobry. jo s latkovkama je to jiny, ale na to ja nemela nervy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
9.3.16 15:43

@lupilka.cz Jo, DADA jsme taky kupovali. Když pak už kluci chodili, aby neměli ten látkovej balik mezi nohama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.3.16 15:43
@Anonymní píše:
Ahoj, mam 17mesicni holcicku ktera ma hrozne rada deti starsi ale i mala miminka vzdycky si s detmi vyhraje. Doma se porad nudi a prijde mi smutna ze nema k sobe partaka, jelikoz nemame moc moznosti kam mezi deti vyrazit tak jsem premyslela jestli uz ted mit druhe dite. Mne je 22, chlapovi 28. Po financni strance jsme na tom prumerne, bydlime v rodinnem dome takze se tu mackat nebudeme. Jen porad premyslim jestli neni moc brzy prece jen jsem jeste mlada tak se nejak nedokazu rozhodnout jestli uz ted mit to druhe…treba nekdo poradi :-)

tak to za tebe někdo těžko rozhodne. já porodila druhé když bylo synovi 21 měsíců a občas je to náročné, ale neměnila bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
9.3.16 15:46
@danik píše:
Mám děti od sebe 2 roky (nyní 6 a 8) a je to ideální /pro nás/.
Neradi sedíme doma, a tím malým věkovým rozdílem už můžeme podnikat vše společně (lyže, brusle, kolo, túry - naše děti ujdou dost).
Nechtěla bych sedět s miminem doma a manžel by se starším lítal po akcích:-).A to že se perou a hádají :lol:? To věkový rozdíl neovlivní

je pravda, že s malým dítětem je to jako s kotvou. Taky mi připadá, že maly´dítě dává rodině určité limity a mám děti 4 a 2 roky a je to super, že mají přibližně stejný nároky a limity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
9.3.16 15:47

@paola white my pláunjem ještě jedno po dalších dvou letech..ale uvidíme, nakolik nás odrovná ta druhá (první je moc hodné dítě) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
9.3.16 15:49

@paola white jj, přesně tak jsem to myslela. Napřed jsou obě na spoustu věcí malé a pak už se může víc a víc, a to s oběma. A pořád se dovolené, výlety a jiné aktivity přizpůsobují oběma.
Není to tak, že se starším můžeme něco, ale s mladším ne. Prostě už můžeme s oběma vše nastejno:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
9.3.16 15:51
@Anonymní píše:
Ahoj, mam 17mesicni holcicku ktera ma hrozne rada deti starsi ale i mala miminka vzdycky si s detmi vyhraje. Doma se porad nudi a prijde mi smutna ze nema k sobe partaka, jelikoz nemame moc moznosti kam mezi deti vyrazit tak jsem premyslela jestli uz ted mit druhe dite. Mne je 22, chlapovi 28. Po financni strance jsme na tom prumerne, bydlime v rodinnem dome takze se tu mackat nebudeme. Jen porad premyslim jestli neni moc brzy prece jen jsem jeste mlada tak se nejak nedokazu rozhodnout jestli uz ted mit to druhe…treba nekdo poradi :-)

nas maly ma tri a ja se rozhodla pro druhe. Manzel by chtel zu driv, ale ja se nejak necitila. A ano hlavni popud na Tom vsem bylo to, ze kdyz si maly hraje s detmi je uzasny a hlavne zabaveny :mrgreen: a druhy duvod- jsme tu oba v cizine sami, chci aby se jednou mohli deti navzajem o sebe oprit a podporit se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin