Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Fialka Fialová No, my plánovali původně ty 3 roky, ale nějak to nevyšlo
ale teď jsem ráda, malej je samostatnej a celkem už i rozumnej, tak doufám, že to bude v pohodě.
To je hezký, jak vá vycházejí plány. ![]()
Nám se druhé dítě možná už narodilo.
Mozna se zrovna rodí nebo vzniká. Kdo ví.
Ale na ten telefon s informaci, jak staré dítě vlastně máme, se těšim.
@Izzz píše:
To je hezký, jak vá vycházejí plány.
Nám se druhé dítě možná už narodilo.Mozna se zrovna rodí nebo vzniká. Kdo ví.
Ale na ten telefon s informaci, jak staré dítě vlastně máme, se těšim.
Omlouvám se, že jsem tu slohovku nečetla celou, ale mně osobně přijde docela sobecké mít děti hodně brzy po sobě, protože se tomu staršímu nemůžeš tolik věnovat, i pro tvé tělo je to velká zátěž atd. Kdybych měla více než jedno dítě, chtěla bych tak… nevím aby to starší bylo ve školce nebo lépe ve škole a až potom mít další
Každého věc, já bych do toho asi nešla. Ale jestli to chcete sfouknout najednou, tak sfoukněte. Jelikož já mám jednu velkou výhodu, tak bych mohla porodit jedno dítě já a druhé partnerka, ale fakt pokud možno po pár letech. Ne mít batole a hned k tomu kojence.
Ahoj, já měla první dítě ve 27,druhé ve 32. Holky mají mezi sebou rozdíl skoro pět let. Starší dcera si dodnes a je to rok na sestru nezvykla. Kdybych se mohla rozhodnout znovu, měla bych děti hned po VŠ a hned po sobě. Po první dceři jsem už nechtěla další. Pak jsem si to rozmyslela. Starší je silná individualita, je ráda s dospělými, o sourozence nestála. Pokud má malá ráda děti, neváhala bych. Právě, že jsi mladá, máš dost sil. A neuteče ti nic. Ba naopak, ve třiceti budeš mít větší děti a budeš mít relativní klid
Já bych do toho šla ![]()
@icy rose Je ale fakt, že po roce je brzo, ale zakladatelka píše, že malé je 17m, tak to není tak brzo po sobě. Tchýně měla tři kluky, mezi každým rok. Podepsalo se to na nich hodně. Ale některé mamči to dávají v poho. Já nejsem pohodář, mně dávájí zabrat i s pětiletým rozdílem
Kámoška má tři s dvouletým rozdílem mezi každým a je to mazec. Starší kluci jsou hodně živí a ona je úplně vyšťavená.
@icy rose já mám děti brzy po sobě a jsem spokojená. Starší je ve školce a mladší dceru nám vezmou do školky ve 2,5letech. Věnuji se všem 3stejně..nic jim nechybí, mají oba rodiče, mají naši lásku.
@maminka201 ja tě fakt obdivuji sice planujeme ted druhé ale mam bobky zda to zvladnu ale tak když to zvladal jsi ty tak to zvladnu taky že jo ![]()
Kamarádka má děti přesně na den dva roky od sebe. Říká, že je to záhul, že se toho bála, ale zvládá
.
Ono se ne nadarmo říká, že největší rozdíl je mít jedno nebo dvě děti, pak už ten rozdíl není tak velký
A je to zatracená pravda.
Naše první děti jsou od sebe 18m. Nejstarší s nejmladší o 6 let. Celkem máme 4 děti. Kluci jsou od sebe 4 roky, holky 4,5 roku. A nejlepší vzah mají dvě starší děti (aktuálně 7 a 5,5 roku). Rozdíl 4 roky je v tomto věku prostě znatelný.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.