Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nedrazdi ho jen neco? Je strasne sucho, hromada pylu… Bezne druhostupnaky neposilam pri teplote, jinak jdou.
Nechávám děti doma, když vyhodnotím, že kašel patří k počínající nebo probíhající viróze, je „hnusný“, dítě má teplotu nebo je celkově k ničemu a stejně by lehlo za den dva. Mám astmatičku a alergičku, ta kašle v pylové sezoně nonstop, ale vím, že není nakažlivá a ve škole to samozřejmě vědí taky. Ale co občas slyším za hnusný kašel v šatně ve školce - to je šílené, jak někteří vodí chrchlající dítě na celý den do kolektivu.
Nemá alergie, nemá astma. Jejich matikarka přišla o hlas, takže to má od ní.
@teroonka školka není druhý stupeň.
Vím, že takto bude klaslat klidně 3 týdny. Podobný kašel ale měl naposledy někdy v první třídě.
@Anonymní píše: Více
Nemá reflux? Kašlala sem i měsíc v kuse, než se na to přišlo.
Jinak, jestli je to viróza nebo infekční nemoc, tak bych dítě neposlala. Už kvůli ostatním dětem.
Když kašlou hodně, tak neposílám, protože by rušili výuku. Starší syn je astmatik a když chytí nějakou virózu, tak než zaberou kortikoidy, tak je schopný kašlat skoro nonstop i když se jinak cítí dobře a teplotu nemá. To většinou trvá nějaké 2-3 dny, takže je doma. Když zachrchlají párkrát do hodiny, tak posílám.
Ono nejde jen o to dítě, ale takový kašel fakt neskutečně ruší celou třídu.
Pokud kašle každých 3-5 minut, tak bych ho určitě neposílala. Dala bych kapky proti kašli nebo něco proti alergii?
Nechala bych to na nem. Pokud chce jit, tak ať jde
nebudu dite preci nasilim drzet ze skoly ![]()
@Yasmen píše: Více
tak jistě, at si to všichni ve třídě užijí
Co je pro vás stopka, kdy necháte dítě doma?
U malých dětí to je za mě jednodušší než u druhostupňáků. Šesťák kašle, nemá teplotu, nema rýmu, má jen suchý kašel. Když mu bylo méně, řekla bych, že by patřil k laryngitidě. Kašle každých 3-5 minut. Dívali jsme se spolu na film, tak jsem sledovala čas. Jinak se cítí dobře, není unavený. Když jsem naznačila, že jestli bude zítra kašlat stejně, nepůjde do školy, tak protestoval, že do školy chce.