Kdy nachystat tašku do porodnice?

689
25.1.12 12:21

Kdy nachystat tašku do porodnice?

Ahoj holky,
jsem 25tt a termín mám 12.5. Kdy by se měla nachystat taška do porodnice? A kdy můžu očekávat poslíčky? Jsou vždy nebo mě nemusí potkat? Jak poznám, že nerodím? Jsem hrozný plašan - budu určitě v porodnici při prvním náznaku :lol: děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
25.1.12 12:25

já mám tašku zabalenou od 32tt to mě poprvé chytli dost bolestivý poslíčky a bála jsem se že budeme muset jet. od 36tt mám slabý kontrakce tak jsme tašku vrazili do auta a vozím jí pořád s sebou kdyby náhodou.
poslíčky poznáš. je to taková křeč jako když máš dostat ms. Kontrakce bolí jinak. to ti ztvrdne celé břicho jako když ti ztuhne třeba sval na noze.
taky jsem plašan, ale zatím nemáme žádný planý poplach s výjezdem do porodky. když budeš mít bolesti tak si dej sprchu a uvidíš na poslíčky pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1513
25.1.12 12:25

Říká se, že tak zhruba 3 měsíce dopředu. Já jsem si napsala seznam a postupně jsem balila. Ale konečné zabalení bylo až o půlnoci s kontrakcema, když už jsem se chystala do porodnice :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
25.1.12 12:27

Ahojky tak já poslíčky neměla.Když jsem jela do porodnice tak jsem si myslela,že je to planý poplach ale nechali si mě tam.Jinak ten den co mi začali bolesti jsem pořád lítala na záchod.A ani teplá sprcha nepomáhala na kontrakce,tak jsem trošku znervózněla.A i když mi něco říkalo,že už by to mohl být porod.Tak jsem si pořád myslela,že tam jedu zbytečně.Navíc jsem 5 hodin trpěla doma a přemýšlela jestli přítele vzbudit nebo ne. :lol: Jinak já jsem měla tašku do porodnice nachystanou zhruba tak měsíc před termínem.Nikdy nevíš,kdy se prckovi bude chtít ven :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
25.1.12 12:47

Tašku jsem chystala asi čtrnáct dní před porodem :nevim: dřív mi to přišlo zbytečný.. A poslíčky poznáš! Taky jsem měla strach a nesnášela jsem, když mi někdo říkal, že poslíčky poznám najisto…ale teď už vím, že je to pravda :mrgreen: jinak teda v 25tt jsem ještě ani neměla žádný břicho, tak to mě fakt nenapadlo chystat tašku.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
25.1.12 12:53
Dorka_X píše:
Tašku jsem chystala asi čtrnáct dní před porodem :nevim: dřív mi to přišlo zbytečný.. A poslíčky poznáš! Taky jsem měla strach a nesnášela jsem, když mi někdo říkal, že poslíčky poznám najisto…ale teď už vím, že je to pravda :mrgreen: jinak teda v 25tt jsem ještě ani neměla žádný břicho, tak to mě fakt nenapadlo chystat tašku.. :mrgreen:

Ty jsi neměla v 6 měsíci žádný břicho?Já jsem teda vypadala jak měsíc před porodem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
25.1.12 12:55

Ahojky, tak já jsem si zbalila tašku asi tak měsíc před termínem, na popud manžela, je hrozný plašan :lol:
Poslíčky jsem neměla, ani vlastní kontrakce ne, museli mi dávat oxytocin, takže s těma já neporadím. Do porodky jsem jela kvůli prosakující plodovce, jinak mi nic nebylo. Jestli ti praskne voda, tak to poznáš určitě :mrgreen: :palec:

• Citovat
  • Upravit
5631
25.1.12 12:55

No, tak já měla termín 3.6. a pak jsem skončila kvůli tlaku v nemocnici 15.5. a tašku jsem sbalenou neměla. :lol: Takže příště ji balím tak měsíc dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.12 12:57

Jelikož jsem rodila o měsíc dříve …tak jsem měla tašku zablenou jen na půl ale hlavní je že vše důležité jsem měla sebou..ono až tak mi na tom nezaleželo byla jsem ráda že jsem v porodnici a že se malá narodila zdravoučká a zbytek věcí mi přítel a máma dovezli druhý den. Přeji hoodně štěstíčka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
25.1.12 12:57
Agi20 píše:
Dorka_X píše:
Tašku jsem chystala asi čtrnáct dní před porodem :nevim: dřív mi to přišlo zbytečný.. A poslíčky poznáš! Taky jsem měla strach a nesnášela jsem, když mi někdo říkal, že poslíčky poznám najisto…ale teď už vím, že je to pravda :mrgreen: jinak teda v 25tt jsem ještě ani neměla žádný břicho, tak to mě fakt nenapadlo chystat tašku.. :mrgreen:
Ty jsi neměla v 6 měsíci žádný břicho?Já jsem teda vypadala jak měsíc před porodem :lol:

Já jsem se v 25.tt vdávala a ostatní mi nevěřili, že jsem těhotná, vůbec to nebylo poznat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12505
25.1.12 13:03

a co v tý tašce mám mít co opravdu využiju,je ta kojící podprsenka atk duležitá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
25.1.12 13:06

Tašku jsem chystala tak týden před porodem, rodila jsem 39+5 :lol:

Poslíčky jsem neměla vůbec. V den porodu mě vzbudila v noci bolest jako při lehčí MS, bylo to tak po 5-7 minutách. Tak si říkám, poslíčci, jdu do sprchy a vida, hlenová zátka. Pak po třech minutách stále takové lehčí MS bolesti, radši jsme jeli…

V porodnici stále nic moc bolesti, ale sestra říká, že kontrakce na monitoru jsou slušné. Doktor po vyšetření, že nález taky slušný, tak nevím, na kolik cm jsem mohla být. Hned mi píchl vodu a pořádné kontrakce mi začaly až potom, do té doby to bolelo fakt ještě míň než při MS. Akorát teda po třech minutách…

Takže nemusíš poznat poslíčky od kontrakcí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
25.1.12 13:06
sunnyho.motylek píše:
a co v tý tašce mám mít co opravdu využiju,je ta kojící podprsenka atk duležitá?

Tak kojící podprsenku jsem já v porodnici neměla.Na tu jsem úplně zapomněla a tak jsem byla v porodnici s klasickou podprsenkou.Jak jsme byli doma z porodnice,tak jsem si ji koupila.Ale dalo se to bez ní zvládnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
25.1.12 13:08
sunnyho.motylek píše:

zbalila jsem podle seznamu na netu, využila snad všechno. Hlavně vložky, síťovaný kalhotky, toaleťák a plínky pro mimi a lejstra k porodu, ostatní může dovézt partner potom. Kojo podprdu jsem měla, ale byla mi tak nepříjemná, že jsem ji vyměnila za sportovní a super :palec:

• Citovat
  • Upravit
1005
25.1.12 13:09
Barushe píše:
Agi20 píše:
Dorka_X píše:
Ty jsi neměla v 6 měsíci žádný břicho?Já jsem teda vypadala jak měsíc před porodem :lol:
Já jsem se v 25.tt vdávala a ostatní mi nevěřili, že jsem těhotná, vůbec to nebylo poznat :mrgreen:

To u nás v rodině je to teda vidět dost :) Když jsem se dívala na fotky,když byla moje mamka těhotná tak měla břicho velký jak v 8 měsíc a když sem se jí ptala jak daleko tam byla,tak řekla,že byla něco kolem 5.měsíce bylo to strašně zvláštní…moje mamka je na té fotce žížala ale břicho měla teda obrovský :) A na mojí sestře to šlo vidět taky dost brzo.Mě začalo růst břicho ve 4.měsíci a když jsem měla chvilku před porodem tak se mě ptali jestli nečekám dvojčata :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí