Kdy jaký kočárek?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3157
19.9.11 12:04

Kdy jaký kočárek?

Prosím o radu zmatené budoucí matce.. Měla bych mít listopadové miminko. A protože jsem již prostudovala net křížem krážem, vím, že se dítě vozí v kočárku - tedy nejdříve v hluboké korbičce.. A prý cca v 6 měsících (nebo zřejmě když sedí?) se dá do sporťáku. A má zkušenější kamarádka mě upozornila na to, že ale na další zimu, tzn. že by mému prckovi v té době mělo být cca rok, ho budu určitě vozit ještě v tom hlubokém. Tak se ptám - je to tak? Jde mi o to, že jsem původně chtěla využít hluboký kočárek od kamarádky, a pak si koupit nějaký sporťák a hluboký jí vrátit.. Jsou mé představy úplně mimo? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
softvelvet
19.9.11 12:07

Já teda nemám zkušenosti, ale myslím, že dítě zpátky do hlubokého kočárku chtít nebude. Spíš bude chtít pozorovat okolí :-)

• Citovat
  • Upravit
kofola3
19.9.11 12:07
marmelada78 píše:
Prosím o radu zmatené budoucí matce.. Měla bych mít listopadové miminko. A protože jsem již prostudovala net křížem krážem, vím, že se dítě vozí v kočárku - tedy nejdříve v hluboké korbičce.. A prý cca v 6 měsících (nebo zřejmě když sedí?) se dá do sporťáku. A má zkušenější kamarádka mě upozornila na to, že ale na další zimu, tzn. že by mému prckovi v té době mělo být cca rok, ho budu určitě vozit ještě v tom hlubokém. Tak se ptám - je to tak? Jde mi o to, že jsem původně chtěla využít hluboký kočárek od kamarádky, a pak si koupit nějaký sporťák a hluboký jí vrátit.. Jsou mé představy úplně mimo? :oops:

No bych chtěla vidět roční dítě, které se vleze do hluboké korbičky.

• Citovat
  • Upravit
2673
19.9.11 12:10

Tak mi jezdili v hluboké korbě zhruba do 7.měsíců,pak už malá chtěla vidět ven a hlavně už sama seděla,tak jsme dali sporťák.Záleží jaký kočárek taky chceš.Ty korby dělají dost malý,a pochybuju že by se ti tam za rok prcek vešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
19.9.11 12:16

:palec: Super holky moc díky.. Taky jsem si říkala že by ta korba snad musela být nafukovací.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
19.9.11 12:18

Roční dítě do hluboké korby zřejmě nedáš, leda že by bylo extrémně malého vzrůstu a z druhé, roční dítě ti nebude chtít určitě ležet na zádech.

Malá šla do sporťáku v 8m měsících.

• Citovat
  • Upravit
101449
19.9.11 12:23

Malý šel do sporťáku v 10 měsících… a to když začal z hluboké vylézat, ale jinak byl „divné“ miminko, na zádech se mu líbí v kočárku doteď, akorát se mu ve sporťáku blbě spí, neb se kvůli kšírům nemůže pohodlně natočit na bok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.9.11 12:26

Jak říkají holky, roční dítě do korbičky určitě nedáš (a ani tam nebude chtít být). Máme jeden z větších kočárku na trhu, malému jsou tři měsíce a už je tam opravdu naknap. Dávám tomu maximálně měsíc a jdeme do sporťáku do lehu. Takže v korbičce budete tak dlouho, jak vám bude stačit a pak přejdete normálně do sporťáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
19.9.11 12:31

pujč si ten hluboký na letošní zimu, na jaře si v klidu vyber sporťák, nespěchej na výběr, počítej s tím, že tam budeš chtít mít ročního prcka ve fusaku přes zimu a podle toho vybírej (aby šel polohovat nejlíp úplně do lehu, aby šly polohovat pokud možno i nohy, aby byl dostatečně prostorný na prcka včetně fusaku, neměl úplně maličký kola, s těma se ve sněhu blbě jezdí), za zimu s hlubokým získáš zkušenosti, co ti na něm vadilo a na co si dát u sporťáku pozor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
19.9.11 12:32

Marmelada, Tve predstavy mimo nejsou. Nevim, kde Tva kamaradka k takove myslence prisla :think: Mam rocniho synka a nedovedu si predstavit, ze bych ho vozila v hluboke korbe:
1, se v ni nevyspi, protoze mu je kratka
2, chce koukat po okoli a na to je sportak rozhodne lepe uzpusobeny.
Jo a Mara sel do sportaku kolem 7-8.mesice - nalezato :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
19.9.11 12:51

Těžko, korbičku rozhodně vytahovat na zimu nebudu (mám taky listopadové, jednu zimu odježděnou). Už pár měsíců máme vytaženej sporťák a tak to zůstane. Však fusak do sporťáku dáš taky a dítě už určitě bude zvědavé, možná i chodící. Leda na kšíry do hlubokýho vsedě:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
19.9.11 13:03

Tak mě se malá v 1 roce do hluboké korby v zimě ještě vlezla I s fusakem. :palec: Já ale měla kočár, který měl jen jednu korbu a ta se dala na sportovní verzi přeměnit … ale jak byla zima, nechala jsem hlubokou a samozřejmě do sedu. V mém okolí to tak měly snad všechny maminy (s velkými robustními kočárky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
19.9.11 13:16

jo a přes léto a „sucho“ jsme jezdily normálně v golfkách :-) jen na tu zimu to chtělo něco teplejšího :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13708
19.9.11 13:25

Moje dítě se v 1 roce ještě do korby vejde, jen tak tak, bez fusaku. Syn ale je drobnější, má cca 8kg a 72cm. Ale on stejně jezdí na 4 nebo v kleku a drží se bočnic. Proto ho na zimu už dám do sporťáku, kam se vejde fusak.

Zakladatelko, roční dítě stejně už v hlubokém chtít být nebude, navíc pokud budeš mít standardní dítě, tak ti už v roce bude sedět, stát. Tj. vozit ho v roce v korbičce je dle mého nesmysl :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1044
19.9.11 15:42
lokofa píše:
marmelada78 píše:
Prosím o radu zmatené budoucí matce.. Měla bych mít listopadové miminko. A protože jsem již prostudovala net křížem krážem, vím, že se dítě vozí v kočárku - tedy nejdříve v hluboké korbičce.. A prý cca v 6 měsících (nebo zřejmě když sedí?) se dá do sporťáku. A má zkušenější kamarádka mě upozornila na to, že ale na další zimu, tzn. že by mému prckovi v té době mělo být cca rok, ho budu určitě vozit ještě v tom hlubokém. Tak se ptám - je to tak? Jde mi o to, že jsem původně chtěla využít hluboký kočárek od kamarádky, a pak si koupit nějaký sporťák a hluboký jí vrátit.. Jsou mé představy úplně mimo? :oops:
No bych chtěla vidět roční dítě, které se vleze do hluboké korbičky.

Holka to by ses divila co se vešlo do staré Liberty :mrgreen: :pankac:
Ale naše prdelka jezdí ve sporťáku už od konce 6tého měsíce. Jde do úplného lehu takže se jí tam krásně spinká.
A v zimě bude jisto jistě též ve sporťáku. Jelikož je velmi aktivní tak počítám že v zimě už budem dělat krůčky tudíž kombinéza a teplá deka ve sporťáku to jistí … :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí