Kdy je nutná revize dělohy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2426
6.5.19 12:31

Zkus se domluvit…já teď ležela s těhu v nemocnici ale krvácela jsem..tak jsem se domluvila že budem sledovat hcg a že kdyžtak necháme odejít přirozeně…bohužel z toho bylo nakonec mimoděložní…Určitě se zkus s Mudr. domluvit…pokud klesá hcg mimo to nebude a ty bys nemusela na revizi..já už jednou takto potratila…doma…plánovaně.. Ale musím říct že bolesti byly neskutečné…Hcg je ale nízké tak těhu zaniklo vcelku brzy takže bolesti by být nějak extra neměli…pokud by to hcg bylo vyšší vzhledem k tt šla bych do revize máš to bezbolestně..ale takto bych zkusila se domluvit s gyn…a s dr na pohotovosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1692
6.5.19 12:42

Já čekala na spontánní potrat 3 týdny ( a nakonec teda šla na revizi, ale jen kvůli odjezdu na dovolenou). V nemocnici mi po píchnutí injekce na vypuzení dali předběžný termín revize za 12 dní, že stejně dřív nemohou. To už bylo embryo týden zamlklé. Takže zjevně žádný velký stres. Určitě nebude problém se domluvit a revizi ještě odložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.19 12:44

@Ufinka87 Ahoj, ty jo, teď jsi mě vyděsila. Me hrozí taky potrat, jsem v 8+5 a nejspíš se prdola nevyvíjí. Byla jsem rozhodnutá spíš pro pilulku, kdyby to fakt nefopadlo než revizi…Ale to fakt byly takové bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
6.5.19 12:45

A k tomu proč - druhý potrat už je indikací pro léčbu - takže bych zkontrolovala předně u tebe štítku a trombofilní mutace, dále partnerskou genetiku a imunologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.19 12:47

@Kellysova Ahoj, já bych taky asi počkala. Nez jít hned do revize.Zkzs se ještě zeptat té své MUDr.Po revizi se nemůžete hned snažit a celkově, je to prostě větší zásah. Resim teď něco podobneho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
6.5.19 12:51

@clostylbegytka Já spontánně potratila zhruba v 7+6, už jsem věděla, že embryjko se zastavilo okolo 6+5. Nebylo to nějak extra bolestivé, zhruba půl dne křečí jako při bolestivé ms a pak dvě hodiny silného krvácení. Jsem spíš pro SP, revize mám za sebou 3 a jedna se musela opakovat, rozhodilo mi to cyklus, následovaly vyvolávačky ms, hysteroskopie kvůli obavám ze srůstů apod..
Přeji, ať se prďola ještě ukáže jako bojovník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
6.5.19 12:56

@clostylbegytka ahoj to byl potrat před 7 lety byla jsem cca 8tt a prsotě zničeho nic..teď jsem a nakonec to bylo mimoděložní..takže první revize a další den laparo kde mi vzali vejcovod.. :( při tom SP doma jsem měla boleti já nevím jako celkem dost přirovnala bych to k porodním no..ale rodit jsem nerodila ještě..Navíc míváh hodně bolestivou ms..tak to možná bylo tím…pokud máš hcg nízké a v děloze není plod ještě vidět zaniklo to brzy a SP určitě se dá zvládnout..já tedy ten první sp byl vidět váček a všchno ale zase dopoledne jsem začala špinit a odpoledne kolem 3 bylo po všem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.19 13:05

@jezz1e @Ufinka87 Děkuju holky :hug: No, ono to je se mnou takový zvláštní. Tt pozitivní koncem března, pak nesili TT, HCG se zdvojnásobilo za čtyři dny, podle UTZ v 5+0 nic, 6+2 malinkatý Vacek, 7+6 váček a žloutkový váček a možná milimetrové embryo.Ale vše minus deset dní. Ale vím, kdy byl už pozitivní tt, takže mladší těhotenství by byl nemělo. Tento týden se uvidí, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
6.5.19 13:16

@clostylbegytka
Ahojky, já nevím. U mě ani nic neviděli nikdy na ultrazvuku v děloze. Jen podle krve a testu hcg. Naštěstí to nebylo mimoděložní. Doufám ani tentokrát ne a prostě to jen samo odešlo, dřív než začalo. Bolesti jsou, ale dá se to. :P :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.19 13:20

@Kellysova Jo, taky si myslím, že mimoděložní to nebude, že prostě špatně uhnízdění. Kazdopadne když to bylo takhle dvakrát za sebou, tak se zeptej na nějaké vyšetření, aby se to už neopakovalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
6.5.19 13:26

@clostylbegytka Je to boj, no :-( Každopádně kdyby to nedopadlo, potratu u takhle malého embrya bych se moc nebála.
@Kellysova V děloze bývá něco vidět a tak od 1000 jednotek hcg. V tvém případě bych revizi považovala tuplem za zbytečnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
6.5.19 13:38
@clostylbegytka píše:
@Ufinka87 Ahoj, ty jo, teď jsi mě vyděsila. Me hrozí taky potrat, jsem v 8+5 a nejspíš se prdola nevyvíjí. Byla jsem rozhodnutá spíš pro pilulku, kdyby to fakt nefopadlo než revizi…Ale to fakt byly takové bolesti?

Ahoj, ja jsem mela ZT v 9tt, taky jsem pockala na spontanni potrat. Abych byla uprimna : „predcilo to me ocekavani“. Bolelo to jak slaby porod (v te dobe jsem mela 2 porody za sebou tak mam srovnani), v tu chvili to krvacelo jak kdyz pomalu pustis kohoutek ale po SP se zastavili bolesti i krvaceni tak do 1 minuty. Hcg pak klesalo do 0, na revizi jsem nemusela. Nejsem fanda operacnich zakroku, takze za mne, pokud to jde, je setrnejsi to nechat na prirodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.19 13:53

@Hrnekmleka Ahoj, děkuju za popis.To je teda mazec. Vladtne je logické, že to asi nebude procházka růžovou zahradou, ale porody už mám taky za sebou, tak bychom to snad zvládli. Dekuju za informaci o tom silném krvácení, protože toho bych se asi lekla, že to není ok a něco se podelalo. Takze celkem to trvá chvíli, ale je to intenzivni a dá se to vydržet, když pomines lítost a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
6.5.19 14:01

@clostylbegytka já krvácela hodně cca asi tak hodinu…jakmile ze mě vyšlo co mělo krvácení ustalo…Zjiťovala jsem si o tom nějaké info a bolesti jsou prý jak při porodu jelikož se hrdlo musí trochu rozevřít…a musím to jen potvrdit že to opravdu bolesti jak porod zřejmě byly ale dalo se to přežín. začala jsem lehce špinit dopoledne a kolem 15:00 bylo po všem..pak už jen slabé krvácení cca dva dny..pak jsem šla ještě na kontrolní utz že odešlo vše…držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.19 18:00

No, holky, tak nevím, jestli se na zitrejsi UTZ vůbec dostanu. Nejdriv špinění, teď už krev. Bricho zatím nějak extra neboli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty