Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Když už se sama posadila, a má 14m, už bych to do sedu klidně dávala ![]()
To jsi jí ve 14. měsících ještě v kočáru neposadila??? ![]()
Dneska jsou tu asi nějaký mateřský erupce…
@lleennttiillkkaa píše:
To jsi jí ve 14. měsících ještě v kočáru neposadila???
Dneska jsou tu asi nějaký mateřský erupce…
Ja uz nerikam nic.
Já sem se teda tedka taky lekla, že víc jak roční děcko je furt v polosedě, to už je vážně velmi zvláštní ![]()
Taky jsem nevěděla a ptala jsem se doktorky, klidně hned, jak si sama sedne… malej hned jak si sedl, tak to vyžadoval i v kočárku ![]()
Mne bylo receno, ze pokud si dite samo seda, nijak nepada a sedi rovne, muze se posazovat, avsak nemelo by ze zacatku sedet jeste nejak dlouho ( 3 hodinove cesty atd) ![]()
Já si myslím, že dítě, kterému je 14 měsíců, samo leze a staví se u nábytku, má záda natolik pevná, aby se mohlo posadit, byť to ještě samo neudělalo.
Jinak paní Kiedroňová ve své knize píše, že do jídelní židličky se mohou děti posazovat od 9.měsíce bez ohledu na to, jeslti si už samy sedly…
@polokoule
pokud už se sama posadila, tak můžeš kočár i židličku dát do úplného sedu. U nás to bylo podobné, malej vůbec nechtěl sedět, dřív se postavil než seděl.(nelezl ani po čtyřech) Chodila jsem s ním na Vojtovku do Motola kde mi řekli, že pokud se sám neposadí, tak není dobré ho posazovat v čemkoliv. To, že neseděl, bylo povoleným (slabým) břichem. A dokud si tělíčko samo neumí se sedem poradit, tak není dobré posazovat pasivně kvůli zádům.
Ahoj Všem, chtěla bych vědět pokud dítě chodí kolem nábytku, klečí na kolínkách, ale sed jako takový ještě neudělala, jestli je něco v nepořádku, protože má známa to takhle má, mají 13 měsíční holčičku a ta si ještě nesedla, vyžaduje jen klečení, když jí položí na zem, jinak krásně pochoduje s tím problém nemá, zátím tedy samostatně nechodí, jen kolem nábytku.
Zdravim. Dcera bude mit 14 mesicu. Chodi kolem nabytku, semtam po kolinkach. Sedet dlouho vubec nechtela, az tento tyden. V utery si poprve sama sedla, jen na chvilku.Pak to delala kazdy den jen jednou a dnes uz si sedla tak 5krat a libi se ji to.Sem tam zavravora, ale pak sedi pevneji. Chtela bych vedet, kdy ji muzu dat sportak do uplneho sedu.Ted to ma tak, aby trochu videla ven. I jidelni zidlicku ma jen v polosedu.Je pravda, ze v tom sportaku se porad vytahuje a chce videt uplne.Za jak dlouho ji muzu tu zidlicku i sportak dat do uplneho sedu.Dik