Mám velký strach, že budu po revizi neplodná :(

1957
29.4.19 09:35

@Lucka beruska jestli ti neco ohrozí otehotneni, tak jenom psychika. V nemocnicích dělají kyretaze denně, i kdyby ji udělali špatně a musela bys na opakování (což by zjistil tvuj gynekolog, kterému důvěřujes), tak to neni na neplodnost. Mas ted hodně pocuchane nervy ze ztráty miminka, což naprosto chápu, alergenů strach je zbytečný a jenom si s nim budeš ubližovat, tak to zkus co nejdřív hodit za hlavu - pokud ti pomůže, tak to prober s tím gynekologem. A krámu za potraty, kdyby existovala, slizne tvoje Mama, ne ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.4.19 09:37

@Lucka beruska jasně, že jsem se bála, ale po první ms jsem otěhotněla a dopadlo to dobře. Po potratu jsem se začala dozvídat kdo to měl v rodině taky a mamka ho měla před bráchou 2×, tak jsem se bála, ale naštěstí to dopadlo dobře. Snažila jsem se dát co nejvíc do pohody, fyzicky i psychicky.

• Citovat
  • Upravit
ShadowDancer
29.4.19 09:38

Taky jsem se bála, ale asi trochu míň. Miminko jsem ztratila ve 12tt a musela jsem na revizi, snažili jsme se něco přes rok. Bála jsem se, že už neotěhotním. Po 3 měsících jsem přišla do jiného stavu a donosila zdravou holčičku. Myslím, že by bylo fajn zkusit si s někým promluvit, někdo kdo tě uklidní.

• Citovat
  • Upravit
29.4.19 09:40
@Maui52 píše:
@Lucka beruska jestli ti neco ohrozí otehotneni, tak jenom psychika. V nemocnicích dělají kyretaze denně, i kdyby ji udělali špatně a musela bys na opakování (což by zjistil tvuj gynekolog, kterému důvěřujes), tak to neni na neplodnost. Mas ted hodně pocuchane nervy ze ztráty miminka, což naprosto chápu, alergenů strach je zbytečný a jenom si s nim budeš ubližovat, tak to zkus co nejdřív hodit za hlavu - pokud ti pomůže, tak to prober s tím gynekologem. A krámu za potraty, kdyby existovala, slizne tvoje Mama, ne ty…

Děkuji. V životě jsem neměla samovolný ani jiný potrat. No po revizi jsem krvácela. Pak přišla MS, která trvala snad 20 dní. Tak mi doktor dal ten norethisteron a upravilo se to. Řekl ať počkám ještě na květnovou MS a můžeme se snažit, ale nelpím na tom. Necháváme tomu volný průběh, jak při minulém těhotenství. Nedělala jsem si žádné ovulační testy nic. Máme sex z lásky, nemáme žádné existenční ani jiné problémy, právě naopak. Tak snad to bude ok.

Příspěvek upraven 29.04.19 v 09:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.19 09:42
@Anonymní píše:
@Lucka beruska jasně, že jsem se bála, ale po první ms jsem otěhotněla a dopadlo to dobře. Po potratu jsem se začala dozvídat kdo to měl v rodině taky a mamka ho měla před bráchou 2×, tak jsem se bála, ale naštěstí to dopadlo dobře. Snažila jsem se dát co nejvíc do pohody, fyzicky i psychicky.

Ahojky, tam nešlo o potrat jako takový, u nás v rodině je právě z tohoto hlediska vše ok. Žádné samovolné ani zamlklé potraty. Tohle bylo úmrtí, kvůli té srazenině, kdyby se ten Leiden zjistil o týden dřív, dalo by se tomu zabránit. No vše zle je pro něco dobré, aspoň vím že ho mám tak jako dalších X stovek žen. A dá se to v příštím těhotenstvím dost eliminovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.19 09:44
@ShadowDancer píše:
Taky jsem se bála, ale asi trochu míň. Miminko jsem ztratila ve 12tt a musela jsem na revizi, snažili jsme se něco přes rok. Bála jsem se, že už neotěhotním. Po 3 měsících jsem přišla do jiného stavu a donosila zdravou holčičku. Myslím, že by bylo fajn zkusit si s někým promluvit, někdo kdo tě uklidní.

Ano děkuji, chodím k psychologovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
29.4.19 10:47

@Lucka beruska Neres karmu, ty nemuzes za to, ze se tvoje mama nechranila. Na revizi byla spousta zen, i tech, ktere ji musely podstoupit ze zdravotnich duvodu. Urcite jich mas ve svem okoli spousty, ani o tom nevis. Dnes se delaji revize mnohem setrneji, nez drive a riziko neplodnosti je opravdu velmi male, musely by nastat pri revizi komplikace a to bys vedela. Taky jsem byla na revizi po tehotenstvi, ktere nedopadlo a bylo to o to horsi, ze jsem jeste deti nemela. Takze jsem se samozrejme bala taky. A nakonec mam tri deti, prvni a treti pocate na prvni pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
29.4.19 18:30

@Lucka beruska mám za sebou tři kyretáže a přesto jsem otěhotněla. Je to klasický zákrok, žádný strach :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.19 05:58
@luciie88 píše:
@Lucka beruska mám za sebou tři kyretáže a přesto jsem otěhotněla. Je to klasický zákrok, žádný strach :kytka:
@luciie88 píše:
@Lucka beruska mám za sebou tři kyretáže a přesto jsem otěhotněla. Je to klasický zákrok, žádný strach :kytka:

Děkuju moc za podporu. Já byla včera u gynekologa a jsem už v pořádku a můžeme se zase snažit :) Tak to nechám nenásilně na přírodě :) Volný průběh, jak minule :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
1.5.19 08:53

@Lucka beruska neboj se ;) Já byla ve Vinohradské na konizaci a teď v únoru bohužel i na revizi v 11tt a otěhotněla jsem hned po šestinedělí, taky jsme měla strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty