Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahojky holky…jsem poprvé těhulka a chtěla bych se vás maminek zeptak kdy koupit kočárek..
Já ho měla doma ikdyž se to nemá ale nebyl kam jinam dát. Kupovala jsem ho když jsem byla asi v 6 měsíci. Ale spousta maminek ho kupuje až po narození prcka
záleží hlavně na době dodání - někdy je to i 6-8 týdnů takže lepší vybírat dřív pozjistit si informace a pak objednat. Já objednávala taky někdy kolem 6. měsíce. ![]()
U prvního dítěte jsem objednávala 2 měsíce před termínem (rodila jsem v termínu), ale v obchodě, kde byli ochotní mi ho schovat do porodu. A když jsem pak porodila, tak tam manžel jen zavolal, že miminko je na světě, a pán kočárek dovezl a připravil k vyzvednutí (měl na tyto účely garáž). Placený byl ale předem.
Teď u druhé dcery jsme objednávali až po porodu (ani ne tak kvůli pověrčivosti, ale prostě jsem se bála, že něco zakřiknu - těhotenství mezi holkama nedopadlo dobře, a to jsem si po 12tt už říkala, že snad bude vše OK). Neměli námi vybranou barevnou kombinaci, tak jsme na kočárek museli čekat - v pátek jsme se vrátili z porodnice domů a v pondělí kočárek přivezli (rodila jsem v úterý, takže do týdne byl doma). Ovšem mohla jsem si to dovolit, páč jednak jsem rodila v zimě a předpokládala jsem, že první dny stejně ven nebudu moct, a taky jsem měla u rodičů kočárek po starší dceři, takže jsem měla takovou pojistku, že kdyby to trvalo dýl, přivezli by mi ho.
Já ho tedy kupovala asi ve 4. měsíci
prostě se objevila zajímavá nabídka… od té doby stojí v garáži.
U nás v rodině se drží tradice raději až po porodu a tak jsem po něm naběhla do obchodu a nevěděla který dřív vybrat ![]()
u klárky jsem kočárek měla vybraný cca kolem 6. měsíce, ale objednávala jsem ho v 7. měsíci, kdy jsme se přestěhovali do vlastního bytu. dřív bych ho neměla kde uskladnit. na pověrčivost absolutně nedám, jsem pro praktičnost. kočárek je teď už připravený pro druhého prcka.
Já kupovala v osmém měsíci,ikdyž rodina říkala,že se to nemá,ale pak by bestak nebyl čas
Už tak jsem v tom obchodě byla hoooodně dlouho ![]()
prvni ve 4 mes, byl o 6tis levnejsi, ez kdybych cekala dele a druhy v 5tt
stal mel polovinu, takze jsem to riskla a brala jsem to tak, ze prodat novy a levne muzu vzdy ![]()
já nakupovala ve 34.-35. týdnu, trojkombinaci, ale jednotlivé části v různých eshopech s různou dodací lhůtou (vyšlo to tak o dost levněji než celý set).
Koupila bych ho asi až na poslední chvíli protože plno kočárů vydává každou chvilku náké novinky.Ale kočár pro druhou dcerku jsem měla doma už ve čtvrtém měsíci páč pověrám nevěřím ![]()
Taky se teď docela zajímám o to, kdy je vhodné koupit kočárek… Nejdřív mi připadalo na všechno dost času (jsem ve 4. měsíci), ale teď, jak tak zjišťuju, co všechno musím pořídit a kolik to stojí, jsem možná trošku změnila názor… Náhodou jsem našla na netu kočárek, který se mi strašně líbí a je zrovna za super cenu. Nevím, jestli se to zboží nějak rychle obměňuje, nebo jak dlouho za tu cenu bude ( je i s autosedačkou), ale mám tendenci si ho objednat už teď… Měl by být skladem, dodání do týdne… Poraďte ![]()
@Eve-lynn-ka píše:
Taky se teď docela zajímám o to, kdy je vhodné koupit kočárek… Nejdřív mi připadalo na všechno dost času (jsem ve 4. měsíci), ale teď, jak tak zjišťuju, co všechno musím pořídit a kolik to stojí, jsem možná trošku změnila názor… Náhodou jsem našla na netu kočárek, který se mi strašně líbí a je zrovna za super cenu. Nevím, jestli se to zboží nějak rychle obměňuje, nebo jak dlouho za tu cenu bude ( je i s autosedačkou), ale mám tendenci si ho objednat už teď… Měl by být skladem, dodání do týdne… Poraďte
No já myslím že ve 4 m. už si ho pořídit můžeš já sama jsem nejdřív kupovala hadříky flašky apod…a pro kočár jsme s manželem jeli až v 8 m… ale je to na tobě..každá to máme jinak..já jsem teď také těhotná už po druhé a také jsem ve 4 m. já už všechno koupené mám i kočár využiji ten po prvním dítěti takže pak koupím akorád pleny novou zavinovačku lahve a sunar do zásoby… ![]()