Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím o radu zmatené budoucí matce.. Měla bych mít listopadové miminko. A protože jsem již prostudovala net křížem krážem, vím, že se dítě vozí v kočárku - tedy nejdříve v hluboké korbičce.. A prý cca v 6 měsících (nebo zřejmě když sedí?) se dá do sporťáku. A má zkušenější kamarádka mě upozornila na to, že ale na další zimu, tzn. že by mému prckovi v té době mělo být cca rok, ho budu určitě vozit ještě v tom hlubokém. Tak se ptám - je to tak? Jde mi o to, že jsem původně chtěla využít hluboký kočárek od kamarádky, a pak si koupit nějaký sporťák a hluboký jí vrátit.. Jsou mé představy úplně mimo? ![]()
Já teda nemám zkušenosti, ale myslím, že dítě zpátky do hlubokého kočárku chtít nebude. Spíš bude chtít pozorovat okolí ![]()
marmelada78 píše:
Prosím o radu zmatené budoucí matce.. Měla bych mít listopadové miminko. A protože jsem již prostudovala net křížem krážem, vím, že se dítě vozí v kočárku - tedy nejdříve v hluboké korbičce.. A prý cca v 6 měsících (nebo zřejmě když sedí?) se dá do sporťáku. A má zkušenější kamarádka mě upozornila na to, že ale na další zimu, tzn. že by mému prckovi v té době mělo být cca rok, ho budu určitě vozit ještě v tom hlubokém. Tak se ptám - je to tak? Jde mi o to, že jsem původně chtěla využít hluboký kočárek od kamarádky, a pak si koupit nějaký sporťák a hluboký jí vrátit.. Jsou mé představy úplně mimo?
No bych chtěla vidět roční dítě, které se vleze do hluboké korbičky.
Tak mi jezdili v hluboké korbě zhruba do 7.měsíců,pak už malá chtěla vidět ven a hlavně už sama seděla,tak jsme dali sporťák.Záleží jaký kočárek taky chceš.Ty korby dělají dost malý,a pochybuju že by se ti tam za rok prcek vešel.
Super holky moc díky.. Taky jsem si říkala že by ta korba snad musela být nafukovací.. ![]()
Roční dítě do hluboké korby zřejmě nedáš, leda že by bylo extrémně malého vzrůstu a z druhé, roční dítě ti nebude chtít určitě ležet na zádech.
Malá šla do sporťáku v 8m měsících.
Malý šel do sporťáku v 10 měsících… a to když začal z hluboké vylézat, ale jinak byl „divné“ miminko, na zádech se mu líbí v kočárku doteď, akorát se mu ve sporťáku blbě spí, neb se kvůli kšírům nemůže pohodlně natočit na bok.
Jak říkají holky, roční dítě do korbičky určitě nedáš (a ani tam nebude chtít být). Máme jeden z větších kočárku na trhu, malému jsou tři měsíce a už je tam opravdu naknap. Dávám tomu maximálně měsíc a jdeme do sporťáku do lehu. Takže v korbičce budete tak dlouho, jak vám bude stačit a pak přejdete normálně do sporťáku.
pujč si ten hluboký na letošní zimu, na jaře si v klidu vyber sporťák, nespěchej na výběr, počítej s tím, že tam budeš chtít mít ročního prcka ve fusaku přes zimu a podle toho vybírej (aby šel polohovat nejlíp úplně do lehu, aby šly polohovat pokud možno i nohy, aby byl dostatečně prostorný na prcka včetně fusaku, neměl úplně maličký kola, s těma se ve sněhu blbě jezdí), za zimu s hlubokým získáš zkušenosti, co ti na něm vadilo a na co si dát u sporťáku pozor
Marmelada, Tve predstavy mimo nejsou. Nevim, kde Tva kamaradka k takove myslence prisla
Mam rocniho synka a nedovedu si predstavit, ze bych ho vozila v hluboke korbe:
1, se v ni nevyspi, protoze mu je kratka
2, chce koukat po okoli a na to je sportak rozhodne lepe uzpusobeny.
Jo a Mara sel do sportaku kolem 7-8.mesice - nalezato ![]()
Těžko, korbičku rozhodně vytahovat na zimu nebudu (mám taky listopadové, jednu zimu odježděnou). Už pár měsíců máme vytaženej sporťák a tak to zůstane. Však fusak do sporťáku dáš taky a dítě už určitě bude zvědavé, možná i chodící. Leda na kšíry do hlubokýho vsedě:-)
Tak mě se malá v 1 roce do hluboké korby v zimě ještě vlezla I s fusakem.
Já ale měla kočár, který měl jen jednu korbu a ta se dala na sportovní verzi přeměnit … ale jak byla zima, nechala jsem hlubokou a samozřejmě do sedu. V mém okolí to tak měly snad všechny maminy (s velkými robustními kočárky).
jo a přes léto a „sucho“ jsme jezdily normálně v golfkách
jen na tu zimu to chtělo něco teplejšího ![]()
Moje dítě se v 1 roce ještě do korby vejde, jen tak tak, bez fusaku. Syn ale je drobnější, má cca 8kg a 72cm. Ale on stejně jezdí na 4 nebo v kleku a drží se bočnic. Proto ho na zimu už dám do sporťáku, kam se vejde fusak.
Zakladatelko, roční dítě stejně už v hlubokém chtít být nebude, navíc pokud budeš mít standardní dítě, tak ti už v roce bude sedět, stát. Tj. vozit ho v roce v korbičce je dle mého nesmysl ![]()
lokofa píše:marmelada78 píše:No bych chtěla vidět roční dítě, které se vleze do hluboké korbičky.
Prosím o radu zmatené budoucí matce.. Měla bych mít listopadové miminko. A protože jsem již prostudovala net křížem krážem, vím, že se dítě vozí v kočárku - tedy nejdříve v hluboké korbičce.. A prý cca v 6 měsících (nebo zřejmě když sedí?) se dá do sporťáku. A má zkušenější kamarádka mě upozornila na to, že ale na další zimu, tzn. že by mému prckovi v té době mělo být cca rok, ho budu určitě vozit ještě v tom hlubokém. Tak se ptám - je to tak? Jde mi o to, že jsem původně chtěla využít hluboký kočárek od kamarádky, a pak si koupit nějaký sporťák a hluboký jí vrátit.. Jsou mé představy úplně mimo?
Holka to by ses divila co se vešlo do staré Liberty
![]()
Ale naše prdelka jezdí ve sporťáku už od konce 6tého měsíce. Jde do úplného lehu takže se jí tam krásně spinká.
A v zimě bude jisto jistě též ve sporťáku. Jelikož je velmi aktivní tak počítám že v zimě už budem dělat krůčky tudíž kombinéza a teplá deka ve sporťáku to jistí … ![]()