Ukončení práce - stěhování
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj,přišla jsem partnerovi na dlouhodobou nevěru a on reagoval vztekem a vyrazil mě ve vteřině z bytu. Problém je, že jsem se k němu odstěhovala přes půlku republiky, takže práci mám od rodiny a všech přátel od sebe x hodin cesty. Momentálně jsem na hotelu a přemýšlím co dělat. Pronájem si v tomto městě samozřejmě shánět nechci - vyjma ex přítele tu nikoho nemám, takže není důvod shánět pronájem.
Chci se přestěhovat zpět do rodného města, kde mám rodinu a přátele. Dá se nějak obejít výpovědní doba 2 měsíce? Nebo se musím s nadřízeným domluvit?
Dva měsíce se mi po hotelích spát nechce..
Máte prosím někdo zkušenost s urychleným stěhováním? Děkuji za všechny rady
A zaměstnavatel je maly lokalni zivnostnik, nebo firma, ktera pusobi jen v miste aktualniho bydliste? Pokud je to velka firma a jsou po cele čr vetsinou radi pomuzou a jen te prehodi do mista bydliste tvoji rodiny. Taky bych to asi rekla narovinu co se ti stalo, treba te pusti na dohodu.
No a ke zbytku se vyjadrovat nebudu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obejít se nedá, jedině se dohodnout na ukončení pracovního poměru k určitému datu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dreamis bohužel malá firma, která funguje jen v tomto městě. Nezbývá mi než to šéfovi narovinu říct a doufat, že se slituje a nechá mě odejít dřív..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@dreamis bohužel malá firma, která funguje jen v tomto městě. Nezbývá mi než to šéfovi narovinu říct a doufat, že se slituje a nechá mě odejít dřív..
Tim bych asi zacala. Jestli neni uplne tvrdej, tak se smiluje. Nebo nejak pomuze. ![]()
Jinak teda to byl ale solidni zmetek. Ber to pozitivne, si predstav, ze by sis takovy vykvet charakteru treba i vzala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusenost mam. Vedeni to pochopilo, vypovedni lhutu zkratili o jeden mesic - tak jak jsem chtela. Ale nasla jsem jim za sebe nahradu a intenzivne ji cely mesic školila i ve svem volnu, vypracovala jsem podrobe manualy ke vsem svym cinnostem, aby to po me bylo snazsi prebrat.
- Citovat
- Upravit
Jo a jeste jsem se jim ve vypovedi pisemne zavazala, ze budu poskytovat telefonicke konzultace i emailove konzultace po mem ochodu…uz nevim na jak dlouho jsem se jim takhle zavazala…
- Citovat
- Upravit
Dohodou. Predchozi anonym dava dobre rady. Taky jsem jednou odchazela driv, i kdyz za jinych okolnosti, nahradu nastesti sehnali rychle, ale vypracovala jsem presny plan, co a jak naucit, a taky slibila, ze budu pak jeste aspon na telefonu. A stejne jsem takhle vlastne nastupovala ted, predchudkyne mohla hned, jak jsem zvladla zauceni. Pripadne nejde ta prace aspon castecne delat i na dalku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,přišla jsem partnerovi na dlouhodobou nevěru a on reagoval vztekem a vyrazil mě ve vteřině z bytu. Problém je, že jsem se k němu odstěhovala přes půlku republiky, takže práci mám od rodiny a všech přátel od sebe x hodin cesty. Momentálně jsem na hotelu a přemýšlím co dělat. Pronájem si v tomto městě samozřejmě shánět nechci - vyjma ex přítele tu nikoho nemám, takže není důvod shánět pronájem.
Chci se přestěhovat zpět do rodného města, kde mám rodinu a přátele. Dá se nějak obejít výpovědní doba 2 měsíce? Nebo se musím s nadřízeným domluvit?
Pokud jsi tam prokazatelně bydlela, nemůže Tě nikam vyhazovat, i když nejsi v nájemní smlouvě. Od toho bych se odpíchla. Bude muset vydržet, že tam budete žít vedle sebe.
Kdyby dělal problémy, obrať se na policii.
Získáš tak čas vše řešit a domluvit se v práci. Záleží, jestli přistoupí na dohodu, nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplně prvně bych zašla za šéfem a narovinu mu to řekla.
Možná by o nějakém (dočasném) bydlení i věděl a měla bys vyřešeno. Pokud to není nějaký bloud a ty nemáš ve firmě tak zásadní pozici, že by se to tam do týdne zhroutilo bez tebe, nejspíš bude možná dohoda - a pokud jsi zásadní, tak opět, možná se nějaké bydlení najde.
Kamarád takhle kdysi bydlel asi tři měsíce přímo ve fabrice, měli tam nějaký takový „pokoj“ vybavený, tak mu vedení dovolilo se tam nastěhovat, než se zmátořil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
přišla jsem partnerovi na dlouhodobou nevěru a on reagoval vztekem a vyrazil mě ve vteřině z bytu. Problém je, že jsem se k němu odstěhovala přes půlku republiky, takže práci mám od rodiny a všech přátel od sebe x hodin cesty. Momentálně jsem na hotelu a přemýšlím co dělat. Pronájem si v tomto městě samozřejmě shánět nechci - vyjma ex přítele tu nikoho nemám, takže není důvod shánět pronájem.