Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky.Mám menší dotaz.Musí se jít na druhé očkování hexavakcíny za měsíc přesně na den nebo nůžu i třeba o pár dní později nebo dřív?Chtěla bych jít už zítra (ve středy tam je poradna pro kojence),jelikož jiné dny tam chodí starší děti,hlavně ty nemocné tak nechci aby náhodou něco chytla (chřipka atd.).Kdybych šla ale zítra tak by nám do toho měsíce chyběli tři dny.Nebo můžu až ve středu příští týden?Vím asi blbá otázka,ale pořád mi to vrtá hlavou
.DÍKY MOC ZA VŠECHNY RADY ![]()
Ahojky,
je to možné i později…třeba o týden…
Doktorka nás taky posunula, protože malý byl nastydnutý ( rýma, kašel )…
Takže nějaká tolerance časová tam určitě je.
Nejlepší je, paní doktroce zavolat…
Ne, nemusí se jít přesně na den. Měsíc je tuším minimální odstup vakcín, ale mezi jednotlivými dávkami můžou být odstupy až 3-6m.
To by tu běhalo spousta dětí s nedokončeným očkováním, vždyť když má dítě rýmu, či je zkrátka jinak nemocné, tak se očkování též odkládá ![]()
Ahoj, nevim, jestli se muze jit driv. Ale pozdeji to nevadi. My jsme ted meli mezi prvni a druhou davkou rozestup peti tydnu. Na dalsi ted pujdem po ctyrech tydnech.
Můžeš určitě - vždyť pokud by bylo dítko nemocné, tak ti ho taky přesně za měsíc nenaočkují, ale odloží to a stejně tak všechny měsíce nejsou stejně dlouhé…
A vás si dr. nezve na očkování do poradny
to by mi přišlo logické, taky by se mi nechtělo chodit mezi nemocné děti.
Holky díky za rady.je to moje první mimi tak se ptám na každou kravinu a pořád se něčeho bojím.
.Půjdem až příští týden ![]()
j.a.n.i1 píše:
Můžeš určitě - vždyť pokud by bylo dítko nemocné, tak ti ho taky přesně za měsíc nenaočkují, ale odloží to a stejně tak všechny měsíce nejsou stejně dlouhé…
A vás si dr. nezve na očkování do poradnyto by mi přišlo logické, taky by se mi nechtělo chodit mezi nemocné děti.
jojo, to je pravda…
zkus se na to Dr. zeptat…a řekni jí své důvody…
Tak nás hlavně na očkování zve sestra, ne že přijdu já kdy chci… A případně se sestrou korigujem ten termín, když nemůžem, je nemocná…
Ahoj,tak my jsme sli o tyden a neco dyl,jelikoz mala byla nemocna a v poho
To můžeš klidně jít,a třeba i později,přece když je dítě nemocný,tak se taky,čeká až je úplně zdraví ![]()