17měs., odebrat mu spaní po obědě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69117
7.2.14 21:09

No, co ja vidim ve svem okoli, tak deti, ktere spanek potrebuji a z nejakeho duvodu ho pres den nemaji, tak uz s nima neni k vydrzeni, proste je to hrozne znat.
Dcera si nastavila rezim - v noci 12 hodin spanku v kuse a pres den 12 hodin intenzivniho radeni v kuse, uz od tech 18 m jsem ji po obede uspavala temer nasilim, nekdy ve 21 m jsem se na to vykaslala zcela a je daleko vic v pohode, pres den az do vecera nema nejmensi problem. Ale ze by vecer usinala o moc snaz, to zrovna rict nemuzu, nejradsi by si jeste hodku dve hrala a povidala :) Skolky se desim, jestli ji budou nutit spat, nedopadne to dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7216
@paola white píše:
Myslim ze je spis pretazeny proto radi. Spanek bych v zadnem pripade neodebirala naopak bych se ho pokusila zkvalitnit.

taky si myslím.

Dávala jsem syna spát v 21 hodin, ale večer už byl hrozně protivný. Tak jsem ho dala spát dřív - v 19 hodin i když na to nevypadal a spokojeně usnul. Od té doby tak spí pořád a já jsem maximálně spokojená. Po obědě spí cca 2 hodiny.

Paradoxně pomůže dávat spát dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104

@paola white Jak zkvalitnit? Dcera mi teď taky blbne. Vyhodila si dudlík a dělá jí problém někdy usnout. Dnes třeba taky nešla po o a v 19hod už spala. Ale včera mi šla spát až v 22hod. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725

Jinak teda doplním, do školky začala chodit v září ve 3letech, asi první dva měsíce měla problém se spaním, usínala dlouho, a pak spala krátce. Zhruba po těch dvou měísích, v listopadu se to spravilo. V prosinci nebyla ve školce, v lednu opět měla problém. Teď už zase usíná ve školce v pohodě během chvilky. O víkendu a v době kdy je doma nespává po obědě. Narozdíl od školky jí prostě nenutím.

Příspěvek upraven 07.02.14 v 21:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72

Mame 16mes. Kdyz maleho nedam spat po obede je na zabiti :-D spi tak od 13hod do 15hod maximalne. Pak jde spat o pul 8 a vetsinou je do pul hodky tuhy, akorat se casto budi. takze uspavam znovu a znovu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345

Můj 4,5 lety syn spí po obědě stále, jinak je už v pět hod. protivnej. nechala bych ho spavat dal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.14 21:10

A co ho večer unavit nějakou aktivitou? Odpolední procházka venku, pak aktivní hraní, cvičení nebo teplejší vana. Tohle vše u nás vždy fungovalo. Po obědě bych spánek nerušila, když usíná sám bez problému.

• Citovat
  • Upravit
8
7.2.14 21:10

@Pipet tak v půl 7 - 7h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
7.2.14 21:11

@kajulina
To, že to nevyhovuje tobě nevidím jako důvod ničit režim dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30833
7.2.14 21:11

@kajulina já myslím že to je období - u dcery se v tomhle věku taky změnilo večerní usínání - chodila v 20h a najednou ještě ve 22h nespala :zed: museli jsme zavést rituál - čerpala jsem z knížky „každé dítě může klidně spát“, půl hodiny čtení v pokojíčku a pak dávám jí do postele v 21h a pak už se o ní „nestarám“ - musí být v posteli/v pokojíčku a at si usne kdy chce - ona si povídá, zpívá, hraje si s plyšákama a pak usne. Ráno nenechávám „dospávat“, odpoledne v tom věku spala 2h, vydrželo jí to až do ted. Několika mým kamarádkám a jejich dětem se v tomhle období taky výrazně změnilo večerní usnínání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.2.14 21:14

@Marcelka146 Mě přišlo takový rozumný, když chodil spát na tu 20h (to byl jeho původní režim), po té 21h mi to přijde pozdě už :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
7.2.14 21:18

Souhlasim s tim, co tu uz nektere psaly - kdyz radi vecer v 9, bude nejspis pretazeny.
videla jsem vicero takovych deti a bylo mi jich hrozne lito… na ruznych pobytech s detmi.
dite radi jak pominute, beha a nepostoji ani chvilicku, nase ditko davno spi, ale tihle rodice tvrdi, ze ten jejich se jeste potrebuje vyradit… ja na nich videla, ze behaji jenom proto, ze kdyby se zastavili, tak padnou unavou k zemi.

nevim jestli je to pripad zakladatelky, ale rozhodne bych tu moznost zvazila.
dite ktere jede na unavovy hormon je jak v rausi a lita…a samozrejme nemuze usnout, jako prepracovany dospelak.
zkusila bych dat ho spat daleko driv, nebo pro zacatek vypustit od nejake hodiny vesjere rychlejsi aktivity.
odpoledni spani nechat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
7.2.14 21:20

Muj klucina teda taky usina kolem 21 hod, ale jsou my 3 roky pryc a odpoledne spi tak 1,5 - 2 hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
7.2.14 21:22

Školky spát nenutí, ne? Spousta dětí, co znám nespí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
7.2.14 21:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat