Kdy přejít na 1 spánek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Eva2610
6.1.25 13:41

Tahle bdela okna v noci mel nás syn taky. A nepomohlo na to nic, ani přechod na jeden spanek. Trvalo to půl roku. U syna jsme se v noci střídali - jednu noc já, jednu noc manžel. Pak to přešlo samo a spí celou noc. Usíná teda delší dobu, asi 40 minut, ale to nám tak nevadí.

• Citovat
  • Upravit
194
6.1.25 14:28

@Eva2610 tak to teď zavádíme taky. Jednu noc já a jednu manžel. I když pracuje, tohle se prostě v jednom nedá. Ja si taky myslím, že to musí přejít samo. Tak se držte mamky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
6.1.25 14:53
@Anonymní píše: Více

To chodí spát po sobě hrozně brzy, to se nedivím, že má problém usnout…
Jak uspavas přes den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
6.1.25 14:57
@fleret píše: Více

Syn 14m teď začal vstávat v 4:45…
Taky jsme teď zavedli, že kdy je manžel doma, tak já ráno ještě spím a on si jde lehnout v poledne, když syn spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.25 21:42

@ALIPELI ona se prave po me zacala sapat a dozadovat se uspani. Lehala si na plysacky na koberci, mnula si ocicka. Ale zas jestli to nebylo jen ze zvyku, ze vedela kdy se chodi spat. Dneska jsme vyzkouseli jeden denni spanek po O a presne kolem doby kdy dopol chodila spinkat zacala lehce knourat. Bylo to tak 5min a zas si hrala a spinkat sla po obidku. Tak uvidime a ja doufam, ze nebude pretazena a noc nebude stale stejna 🙏 tajne doufam, ze se snad vyspim :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.1.25 21:47

@Eva2610 jezis a ja se tajne modlim k tomu, aby to pomohlo. Uz to trva moc dlouho a predstava, ze to bude trvat treba jeste pul roku, tak me snad odvezou. Ja se bojim k tomu vstavani u manzela, ze mala si me stejne vyrve jak to umi. Ona se po me sape neustale, v posteli se po me vali, drzi me za rucicku, hraje si s mejma vlasama. Na manzela nic, jako vy tam ani nebyl. Totalni ignor v tom uspavani.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.1.25 21:51

Mám nespavce a i přes dávno zrušený polední spánek ( přes den od 2 let ) jsem nespala 4 roky víc jak 2 hodiny v kuse, protože se stále budí. Navíc má malou potřebu spánku v počtu hodin.
Pomohlo nám mít uspávací rituály a tedy třeba se šumem jsme spali 2 roky. Je to náročný. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
455
6.1.25 21:53

Nepotěším te, ale moje malá tohle dělala od 6-nedělí až do 3 let, každou noc 2h vzhůru, u nás typicky od 1 do 3. Denní spánek na to vliv neměl. Pozdeji se i snažila spát, ale prostě je úplně probraná. A pokračuje to az do teď, je jí čerstvě 7, kdykoliv se v noci vzbudí nebo je v nějaké nepohodě. Jen ta doba než usne se protáhla na 2-3 hodiny :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
7.1.25 01:29

No to ji nesmíš nechat dělat, takový věci. My kluka vezmeme, položíme. Vezmeme, položíme… Furt dokola. A v tom nejhorším období jsme s ním chodili spát do jiné místnosti - ten, kdo měl službu zrovna. Syn preferuje manžela, takže kdybychom u toho byli oba, tak se bude cpát k němu a nevyspíme se nikdo. Jsem ráda, že to máme za sebou, i když teda kdo ví, co nám ještě predvede :mrgreen:. První ditko od porodnice spalo celou noc, takže jsme byli úplně v šoku, co se taky může dít.

• Citovat
  • Upravit
923
7.1.25 06:47

..

Příspěvek upraven 10.03.26 v 15:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
7.1.25 07:02

Jo, tohle období je hrozný. Člověk ale musí vydržet, ono si to pak sedne.
Syn teď začal vstávat cca ve 4:45 (večer usíná v cca 19:30, postupne to posouvame na 20) a už od 8 je protivný a do toho mu rostou stoličky. Vím, že to ale do oběda vydrží…ale vždycky se těším, až půjde spát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.25 21:17

No vcera mela jeden spanek a noc byla sice lepsi, ale stejne se vzbudila :? Vcera se ale podle me vzbudila hlady. Jenze nez clovek prijde na to co chce, to je hrozny. 3× dudlicek, usnula. Po cca 5min zas plac. Ale spala a plakala. Presun k nam do postele zabral na 30min. Pak zas spala a poplakavala. To uz sem slysela, ze ji kruci brisko, tak sem ji udelala mlicko, vypila a usnula. Od 2 do 8. Takze zazrak :potlesk: od pul 1 do 2 sice vzhuru, ale 100× lepsi nez to co bylo. :dance: mam velkou radost. Snad se to zlepsi uplne a treba prospi jednou celou noc. Ale spanek od 2 do 8 neznam uz tak ctvrt roku. Dneska mam tolik energie :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1833
7.1.25 21:33

Ctvrt roku?? Tak to gratuluju. Moje 14 mesicu se porad budi na mliko ve 22…2…4 a mezi 5a6 vstava :lol: ale ten presun na jeden spanek pomohl v nekonecnem uspavani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.25 21:46

@petulka23 no s uspavanim to bylo peklo. Ted ty dva dny ji polozim do postylky, smudla si plysacka a okamzite usina :pankac: ona vetsinou v noci ji tak ob den, jen jednou. Ale ten ctvrt rok spani/nespani byl boj. Snad se to zlepsi 🙏 naposled nam teda dr rekla, ze by v noci jist nemela. Ale drzet ji hlady taky nebudu. Neni zadny chroustik, z ceho ma brat 🤣 ale kdyz ma hlad tak at se naji. A dneska v noci to byl fakt hlad. Brisko krucelo, tak dostala mlicko a odpadla okamzite 🥳 a vzbudila se zas pred 8 a zas hlady.

• Citovat
  • Upravit
1858
8.1.25 06:34

Hele tak mám radu pro všechny.
Syn se budil mezi cca 3-4 (zlobí ho takhle k ranu prdíky), tak jsem na doporučení doktorky dávala večer 10 dní homeopatika Nux vomica 9Ch. A to začal vstávat cca ve 4:45. Prdiky ale zůstaly. Tak jsem včera dala poprvé silnější dávku 15Ch a vstával v 5:40 :lol:
Takže určitě zkuste. Dává se 5 kuliček rozpuštěným v trosce vody večer. Idelane už předtím 15min nepit a nejíst, po podání 15min určitě nejíst, nepit, nečisit zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí