Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky tak mě zajimá jak to máte u vás doma s mlsánim a kolik svým ratolestem povolíte ![]()
No většinou povoluji na návštěvě nebo když přijde někdo s dětmi na návštěvu k nám…
Nemám dítě, mám jen bratra (9let), když je u nás dostane co si řekne.
Mám 21m dceru a nedávám jí sladký každý den. Nepočítám teda jogurt, ovoce, apod
A dávám jí třeba takový ty dětský křupky, nějaký sušenky a tak. Nikdy bych jí nedala ty gumový hnusy, nebo třeba čokoládu a takový podobný věci ![]()
Moje mala ma denne ovoce, sladím ji i trochu cajik takze cukru dost.Co se tyka primo sladkosti sem tam dostane sušenku, nebo brumika to ma rada. O víkendu obcas upecu kolac.. tak normalne. Nestrada ani se necpe.
Doma minimálně, na návštěvách u starší už zavírám oči, ale mladší přes všechny snahy dědy a babičky dovolím jen občas gumáka, naštěstí mají rozum a necpou do nich sladké horem dolem
Podle nalady a naroku
Pokud nesni snidani, obed… Nema narok ani na drobecek
Ale taky ma dobrej den, kdy toho muze sporadat habakuk
JInak jde o temer 5letou cacoru
Ta nejmensi 4mesicni jeste nema narok ![]()
@Pipet píše:
Doma skoro nic, má u babiček dost
taky tak, snažím se to korigovat, nicméně vše kvalitní, a jen čokolády, v létě nanuky Míša. Žádná lízátka či bonbony, a vždy jen, když sní hlavní jídlo, nebo za odměnu.
@zizalkaaa mame to stejne…striktne nezakazuju, ale klidne denne neco maleho dostane… Je spis hubenour a nikdy se nicim neprecoe…klidne sni jen pulku susenky a nechce a na to zblajzne 3 mandarinky.. Takze nevidim duvod ji od toho stranit.. Takhle ji to nelaka ani u babicek..neni to „zakazane ovoce“…
Doma mám piškoty, kukuřičné křupky, medvídky.
Dostane určitě denně něco. Nejvíc baští křupky s mladším. A taky mlsá kakao- dělám granko, ale jen s jednou lžičkou.
Jinak je spokojený s jogurtama, jablíčkama, okurkou, mrkví, paprikou ![]()
Taky dávam jen když sní to co má a zaslouží si, lízatka jsem zakázala ale stejně dědeček s babičkou dají a tak se stane že má i dvě za den
.holky maji rády buchty a bábovky a snažim se jím, hlavně te menší, ty cukrovátka uhlídat ale když starší dostane oplatek tak samozdřejně menší za ní chodí tak dlouho dokud si neurafne svůj kousek
mají pestrou stravu baští vpodstatě všechno, tlusté taky nejsou tak jím povolim
jen doufám že toho nemají moc
Záleží jak máš malé děti. Mám už větší, doma je krabička, kde je pořád něco sladkého. Většinou si berou jednu sladkost za den. Zatím se ptají, jestli smí. Možná z kapesného si něco kupují, ale o tom nemám přehled
Našemu je 14 měsíců a něco sladkého má denně. Buchtu, bábovku, piškoty, sušenku, dortík, brumíka…co je zrovna po ruce, ale jen jednou za den. Kukuřičný křupky chřoupe tak nějak průběžně, to je jako nic. Je hubenej a jí mi hezky, takže vždycky něco sladkého dostane. Kdyby to sladký neměl, měl by možná o kilo míň, hubeňour
![]()
Doma mají děti sladkosti volně k dispozici - tj. jedna police ve špajzu kam dosáhnou je jejich - nezneužívají toho - na sladký moc nejsou ![]()
Kolikrát si načnou bonbony a nedojedí, nechají. Lízátka třeba nekupuji už vůbec - vždy si jen lízly a nechali to být.
Takže spíš si většinou chtějí zeleninu (okurka, paprika) a nebo ovoce (jablbko, meloun)
A nejraději mají popkorn ![]()