Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
od rána mám nepravidelné bolesti břicha. Ráno jsem je měla častěji, odpoledne méně a teď na večer je mám zase častější cca co 5-10 minut. Nevím, zda máme už jet do porodnice (cca 10 min cesty) nebo ještě počkat, jelikož je nemám zase tak šíleně bolestivé, bolí, ale dá se to vydržet. Nechci v porodnici vypadat jako hysterická prvorodička ![]()
ja ziju v uk a tady je to ze se ma volat do porodnice kdyz je to popeti minutach a pak se tepriv jede s tim ze ti tu mezitim pripravy pokoj … a myslim ze v cechach je to podobny kdyz je to po peti minutach
Já bych ještě čekala, pokud ti nepraskla voda, šasu dost. Lepší být doma v klidu než v porodnici vystresovaná.
Ať ti všechno dobře dopadne… ![]()
já jela, když jsem měla bolesti po 5 min a stejně jsem tam pak trávila x hodin. Doporučovali jezdit na těch 5ti min. A máš už termín?
Ahoj,jde o to,kdy máš termín,to nepíšeš.Můžou to být jen bolestivější poslíčci.Zkus si napustit teplou vodu a pokud bolest nezmizí nebo bude větší,tak do porodnice jeď
Držím palce!
didafifa píše:
ja ziju v uk a tady je to ze se ma volat do porodnice kdyz je to popeti minutach a pak se tepriv jede s tim ze ti tu mezitim pripravy pokoj … a myslim ze v cechach je to podobny kdyz je to po peti minutach
až na to, že tady ti pokoj nepřipravují
šoupnou tě tam, kde budou mít volno
jo to je lepsi nemusis volat proste dojedes a zkontroluji ti to mi prijde lepsi takhle jsem rodila dvakrat ted mam hruzu z toho ze si budu volat a hlavne ja kdyz uz to mela po peti minutach tak jsem deti mela do hodiny venku tak se bojim abych to stihla ![]()
kokoska tobe preji at je to co nejrychlejia co nejmin bolestivy
Kontrakce vedoucí k porodu by měly být pravidelné. dala bych tu teplou vanu.
Jak píšou holky… Dej si aspoň na půl hoďky vanu a pokud po ní bolesti neustoupí a naopak zesílí, tak by to mělo být už k porodu.
Záleží taky na tom, jestli jsi doma sama nebo máš někoho, kdo na tebe dohlídne, příp. kdo tě odveze.
Mobil měj vždy při sobě, kdyby něco… ![]()
Ahojky, tak já jsem měla kontrakce po 5-7 minutách od 4 od rána v sobotu, do porodky (5minut cesty) jsem jela až v 17h večer, protože jsem měla podezření na prosakující plodovku, která se potvrdila a musela jsem dostat ihned ATB… A porodila jsem až v neděli večer akutní CS ![]()
Takže ještě vydrž dokud to je snesitelné ![]()
Já jsem mněla také v neděli od 4 rána bolesti.Dali se vydržet pak sem usnula a opět kolem šesti jsem se zbudila a mněla už o něco silnejš bolesti ,ale to už bili ty křižove a bili pravidelný každych 5 minut,tak jsme odjeli do porodky počas cesty zesilovali a a za hodku a půl od přijeti jsem porodila syna.Tak,že pokut nemáš křižový bolesti pravidelných 5-10 minut a nebo Ti neodtéka plodovka,tak bych jěšte také počkala..Přeji hodne štestí ![]()
Mne pomohlo dat si teplu sprchu a ked to potom zase zacalo, tak som sla…
Tiez som si raz myslela, ze uz sa daco deje a preslo ma to..
a potom ked sa take dialo zas druhykrat, tak som cakala, ved mam casu dost a len tak tak sme stihli do porodnice..tak som poradila, ze??? ![]()
@CokeLady zalezi na tom jestli si prvorodicka nebo ne…mam ale takovy pocit, ze u prvorodicek se udava cca 5 minut a u druhorodicek ze to byla rychlejsi tak tech deset. Snad to ted nepletu.
nezalezi jen frekvenci mezi stahy, to by melo byt pravidelne, ale taky na sile a kvalite kontrakce, spravna kontrakce vedouci k porodu by mela vizualne vypadat jako rip, pozvolny nastup, plosinka bolesti a dolu…taky ma trvat nejakou dobu (45s - 1 minutu).
v praxi to je ale dost tezky poznat, zvlastne kdyz rodis prvne