Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V 6 letech a 9 měsících. Někdo tomu říká „přirozený odklad“, ale to spš září-říjen, kdy už mu k 1.9. je téměř 6 let, prosinec je jednoznačný. Rozhodující je ale 31.8. - je mu ukončených 6 let, může 1.9. do školy. Není - nastupuje až 1.9. o rok později.
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuju zjistit kdy k zápisu do školy se synem.Syn je prosincový, teď má 4 a půl roku. Porad nechápu, kdy nastoupí do školy. Jestli za rok v 5letech a 9ti měsících a nebo až v 6ti letech a 9ti měsících. Nekdo říká že by dostal odklad když je prosincový, to by pak šel v 7mi a 9m? Kámošky rikaj každá něco jiného. Jedná že půjde za rok a čtvrt, s odkladem za 2roky a čtvrt. Jina říká že půjde za 2roky a čtvrt a odklad že nedostane
.Píšu anonymně, jelikož by mě holky poznali. Ptala sem na to teď půlku města už snad
.Koukala sem na netu na to a vyčetla jsem že v době zápisu by měl syn mít do konce srpna 6let. Takze to chápu tak, že by šel do školy v 6letech a 9m.
Ano, chápeš to správně.
Ano, do školy půjde v 6 letech a 9 měsících. Dítě nastupuje do školy v době, kdy je mu nejpozději 31.8. šest let. Takže u podzimních se říká, že mají „přirozený odklad“.
@Billi Takze odklad mít nebude,nehrozí že by šel do první třídy až v 7mi a 9m
?To už mi přijde pozdě právě.
@iiiv píše:
buď půjde v 6 a 9m. a nebo v 7 a 9m.
Takže je možné že by šel až v 7mi a 9m …
Půjde v 6 letech a 9 měsících. Syn je listopadový, jak šel do 1.tridy, tak za dva měsíce měl 7 let.
@Anonymní píše:
Ano, pokud bude k tomu mít nějaký důvod, tj. velké ADHD, nějakou poruchu a bude na to mít papír z pedagogicko-psychologické poradny. Jednalo by se pak o odklad školní docházky.
V 6 letech a 9 měsících ![]()
Můj syn je rozený 2.9., takže půjde školy čerstvě v 7 letech… ale všichni tomu říkají, že půjde o rok dýl
Nevím už, jak jim vysvětlit, že půjde vlastně normálně tak jak má…kdyby se narodil o 2 dny dřív, šel by o rok dřív
U vašeho prosincového dítěte je to jasné ![]()
@Anonymní píše:
ano, musí nastoupit nejpozději v roce kdy je mu 8, ale odkládat se smí jen o 1 rok
@Anonymní píše:
Aby šel v 7 a 9 měsících (dostal odklad) to by musel být k tomu hodně závažný důvod, jinak půjde normálně v 6 a 9 měsících.
@Laddmie Děkuji
,já se právě zhrozila,když mi kamoska řekla že by malý šel v 5ti a 9m.
Tak u nás asi nebude žádný závažný důvod aby šel až ve skoro 8mi letech.Alespon doufám,že v té době už nebude co 14dni nemocny jako doposud
.
Ahoj, potřebuju zjistit kdy k zápisu do školy se synem
.Syn je prosincový, teď má 4 a půl roku. Porad nechápu, kdy nastoupí do školy. Jestli za rok v 5letech a 9ti měsících a nebo až v 6ti letech a 9ti měsících. Nekdo říká že by dostal odklad když je prosincový, to by pak šel v 7mi a 9m? Kámošky rikaj každá něco jiného. Jedná že půjde za rok a čtvrt, s odkladem za 2roky a čtvrt. Jina říká že půjde za 2roky a čtvrt a odklad že nedostane
.Píšu anonymně, jelikož by mě holky poznali. Ptala sem na to teď půlku města už snad
.Koukala sem na netu na to a vyčetla jsem že v době zápisu by měl syn mít do konce srpna 6let. Takze to chápu tak, že by šel do školy v 6letech a 9m.