Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám 11m miminko, které rádo spí venku na kočárku.
Třeba dnes usnula, když jsme byli na procházce ještě se starším, už jsme dávno doma, byla nám zima, a ona si tam pořád spokojeně chrupe v -1 stupních.
Vím, že v severských zemích děti spí na kočárkách i při nižších teplotách, ale nevím, jestli to dělají, i když mají rýmu?
Má na sobě asi 3 bavlněné vrstvy, supersilnou fleecovou mikinu, zimní kombinezu, 2 středně teplé fusaky a ještě navrch zimní softshell deku, takže teplo by ji mělo být, jde jen o ten ledový vzduch.
Starší dítě spaní v kočárku odmítalo, takže je to pro mě novinka.
Proboha a na co má tolik fusaků?
předpokládám že je v korbicce, takže ten vzduch bude mít trochu "zafunenej " úplně ledovej nebude…
Moje děti spaly v kočárku i v mnohem větších mrazech, zima jim určitě nebyla, ani s rýmou jim to nevadilo. A to měly jen jeden fusak. A jak psala Kunikula, v korbičce je vzduch ohřátý.
Moje děti na čerstvým vzduchu spaly líp než doma.
Já si myslím, že v tolika vrstvách musí být miminku hrozné horko. Bála bych se, že se přehřeje. ![]()
A opravdu spí, není už v bezvědomí z přehřátí? Jako vážně tohle všechno má na sobě? Chudák dítě.
Syn mi spal venku v kočárku běžně i v mrazech. Měl overal, na tom kombinézu, teplý fusak, čepici a deku.
2 fusaky mi teda taky přijdou přehnaný.
Ta je tak zahřátá, že se k ní sotva dostane ten studený vzduch
nebála bych se ani te rýmy, ať se dobře vyspí
@Yasmina21 píše: Více
Hlavně už to není miminko, ale skoro roční dítě ![]()
Úplně normálně mi děti spaly venku třeba i v -10…a rozhodně nebyly tolik nabalene jak to tvoje, však se musí potit jako…i novorozenemu bohatě stačilo body s dlouhým, punčošky a teplé ponozky, nebo bavlněný overal a zimní kombinéza plus vložná taška do kočáru a byl úplně spokojenej…
Ty fusaky nejsou moc teplé. Jeden byl ke kočárku- takový nánožník, co ale jde v leže vytahnout až pod krk. A to je málo, tak dovnitř ještě dávám poděděný, poněkud sepraný fusak.
Takže to podle vás nebohé uvařené dítě v bezvědomí se teď probudilo po 2,5 hodinovém spánku (bude dlouhááá noc
), teplé uplně akorát, rozhodně né horké nebo zpocené, ve skvělé náladě ![]()
Spíš ji někdy přehřeji, pokud ji v posteli přikryju svojí peřinou, a to se pak probere moc brzy a s řevem.
Jak přesně nacpeš dítě v kombinéze do 2 fusaků? Na to je nějakej spešl fígl?
Studený vzduch je na rýmu naopak super. Ale celkově ty vrstvy nechápu, v - 1. Nejen ty fusaky, ale i ty vrstvy pod kombinezou.
@citlivaduse píše: Více
Přesně tak, já bych v tom teda umřela, chudák mimčo. Syn měl maximálně body, mikinu, teplejší kombinézu, fusak a lehčí deku. Když bylo nejvíce zima ![]()
@Callista píše: Více
Kamarádka takhle nechávala spat dítě na zahradě a v pohodě.
Ja jsem je venku nechávala jen dospávat, když usnuly v kočáru. Nedávala jsem je účelně spát venku neboť jsem to viděla u dost lidí a ty děti jim nebyly schopný přes den usnout doma.
Příspěvek upraven 28.12.24 v 18:51