Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky, včera jsme byli na ,,snad,, předposledním ultrazvuku, termín máme 24 října, doktor se mě zeptal: Leni no a kdy byste chtěla porodit????
Tak mu říkám no třeba příští týden o víkendu .. Tak mi nabídl možnost že mi příští čtvrtek provede Hamiltovův hmat (máme jít ve tři odpoledne)a večer nebo druhý den bych prý mohla porodit, myslela jsem si, že si dělá legraci, ale sestřička se smála a taky mi řikala, že to jde. Tak se chci zeptat na Vaše zkušenosti a jestli to opravdu funguje , zda je to nepříjemné atd.
Děkuju Lenka
Jo, delava se to.
Nevim, myslim, ze je zbytecne to zkouset urychlit, kdyz jeste neprenasis a ani nemas nejake problemy…
dela se to vetsinou pri prenaseni.
Taky se muze stat ze to nic neudela…
Hamiltona mám za sebou,mě to teda bolelo.Nekoho to nebolí.Já bych nechala ať si mimčo samo řekne kdy chce na svět.Já jsem přenášela,tak jsme si to nechala udělat.Já nechápu proč to ty doktoři chtěj dělat když k tomu není důvod.
hele asi jak u koho,mě ho dělali 2× a stejně jsem rodila vyvolávaně
švagrový ho dělala doktorka jednou ve čtvretek odpoledne a malá byla na světě v pátek ve 12
Přiznám se, že nevím co to je…, ale jí si myslím, že nejlepší je, když se počká, až porod přijde sám… (pokud tedy nejde o přenášení)
Liduš88 píše:
Hamiltona mám za sebou,mě to teda bolelo.Nekoho to nebolí.Já bych nechala ať si mimčo samo řekne kdy chce na svět.Já jsem přenášela,tak jsme si to nechala udělat.Já nechápu proč to ty doktoři chtěj dělat když k tomu není důvod.
Pokud není zdravotní důvod tak mi přijde nesmysl ho dělat předčasně ![]()
Mě to bolelo dost, měla jsem ho asi 5×, z toho jednou v porodnici v kontrakci
A nepomohlo to k ničemu…
Ale na každou to působí jinak ![]()
Mě možná pomohl, ve čtvrtek dopo byl hmat proveden, a v sobotu ráno vše začalo a malá se narodila po třetí odpoledne. Ale já byla po temínu už
Ja jsem chtela - kvuli porodnemu, a doktorka mi rekla, ze to nedoporucuje, kdyz neni vaznejsi duvod nez penize! ![]()
mě ho dělali, ale byla jsem po termínu, druhý den ráno jsem porodila, zas tak hrozné to nebylo, pro mě přijatelnější než jít na vyvolání, kterého jsem se děsila
taky mi ho paní doktorka udělala s tím,že nejpozději do 2 dnů porodím a nakonec jsem rodila až za týden 40+2 a to ještě nejspíš proto že mimi bylo nachystaný a já tomu trochu pomohla chozením po schodech,plela jsem na zahradě a večer dlouhá procházka se psem.
jinak hmat byl nepříjemný,ale nic co by se nedalo vydržet.
samozřejmě důvody k tomu proč to zvažuji mám, je ale pravda že nepřenáším ani nemám komplikace,všechno u nás je v pořádku.
Tak mě ho dělaly dvakrát a rodila jsem vždycky až za týden
-jo přenášela jsem ![]()
ja bych do toho nesla, kdyz neprenasis neni co resit. ja tomuhle zakroku vubec neverim, podle me je to zbytecny zasah. a ze nekdo po nem brzy porodil, neznamena, ze by neporodil i bez nej.