Kdy koupat štěně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3598
30.5.21 11:55

@Markéta80 už jí pak vidím jak sebou venku tahá plenu aby se pes vůbec vytento :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59496
30.5.21 12:07

@JiříkMazlík je to prostě problém. pes nechápe že na plenu ok a kus vedle nesmí. Já to vidím že kolem 5m ze dne na den změna, štěně už vydrží déle a nehod minimum. Pes nepochopí že do určité doby se venčí doma a je chváleno a najednou nemůže. ideálně chodit ven a štěně za odměnu velice rychle pochopí co se po něm chce :mrgreen: Spíš nevím proč řeší jako první koupání? koupu dle potřeby, většinou hrubosrsté po trimování. V ničem se ani jedna neválí takže špinavé nejsou. A štěně bych nekoupala pokud to fakt nebude nic akutního. Máme doma týden štěně a nesmrdí :lol: Pokud by smrdělo a bylo špinavé tak si řeknu v čem chudák žilo a nevezmu si ho :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.5.21 12:09
@Mefag-r píše: Čip a očkování mít bude. Odebírat budeme v osmém týdnu. Granule, očko průkaz mít bude. Jen se ptám, mám načteno. Jen jsem se chtěla zeptat. Je určen na plinu. Někdo radil chodit venčit hned i ven, někdo zůstat doma. Je to malé plemeno.

V osmem tydnu je u maleho plemene porad brzo, brala bychnejdrivv desatem. Fakt to nestoji za to, budes piplat miminko.

A chodit hned ven, jinak zasadne prosvihnes socializaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
30.5.21 12:35
@Mefag-r píše:
@Russet a může chodit hned na venčení ven? Po osmi týdnech. Jedni znamym celali až na komplet očkování a pejsek chodil na plenu. Pak zase ho učili chodit ven, protože ven jít nechtěl. A druhý známý mi právě říkali chodit rovnou ven, neučit na plenu.

Tak to teda asi nemáš moc načteno, když se ptáš na tohle :nevim: vidím to na nějakého jorkmuta z kdo ví jakých podmínek… :,(
Ano samozřejmě má pes chodit ven a ne ho učit vykonávat potřebu v bytě. Samozřejmě chovatel když má doma třeba 9stenat, tak pleny používá, protoze kdo by uklizel po probuzení 9 louži a 18hovinek. ;) nicméně plena slouží jen jako taková jistota pro štěně, které to třeba ven nestihne. Tak jde na plinu. Ale primárně se má nový majitel snažit štěně učit dovednosti chodit čůrat ven.
Mimochodem každý chovatel bere štěňata ven, už jen kvůli socializaci s okolím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.5.21 13:17
@Bobule321 píše:
Tak to teda asi nemáš moc načteno, když se ptáš na tohle :nevim: vidím to na nějakého jorkmuta z kdo ví jakých podmínek… :,(
Ano samozřejmě má pes chodit ven a ne ho učit vykonávat potřebu v bytě. Samozřejmě chovatel když má doma třeba 9stenat, tak pleny používá, protoze kdo by uklizel po probuzení 9 louži a 18hovinek. ;) nicméně plena slouží jen jako taková jistota pro štěně, které to třeba ven nestihne. Tak jde na plinu. Ale primárně se má nový majitel snažit štěně učit dovednosti chodit čůrat ven.
Mimochodem každý chovatel bere štěňata ven, už jen kvůli socializaci s okolím.

Yorkmut :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.5.21 13:19
@Mefag-r píše:
@Russet a může chodit hned na venčení ven? Po osmi týdnech. Jedni znamym celali až na komplet očkování a pejsek chodil na plenu. Pak zase ho učili chodit ven, protože ven jít nechtěl. A druhý známý mi právě říkali chodit rovnou ven, neučit na plenu.

Vzala bych si ho na deseti a pak bych ho prostě venčila. Nikdy jsme žádné štěně nedrželi v úplné izolaci a čůralo normálně venku. Plena je humus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6039
30.5.21 13:38

Štěně aktuálně mám a koupala jsem v podstatě hned, dejme tomu v 9t., jelikož se mi bleskově vyválel ve zdechlině. O týden později v kobylinci. Takže podruhé koupel. Zřejmě bude fajnšmekr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
30.5.21 13:43

@Markéta80 proboha, zeptala jsem se jen od kdy se mohou koupat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59496
30.5.21 14:21

@Mefag-r otázka zní co vůbec víš o psech když se ptáš na úplně základní věci. Ptej se chovatele a ten by měl poradit ;) Chovatelka aniž bych se ptala tak řekla že zbytečně nekoupat pokud fakt nebude špinavá. Ono ani to koupání neni nic dravého a u pidi štěněte tuplem. At se pak hned nenachladí. Ale my asi máme křížence králíka protože venku jí zajímá hlavně tráva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6039
30.5.21 14:27

@Markéta80 to máš dobré, ten náš sleduje kdejaké ho…, je to náročnější ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59496
30.5.21 14:33

@vendulaaa :mrgreen: já byla vždy zvyklá že štěně ihned se vyčůralo a očuchalo pár míst. jenže tahle si sedne a začne škubat trávu. Ale jo až si zvykne a naučí se tak to bude fajn. Dneska 30 minut a moc daleko jsem s ní nedošla. Navíc každý kdo kolem šel se hned zastavil a jak je krásná :mrgreen: Asi jí to unavilo, doma se napila a šla spát :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný