Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, ktere jste ockovali, v jakem veku jste davali vakcinu proti meningokokovi Bexsero? My tuhle vakcinu rozhodne davat chceme, ale vcera jsme byli teprve na prvnim ockovani se synem, ma tri mesice, dostal zakladni hexu a Prevenar 13 proti pneumokokum, ale doktorka se me uz ptala, jestli mu chci dat i tuhle vakcinu, ze muzu kdykoliv. Tak o tom premyslim, neni to moc brzy? Starsi dceri jsem nechala Bexsero dat az po prvnim roce a tak bych chtela i u syna, tenkrat jsme ale meli jinou doktorku a ta mi to nabidla az v tom roce. Hlavne mu nechci nechat davat tri ockovani dohromady, je to podle me velika zatez, i kdyz to pry jde
mame jit ted za mesic a pak za dalsi mesic na tu hexu a Prevenar a pak az v roce. Myslite, ze je lepsi s tim Bexserem pockat po tom prvnim roce, nebo ho dat mezitim ockovanim, co nas ceka, coz je okolo toho pul roku? Pry ma ta vakcina i nejaky vypadek, ze je ji malo, teď pry meli dve, dalsi dve maji objednane, jeste nam chybi jedno preockovani pro dceru, tak jestli jim to nemam nechat rovnou zaroven, nebo radeji u synka pockat? Dekuji za nazory, nemuzu se rozhodnout ![]()
Já nechávala dceru očkovat až letos, to jsou jí skoro čtyři roky. Ale je to proto, že vakcínu předtím neproplácela pojišťovna. JInak bych dala asi dřív. Teď tu mám tříměsíčního klučíka a dumám taky kdy. Určitě ne s jiným očkováním. Dceru asi tři dny dost bolela ručička, kam ji očkovali. Dceru na jaře chci nechat očkovat ještě na ty zbývající typy meningokoka (myslím A, C), tak se domluvím s pediatrem. Hlavně aby byla pořád ta finanční podpora, protože dávat 5.000 za očko je dost.
Ahoj, dávala jsem az po roce. I jsme kvůli tomu pak posouvali očkováni priorixu, protože nam dr doporučila větší pauzu ![]()
@Ewinkazakr je to brzy, zaprve. Zadruhe bych neockovala pneumokoky a hexu zaroven z vice duvodu. Ma to cas.
Ona je to opravdu palka, dceri jsem taky davala na ty zbyvající typy, ted ma tri roky a dostala po tom prvnim roce to Bexsero a tu druhou dohromady, pak za dva mesice znovu Bexsero a ted mame jit na preockovani. Ta druha je pry jenom jednou. No celkem to vyjde kolem deseti tisic a me pojistovna prispela jen 800, nevim, neco se zmenilo?
kazdopadne syna chci ockovat stejne, tak dekuji, asi to necham taky po tom prvnim roce, po serii tech prvnich ockovani, at to neni velika zatez pro tak male telicko ![]()
V roce jsem oběma synům nechala očkovat meningokoka C. Na Bexsero jdeme zítra s oběma syny (4 a 2 roky). Myslím, že teď není aktuální otázka v kolika měsících, ale spíše zda vůbec vakcínu seženete. Mají dlouhodobý výpadek a prý dealeři neví, zda vůbec v příštím roce bude v Čr k sehnání (mám protekčně, jsem z doktorské rodiny, doktorce jich přišlo jen pár z x objednaných).
@Zuzlounek taky mi doktorka rikala, ze bude vypadek, tak jsem zasla do lekarny a druhy den jsem ho mela ![]()
Ahoj, já jsem dávala minulý rok v listopadu a přeočkování v lednu. Holka měla 6 a kluk 3 roky. Ještě bych asi počkala do toho roka. Je to opravdu zátěž pro ty děti. Hlavně doporučují mít k tomu očkování ještě na jeden druh meningokoka, bud A nebo C. Platila jsem 11 600 kč. A pojištovna mi proplatila 450 kc na jedno dítě
@kterk je možné, že měli ještě nějaké starší zásoby z dob, kdy VZP udělala akci (měli to nějak duben/květen). Kdy jste přesně nechávala očkovat? Ale teď už opravdu na trhu není k sehnání, vše se vyváží do UK.
Ted mame za sebou prvni davku a byl problem s objednani druhe, takze minuly tyden v lekarne a ok
@Zuzlounek
Já nechávala dceru očkovat první dávkou v létě a to přispívala VZP částkou 2.600 na vakcínu, takže mi první dávku proplatili celou. Druhou dávku dostala minulý měsíc, tu už jsem musela zaplatit celou. Problém se sehnáním vakcíny nebyl.
Holky a nevite prispiva nebo Ministerstvo Vnitra pojistovna?
S tim vypadkem o tom vim, tak doufam, ze alespon jedna na nas zbyde, at se vlezeme do tech dvou let preockovani u dcery, u syna teda pockame kolem toho roku, to je pristi rok v cervenci, tak snad do te doby zase nejaka bude, nahlasime se u doktorky dopredu
ja jsem zase slysela, ze se vyvazi do Anglie, ze tam ockuji celoplosne, proto je ji nedostatek u nas
Ministerstvo vnitra mame a prave mi proplatilo minule tech 800, ted myslim proplaci jen 600, proste klasicky prispevek na rok
diky za nazory ![]()
@Ewinkazakr zkus ti v lékárně, mne také dr řekla, ze je výpadek a v lékárně jsem ni sehnala