Kdy má nárok zaměstnavatel?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj, mam dotaz týkající se ukončení pracovního poměru na dobu určitou. Rada bych, kdyby odpověděl, někdo, kdo s tím má bud zkušenost, nebo se v tom vyzná.
Jde o to, že jsem ukončila pracovní poměr, který trval cca necelých 12 měsíců. Zbyla mi dovolená, a zamestavatel mi část ty dovoleny nechtěl proplatit, poslední vyplatata mi přišla taková, že mi neproplatil ani tu část. Kdy má nárok zamestavatel, na to, aby mi neproplatil radne dovolenou, kterou jsem nevyčerpala?
nemá nárok nikdy. Bud vybrat nebo proplatit.
edit pokud teda jsi odešla po normálním ukončení, ne že jsi třeba skončila dřív, než byla smlouva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zamestnavatel ti musi vyplatit nevycerpanou dovolenou, vyzvi ho k tomu pisemne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skončila jsem driv, než skončila pracovni smlouva na dobu určitou Mela jsem ro do konce roku, odesla jsem o necelé dva měsíce dřív, ale pracovala jsem u něj bez pár dnů skoro rok. Argumentoval tím, že jsem u něj nepracoval cely rok. Nevim, zda na to ma narok.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Skončila jsem driv, než skončila pracovni smlouva na dobu určitou Mela jsem ro do konce roku, odesla jsem o necelé dva měsíce dřív, ale pracovala jsem u něj bez pár dnů skoro rok. Argumentoval tím, že jsem u něj nepracoval cely rok. Nevim, zda na to ma narok.
kolik jsi měla dovolené na rok a kolik jsi vyčerpala. Dovolená je počítaná na rok, pokud jsi neodpracovala celý, dovolené je méně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jak jsi odesla? Dala jsi vypoved, na dohodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem odchazela, mela jsem narok na v přepočtu 19 dni dovolené. Na poslední vypaltnici, po stažení bylo 13 dni dovolené, vyplata ale přišla o částce, kdy bylo zřejmé, že nevyplatil ani to.
- Citovat
- Upravit
@matkabagristy Sla jsem ze zdravotních důvodů, ve smlouvě o ukončení nebylo uveden důvod. Šla jsem tedy na dohodu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Když jsem odchazela, mela jsem narok na v přepočtu 19 dni dovolené. Na poslední vypaltnici, po stažení bylo 13 dni dovolené, vyplata ale přišla o částce, kdy bylo zřejmé, že nevyplatil ani to.
takže jsi měla 25 na rok a vybrala jsi za celý rok šest dní? Ale těžko jsi mohla mít na výplatní pásce dny, když je to na hodiny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mela jsem starou dovolenou ještě, tu jsem vyčerpala. Dovolenou jsem moc necerpala. Narok jsem mela na 20 dni dovolené. Dělala jsem na zraceny uvazek…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Mela jsem starou dovolenou ještě, tu jsem vyčerpala. Dovolenou jsem moc necerpala. Narok jsem mela na 20 dni dovolené. Dělala jsem na zraceny uvazek…
Pokud jste měla úvazek např. 0,4, tak se nárok úměrně krátí. Navíc je dovolená udávaná v hodinách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
takže jsi měla 25 na rok a vybrala jsi za celý rok šest dní? Ale těžko jsi mohla mít na výplatní pásce dny, když je to na hodiny
Ja teda mam taky vzdycky na pasce zbyvajici dovolenou
. Zakladatelko, narok na dovolenou mas za kazdy odpracovany mesic, bez ohledu na to, jestli jsi tam pracovala cely rok, nebo ne, to neni zadny argument..pri zakonnnych 20ti dnech na rok, vychazi ten narok asi na den a pul dovolene za odpracovany mesic. Pokud ti nejaka dovolena zbyla, tak ti ji proste musi zamestnavatel vyplatit tecka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
Ja teda mam taky vzdycky na pasce zbyvajici dovolenou. Zakladatelko, narok na dovolenou mas za kazdy odpracovany mesic, bez ohledu na to, jestli jsi tam pracovala cely rok, nebo ne, to neni zadny argument..pri zakonnnych 20ti dnech na rok, vychazi ten narok asi na den a pul dovolene za odpracovany mesic. Pokud ti nejaka dovolena zbyla, tak ti ji proste musi zamestnavatel vyplatit tecka
zbývající dovolenou jo, ale letos v hodinách, ne dnech. Navíc psala něco o 19a 13, docela zmatené. Když říkala, že má dvacet na rok
Příspěvek upraven 20.11.22 v 10:23
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Doctus píše:
Pokud jste měla úvazek např. 0,4, tak se nárok úměrně krátí. Navíc je dovolená udávaná v hodinách.
Počet dní se u zkráceného úvazku nekrátí. A my máme na výplatnici uveden počet dnů i počet hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZuzaM
Nekrátil, ale v minulosti. Aktuálně je to trošku jinak. Na výplatnici může být uveden počet dnů, stěžejní je však počet hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mam dotaz týkající se ukončení pracovního poměru na dobu určitou. Rada bych, kdyby odpověděl, někdo, kdo s tím má bud zkušenost, nebo se v tom vyzná.
Jde o to, že jsem ukončila pracovní poměr, který trval cca necelých 12 měsíců. Zbyla mi dovolená, a zamestavatel mi část ty dovoleny nechtěl proplatit, poslední vyplatata mi přišla taková, že mi neproplatil ani tu část. Kdy má nárok zamestavatel, na to, aby mi neproplatil radne dovolenou, kterou jsem nevyčerpala?