Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak zkus dát spát až po obědě a uvidíš, zda zabere líp a bude ten den/noc lepší ![]()
Mela jsem to uplne stejne. Dcera od 9 mesicu vstavala mezi 5-6. Kolem 9 usinala na hodinu a odpoledne mezi 14- 15. Oba spanky byla utahana, ale trvalo treba hodinu nez jsem ji uspala. Vecer to byla tragedie. Uspavani cca hodinu a pul a usinala kolem pul 10. Prevedla jsem to na jeden spanek prez den a od ty doby se to zlepsilo. Sice rano vstava porad brzy, ale v poledne i vecer usina docela rychle. Ted ji je 14 mesicu a jeden spanek ji bohate staci. Zkus to a uvidis.
Tak pokud je problém uspávat.. a trvá to hodinu tak bych zkusila jeden spánek. Dcera měla jeden spánek už od 10m. Od dvou let nespala přes den vůbec.
Musíš zkusit.
Zkus jeden spánek, ideálně, ať si uspava tatínek. Hlavně v noci, aby viděl, jaká je to pohodinda
To nikdy dítě neuspaval, nebo v noci nepomohl? ![]()
V kolik tedy dáváš spát během dne? A kde přes den spí? To nocni buzení může mít z přetažení…
U nás je jenom 1 denní spanek od cca 10m.
@Anonymní píše: Více
Večer 16m uspím a do 30min mě volá, nakojím odejdu za 10min mě volá zpět a v noci dnes se kojila třeba 8×…u nás potřebuje spát dopolko, to chodí spát do kočárku ven a spí pěkně třeba 2h…odpo už máme hodně ulítané se starší, tak je na ní, zda v autě usne…
Dcera přešla na jeden denní spánek někdy v 13 nebo 14 měsících. A vyplynulo to tak nějak samo. Uspávání už byl problém, byla protivná a spát prostě nechtěla. Tak přešla na jeden spánek po obědě, který trval 2 - 3 hodiny.
Od 2 let spí odpoledne minimálně a teď ve 3 spí jenom když vytuhne v autě a nebo je nemocná.
Jako kdyby si psala o mém synovi. U nás nepomáhá ani jeden spanek, ani dva ani nic 🫣 😁Vyrostou z toho. Je to ale strašné, s tím souhlasím. Já nám doma ještě tři školáky a vstávám v šest. Jsem hotová.
@Dahlia0409 no on lehne a spi a co se deje kolem vubec nevnima. Obcas bych chtela spat jako on. Obcas se pokousel o uspavani, ale mala je na me hodne zavisla. Vlastne jsem s ni porad ja a obcas babicka, takze chce vse od maminky a sem tam od babicky.
@ALIPELI rano vstava kolem pul 8. Dopol spanek ma kolem pul 10. Zacina knourat a dozadovat se uspani. Spala kolem 30min. Obcas si dala hodinku, ale to je tak jednou tydne. Odpoledne spinka od pul 3 do 4 az pul 5. A vecer ne a ne zabrat. Vcera usnula vecer az v pul 11. A v 1 rano vstavala a vyspinkana
jinak spinka u sebe v postylce v pokojicku. V noci kdyz se vzbudi beru k nam a stejne je to k nicemu. Neusne.
@Anonymní píše: Více
Tak na tom zapracuj, nemůžeš být věčně ztrhaná a on v pohodě
Když je manžel doma, chodí uspavat on. Nemám dítě jen já ![]()
@fleret to je prave na tom to silene. Jsem vyrizena, chodici mrtvola. Ono spat cca 2 hodiny a pak byt 3 az 4hodiny vzhuru a zas spat hodinu je silene. U starsi dcery to nezname. Ta spinkala krasne. Ale ta nejmladsi mi teda dava zabrat. Pres den je hotovej andilek, vysmata, hodnoucka. Co je plac u ni nezname. Smeje se, hraje si. Ale ty noci se meni v maleho satana. Zkusime prejit na jeden spanek a snad bude v noci spat dyl. Nebo uz je to na infuze kafe rovnou do zil.
@Dahlia0409 mala mu spusti takovej histerak, ze si me stejne vzdycky vyrve. Manzel je zlatej, ale mala ho v uspavani uplne odmita. Jednou se snazil vydrzet a tak se mu z toho place poblinkala, ze to vzdal. Vecerni koupani nechavam na nich, to se vzdycky vyblbnou spolu, krmeni, blbustky s tatinkem, prochazky bez problemu. Ale to uspavani chce jen me.
Zdravim holky, potrebovala bych radu. Nejak si nevime rady a ja jsem uz bezradna. Jak vypozorovat, kdy dite potrebuje jen jeden denni spanek? Mala necelych 13m a spanek katastrofa. Ma zatim dva spanky pres den, ale uspavani na oba je hrozny, trva ji to nez zabere. Dopolko spi tak 30m - 1h a odpoledne 1,5h. Vecer uspavani take silene nez usne. Je to treba i az za 45min. Spinka priblizne 3h a budi se a zacina kolecko, plac, vysmata, chce si hrat, brouka si. Jako by ji ty 3h spanku stacilo. Nikdy nebyla velkej spac, od miminka problemy se spankem. Ale jak ma clovek fungovat, kdyz spi 2h a pak je dalsi 3-4 hodiny vzhuru. Zabere kolem 5rano, ale ja pak usnout nemuzu a v 7 vstavam se starsi dcerou do skoly.
neusne ani u nas s manzelem v posteli, hned na nas brouka, leze po nas. Je videt ze je fakt vyspinkana. Je mozne, ze pres den je prespana a tim padem se v noci budi? Rada bych spala dele nez 2hod v kuse a bez 3hodinove pauzy. Jinak i pres to nocni kolecko je pres den cila jako rybicka, vysmata, nic ji nechybi. BO dodrzujeme, jidla take. Obcas se v noci naji jako UM, ale stejne neusne.
diky za rady a postrehy. Uz jsem unavena, podrazdena a manzel to nechape, ze jsem unavena a nevyspana. Tatinek si spinka celou noc a rano je nabruceny, kdyz nejsem uplne prijemna