kdy přebalovat?

60
3.4.06 21:35

kdy přebalovat?

V porodnici nás naučili přebalit před každým kojením.
Po návratu domů řeším problém: když se mimi probudí má plínku čistou. V průběhu kojení (asi po 15 minutách) uslyším dělobuch a plínka je plná.
Pokud po dokojení uložím mimi s touto náloží, začne za chvíli plakat . Uklidní se teprve po přebalení.
Tady je ten problém. Jak s ní manipuluji, poblinká se, přestože si po dokojení brkla.
Máte taky takové problém?
Jak jej řešíte?

Katy a Eliška 6 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
551
3.4.06 22:00

Ahoj,
přebaluj po jídle, stejně malou nemůžeš nechat pokaklou. A zkus si nečím podložit přebalovák, aby měla hlavičku výš a hned jí to nevyběhlo, já jsem tam měla narovnané časopisy :) Mě pak spíš vadilo, že přebalováním malej dost připrobral, jenže opruzení je o dost horší než tohle :)
Měj se krásně,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1829
3.4.06 22:04

Ahoj,
určitě přebaluj až po jídle. V porodnici nás taky učili přebalovat před jídlem, ale po příchodu domů u nás byla laktační poradkyně, a ta se tomu dost podivovala. Mimču se krmením probudí střeva, takže přebalení před kojením je nanic. A s pokakanou plínkou by se asi nikomu dobře nespinkalo…

Mějte se :-)

Hanka a Matýsek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
3.4.06 22:10

Ahoj,
tohle je klasika. Ve všech porodnicích učí přebalovat před kojením a všechny maminy to po návratu domů otočí. Ale v noci jsem přebalovala před krmním. Jednak by se mi probral a to není vhodné a jednak v noci zpavidla nekakal. Ale to za chvilku vystihneš.
A neboj - teď už v noci nepřebaluji vůbec.
 carsa

• Citovat
  • Upravit
andela
3.4.06 23:18

Ahojky Katy,
určo přebaluj až po jídle. Nám tedy o přebalování v nem. nic neříkali … stejně bych to dělala dle svého :lol: .
A já jsem už tak vycvičená, že přebaluju po papání až tak půl hodinky.Malej stejně hned nespí(kromě noci).Vycvičil mě dost rychle - najedl se … a pokajdil, já ho hned přebalila.Sotva jsem ho oblíkla šup, a měl naděláno zas. Takže teď čekám, jestli něco bude nebo ne, protože většinou prdí po jídle nebo při ně´m :lol: .
A stím jsem vyřešila i problém s ublinkáváním - když s ním manipuluju za delší čas, už neublinkne :lol:
Andělka

• Citovat
  • Upravit
7708
4.4.06 07:57

Oni sice učí přebalovat před jídlem aby se po jídle s mimčem neházelo,ale já jsme taky přebalovala po jídle,protože se malej vždykcy při kojení po.. :) A taky zapomínají že maminky přebalují jemně a s mimčem nehází jako sestra kteá jivch za den přebalí desítky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.4.06 08:05

No tak já jsem mimi přebalovala, když se pokakalo, i kdyby si přitom odblinklo nebo se probralo, protože nechat ho pokakané bych vůbec nechtěla.Petra

• Citovat
  • Upravit
4258
4.4.06 09:38

kativas:vse delej jak to potrebuje miminko.ne podle nejakych „norem“.kdyz byl maly prebalovala jsem ho i po jidle treba se mi poblinkal,no nic jsem s tim nenadelala.jak nekdo pise muzes mu zvysit polohu.ted(9,5m.) ho prebaluji au jen tak4× denne a ani ne v noci.a samozrejme kdyz citim ze je tam naloz, to jdu prebalit hned:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
4.4.06 13:18

Ahoj.

Péči o Radimka jsem se učila na nedonošeneckém oddělení a tam se děti přebalovaly různě - prý jak to dítěti a mamince vyhovuje. Někdo mimi takhle budil, ale Radim patřil do obrovské skupiny dětí „tlačících“ při jídle. Přebalovala jsem po jídle a po odříhnutí a moc nezvedala nožičky. :D

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.4.06 13:34

Ahoj,

nas v porodnici taky „ucili“ prebalovat pred jidlem a delali jsme to i tak tyden, dva po prichodu domu. Myslim, ze pred to bylo pro to, aby se mimi tim prebalenim probraloa bylo cile ke kojeni. V porodnici i dr. mi doporucili pres den kojit po cca 3 hodinach a v noci ji nechat spat. Oboum nam to tak vyhovovalo, akorat ze zacatku jsem ji obcas musela na jidlo pres den budit ;). Kdyz ji zacala streva pracovat pri kojeni, zacala jsem taky prebalovat po, proste podle potreby. A ublinkavala asi do 4 mesicu porad, at uz s prebalenim, po krknuti nebo bez, protoze se byla schopna behem 10minut prejist.

• Citovat
  • Upravit
1917
4.4.06 13:36

neprihlasena Sarach ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
4.4.06 16:59

děkuji

Děkuji za všechny názory, uklidnila jsem se, že to nedělám špatně (to víte prvorodička :oops: )
Budeme to s malou zkoušet až se vypracujeme k dokonalosti.

Katy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky