Pejsek kardiak

Anonymní
26.5.21 12:24

Pejsek kardiak

Krásný den prosím máte někdo zkušenosti se stravou, granulemi atd. u pejska kardiaka?
Našemu 10 letému boloňáčkovi byl zjištěn šelest na srdíčko středdního rozsahu, bere láky ráno a večer. Připadá mi po nich takový unavenější a méně akční ale bere je teprve týden.
Co se týče granulí, byly mi doporuceny Vet Life cardiac ale v návodu píšou že se jí jen půl roku.
 https://www.svetkrmiv.cz/…2kg-p172638/

A že obsahují vše co pejsek potřebuje, omega, taurin, vitamín E, carnitin.

Máte někdo pejska kardiaka a jak to řešíte a Vaše zkušenosti se stravou prosím?

Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2840
26.5.21 12:51

Meli jsme kardiaka a obávám se, ze stravou toho moc nezmuzes, je to vrozené. Časem se k lékům na srdce přidají ještě leky na odvodnění, jak srdíčko přestane stíhat, začnou se zavodnovat plíce a kondicka půjde dolu… Takze obecne bych zachovala kvalitní stravu a přiměřený pohyb, ne ve vedrech. Nas žil s léky asi 6 let než umřel a dožil se téměř 13 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
26.5.21 18:42

Máme jezevčíka, skoro 14 let. Šelest na srdíčku mu zjistili loni společně se špatnými jaterními testy. Na oboje dostal léky a jaterní dietu. Játra se srovnala. Od letošního jara má jenom léky na srdíčko. VET nám říkal, že krmit rozumně (stravou určenou primárně pro pejsky), ale dieta není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106248
26.5.21 18:45
@Anonymní píše:
Krásný den prosím máte někdo zkušenosti se stravou, granulemi atd. u pejska kardiaka?
Našemu 10 letému boloňáčkovi byl zjištěn šelest na srdíčko středdního rozsahu, bere láky ráno a večer. Připadá mi po nich takový unavenější a méně akční ale bere je teprve týden.
Co se týče granulí, byly mi doporuceny Vet Life cardiac ale v návodu píšou že se jí jen půl roku.
 https://www.svetkrmiv.cz/…2kg-p172638/

A že obsahují vše co pejsek potřebuje, omega, taurin, vitamín E, carnitin.

Máte někdo pejska kardiaka a jak to řešíte a Vaše zkušenosti se stravou prosím?

Děkuji

Měla jsem kardiaka, od chvíle co mu nasadili jedl špatně, sám veterinář mi řekl, že mu mám dávat cokoliv mu chutná. Ale on už měl ortel dožití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
31.5.21 07:44

Hezký den, tak pokračujeme v lécích ráno večer a stejně je takový málo akční bez zájmu jen někdy má nechutenství, jsem koupila psí granule pro cardiaky a ty skoro nechce, maso klasické sice sní ale granule nechá. Nějak nevím, zda mu ty granule dávat nebo prostě koupit normální jaké měl předtím a chutnaly mu.
Po těch lécích mi připadá jako trošku" mimo" nevím. Vždy měl energii a ted ne
U lékaře mu brali krev asi před měsícem a prý ok, a léky dostal po sonu srdíčka před 14 dny. A od té doby je spavější, neběhá k jídlu atd. atd.
Tak nevím..lékař řekl že musí mít taurin, karnitin omega a to vše je v těch granulích. A když je nebudu dávat, jak tyto látky mu dát…už tak je problém do něj dostat ráno a večer ty tabletky, zkoušela jsem zamotat do šunky vyplivne tak jědině jak to sní že to dám do trošky tvaroháčku.
Máte zkušenosti se stravou..vpbec nevím co mu dávat… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
31.5.21 07:54
@Janee19 píše:
Meli jsme kardiaka a obávám se, ze stravou toho moc nezmuzes, je to vrozené. Časem se k lékům na srdce přidají ještě leky na odvodnění, jak srdíčko přestane stíhat, začnou se zavodnovat plíce a kondicka půjde dolu… Takze obecne bych zachovala kvalitní stravu a přiměřený pohyb, ne ve vedrech. Nas žil s léky asi 6 let než umřel a dožil se téměř 13 ;)

A poradíte mi čím jste krmila? Granule kardiak fakt nechce ale i tak jí méně najednou. Bude mu 10 a já jsem z toho vyřízená. A hlavně ty léky nevím jak nacpat do něj, když nechce moc jíst. bee verospiron a Cardisure..a je najednou horší než předtím než je bral..co byl vitální i se šelestem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2840
31.5.21 08:14

@Lajla my měli chronického nezrouta, ke konci uz jsme mu dávali téměř cokoliv, co jedl, ale vždycky pouze kvalitní, na friskies apod jsme nepristoupili nikdy, ikdyz by to asi jedl. Často jsme mu michali do granulí paštiky od britu, pak to bylo lepší. A paštiky i granule jsme vybirali pro psy v zátěži, aby co nejvíce přibral. I tak byl bohužel ke konci vyhubly a mel v sobe asi 5 litru vody, jak srdce nestihalo…Jinak lekynjsme dávali treba do taveneho sýra, prip. jsem trochu navlhcila piškot a ten lek do toho zabodla, leky by bastil furt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
31.5.21 09:55
@Janee19 píše:
@Lajla my měli chronického nezrouta, ke konci uz jsme mu dávali téměř cokoliv, co jedl, ale vždycky pouze kvalitní, na friskies apod jsme nepristoupili nikdy, ikdyz by to asi jedl. Často jsme mu michali do granulí paštiky od britu, pak to bylo lepší. A paštiky i granule jsme vybirali pro psy v zátěži, aby co nejvíce přibral. I tak byl bohužel ke konci vyhubly a mel v sobe asi 5 litru vody, jak srdce nestihalo…Jinak lekynjsme dávali treba do taveneho sýra, prip. jsem trochu navlhcila piškot a ten lek do toho zabodla, leky by bastil furt :mrgreen:

Takže nenutila jste do nějak granule pro kardiaky když je nechtěl? Jsou i dost velké a i když to namočím nechce prostě. Ach jo je to trápení vidět toho aktivního pejska takového..dneska zkusím uvařit rýži s masem normálním..to snad může ne? A dávali jste nějaké dopl%nky stravy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106248
31.5.21 10:18
@Lajla píše:
A poradíte mi čím jste krmila? Granule kardiak fakt nechce ale i tak jí méně najednou. Bude mu 10 a já jsem z toho vyřízená. A hlavně ty léky nevím jak nacpat do něj, když nechce moc jíst. bee verospiron a Cardisure..a je najednou horší než předtím než je bral..co byl vitální i se šelestem :nevim:

můj bral taky Cardisure a sel po tom dolu…do te doby byl ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
31.5.21 10:20

@Lajla dej mu žrádlo co sní. Přečti si složení, bude to prostě hnus. To žrádlo ho nezachrání. Důležité je aby jedl. Taky máme fenu které zjistili nemocné srdce. je hubená, šla s váhou dolů tak veterinářka at přidám konzervu aby prostě žrala. navíc máme psů víc takže nejde oddělit aby měla speciální krmivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
31.5.21 10:27
@Venetia píše:
můj bral taky Cardisure a sel po tom dolu…do te doby byl ok

Takže myslíte že ty léky nejsou dobré? Že bych měla chtít změnu? Jak dlouho je bral..moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
31.5.21 19:53

Náš skoro 14 letý jezevčík má Cardisure skoro rok a nemá s tím problém. Stravu ve stejném složení je možné dát nejen v granulích. Dají se koupit i na veterině. Třeba to ale znáš.
 https://www.svetkrmiv.cz/…0g-konzerva/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2965
31.5.21 21:39

@Lajla
K podávání léků pejskovi využíváme toto:

https://www.siera.cz/?…

a máme s tím ty nejlepší zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
1.6.21 09:12
@sloninka píše:
Náš skoro 14 letý jezevčík má Cardisure skoro rok a nemá s tím problém. Stravu ve stejném složení je možné dát nejen v granulích. Dají se koupit i na veterině. Třeba to ale znáš.
https://www.svetkrmiv.cz/…0g-konzerva/

Vidíte to jsem koupila právě včera. Jen ty granule tedy cardiac opět nechce, dala jsem mu do ní konzervu a tu vyžral a granule vyhodil. Takže myslíte že mám koupit normální granule pro seniory např… a tu stravu v konzervě pro kardiaky. Protože ty granule fakt nechce a hlavně jsou dost velké. I když je namočím je to na nic.
A dáváte třeba ještě nějaké vitamíny atd.?
Ten cardisure dáváte ráno a večer? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
1.6.21 09:16

Poradíte mi prosím tedy granule, kdo bude tak hodný zde, které jsou pro seniora a hlavně nejsou veliké a obsahuji tako látky na srdíčko?

Moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný