17měs., odebrat mu spaní po obědě?

8
7.2.14 20:59

17měs. odebrat mu spaní po obědě?

Ahoj holky,
mám takovou prosbičku, malýmu je 17měs. a poslední dobou neusne dřív než ve 21h.
Měli jsme takovej pěknej režim, po obědě spal max. 2hodiny a večer ve 20h. spal. Teď spí po obědě tak hodinu (max. hodinu a půl) a večer je to tragédie, řádí jako divej, jestli u něj jsem nebo nejsem tak prostě neusne dřív než po té deváté. Nemůžu docílit, aby usnul dřív, zkoušela jsem to „podobrém“ i po „zlém“ :nevim:
Myslíte, že by bylo už v tomhle věku dobré mu odebrat to spaní po obědě?? Ale pak mě napadá, co třeba ve školce, tam děti chodí po obědě spát…
Děkuji moc za rady a tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
7.2.14 21:00

Neodebírala bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
7.2.14 21:01

Jak probíhá spaní po obědě? Jestli sám od sebe nemá potřebu spát, tak ho nenuť. Zkus, jestli vydrží do večera. Jestli bude hodně unavený zas třeba už v 5 odpoledne, nemá smysl mu v poobědním spaní bránit. Každé dítě má jinou potřebu spánku. Myslím ale, že v 17 měsících by po obědě ještě spát měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulka2608
7.2.14 21:01

Jestli ti po obědě spinká, tak ho nech spát. 21h ještě není taková tragédie.

• Citovat
  • Upravit
3241
7.2.14 21:02

Teda v 17 m nespat po obědě, se mi zdá šílené. Syn má 4 roky a pokud nejde po obědě spát je nepoužitelný, protivný a stejně usne později než by šel, kdyby spal po tom obědě. Každé dítě je jiné, ale v tomto věku spal i 2× denně. Já bych to určitě nerušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68995
7.2.14 21:04

Muzes zkusit, pokud je schopny jet od rana do vecera bez odpocinku a odpoledne uz neni protivny a pretazeny, tak ten spanek asi nepotrebuje, dcera byla to same. Pokud ti ale po obede usne bez problemu a pokud by spat nesel, ten spanek by mu odpoledne chybel, urcite bych nerusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.2.14 21:04

No po obědě usne tak do 15min., nějak extra ho nenutím, aby spal. Mě to taky přijde brzo mu to odebrat, ale vůbec mi nevyhovuje, že takhle večer dlouho straší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
7.2.14 21:05

V kolik chodí po obědě spát?

Moje starší dcera od 18m po obědě nespala. Začalo to někdy kolem 15m, začala spát po obědě později a později, až najednou chodila po obědě až kolem 15-16h, a večer pak kolem 22h, dřív prostě nešla. Takže jsem jí přestávala dávat po obědě, a večer šla kolem 20h.

Nepozorovala jsem na ní nikdy že by jí ten spánek chyběl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
7.2.14 21:05

Myslim ze je spis pretazeny proto radi. Spanek bych v zadnem pripade neodebirala naopak bych se ho pokusila zkvalitnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
7.2.14 21:06
@kajulina píše:
No po obědě usne tak do 15min., nějak extra ho nenutím, aby spal. Mě to taky přijde brzo mu to odebrat, ale vůbec mi nevyhovuje, že takhle večer dlouho straší.

no tak to ho nenuť, aby jel nonstop celý den. Holt to, že ti to nevyhovuje, není žádný důvod pro narušení jeho režimu. :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
7.2.14 21:08

Moje dcera v tomhle věku chodila spát mezi 20:30-21:00 běžně. Neviděla jsem to jako problém, i když před tím chodila spát dřív. Zůstalo jí to až doteď-je jí 25 měsíců. Odpoledne spí cca. 2 hodiny. Přijde mi to v pohodě a polední spánek bych nerušila, natož u tak malého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798

A v kolik ráno vstává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8927
@paola white píše:
Myslim ze je spis pretazeny proto radi. Spanek bych v zadnem pripade neodebirala naopak bych se ho pokusila zkvalitnit.

Tak, myslím si to samé - řádí protože je už unavený. Zkus ho dávat dřív spát večer a nějak ho začít zklidňovat, předtím než se rozřádí. Po obědě bych spaní neomezovala, když si jde lehnout, tak to asi potřebuje. Možná ho zkus odpoledne víc vyvětrat, třeba pak bude večer líp spolupracovat a půjde hezky spát sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054

@kajulina pokud ho po obede do spani nenutis tak rozhodne nebrat. Vecer bych to nehrotila. Dulezite je dodrzovat vecerni ritualy a hodinu ukladani. Kdyz se mu jeste nechce spinkat ok, envadi ale je dobre aby lezel a byl v klidu. Klidne dat hracku.
U nas to tak funguje bezvadne. Mala se naucila, ze i kdyz se ji nechce, tak se proste v osm chodi spat a nazdar. Kdyz vyjmecne odpoledne odpadne tak ji dam knizku, necham rozsviceno o neco dele ale lezi v klidu v posteli. Fungujeme tak cca od 20m kdy prestavala po obede spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8

@danali Chodí na 12h spát, spí tak max. do půl 2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie