Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, kdy jste poprvé vyrazily s miminkem na procházku, v těchto teplých měsících? Ještě chceme počkat, i když mě to strašně láká už vyrazit s kočárkem.. Včera jsme přišli z porodnice a říkaly nám sestřičky, že šestinedělí je pro maminku na zotavení, takže miminku procházka nevadí a záleží, jak se cítí maminka.. Tak třeba kdybysme o víkendu šli na 30minut, myslíte, že je to brzo?
Já bych klidně na procházku šla. My jsem šli, když bylo malému 14 dní, ale bylo to kvůli strašné zimě, po těch 14 dnech se konečně teplota umoudřila.
Jestli se na to cítíš, tak klidně zítra. Miminko bude spát.
Jen pokud bude vedro, tak radši ráno nebo k večeru ![]()
Brzy? Venku je super. My byli uz druhy den od propusteni, byli jsme u dr! Je krasne, sup ven
No jasně, určitě.. Já rodila na konci října, tak nám říkali, že den dva je lepší je dát jen pod okno a ven až pak, ale v tomhle počasí bych šla hned.
Mi sli dned druhy den ![]()
Bylo to ale v dubnu. Kdyz nepujdete v nejvetsim paraku pres poledne proc ne?
Nas Jenik se narodil koncem cervence a taky druhy den po propusteni jsme byly venku ![]()
My jsme šli hned druhý den po propuštění
tohle počásko je ideální. Je hezky teploučko, ale né žádné přehnané vedro ![]()
Jee super, to jsem ráda
..Už jsem se bála, že mě tady budete kamenovat, že jsem nezodpovědná a hned valím s mimčem ven
..Tak my se zítra půjdeme na těch 30minutek projít.. Nemá být takové vedro, tak už se těšíme ![]()
Vyražte. Jenom fakt zvolna a určitě ať jde někdo s tebou. Já jsem po prvním porodu vyrazila s mužem a s kočárem, cítila jsem se naprosto fit a plná sil, byl konec listopadu, zima tak akorát, poprašek sněhu, svítilo slunce, bylo mi krásně. Ušli jsme tak 2 km (?) a cestou zpátky jsem málem omdlela. Pochopila jsem, že jsem sice fit, ale jen dokud sedím na gauči.
Ale určitě ven běžte, udělá vám to všem dobře.
My dojeli v 10 domů, v 1 jsem dodělala oběd a ve 3 už jsme byli venku. Nevím proč s tím dělat nějaký ofrky
@Seizdra Protože je matka fakt oslabená. Ofrky jsou na místě, aby se to nepřehnalo. Miminku se na čerstvé vzduchu samozřejmě nestane nic.
@Beyun já jela 3 týdny po porodu na kole na půldenní výlet takže jaké šestinedělí?
my chodili ven skoro hned asi za 3 dny po propuštění a byli jsme venku celé dny protože bylo hezky. ze šestinedělí se dělá humbuk kolem, naše prababičky porodili a druhý den šly na pole, neříkám že bych šla taky ale neumím si představit 6 týdnů prosedět doma a chodit ven jen na pár minut
![]()