Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Tarena Mě spí ještě klidně hodinku 😊 je prostě ale zvyklá na kočárek přes den bojím že že usne třeba za hodinu i dyl. Ale chtěla bych ji to naučit i kvůli počasí že třeba zrovna dnes u nás leje a je mlha a nechci s ní v tomhle počasí chodit venku. Když je hezky nebo neprší ráda se s ní projdu venku ale když je ošklivo tak bych chtěla aby spala doma no
@moncahavlova píše: Více
Bud rada za kocarek. Nam dvoulete chtelo do kocaru jen pri celodennim vylete, jinak chtelo chodit.
A driv ti spat doma nepujde? Nez v 1?
@Tarena já právě nevím jestli neusina tak rychle venku tím že to je prostě venku a máme tu dost nerovný terén tak jí to asi udrnca
Ale je vzhůru 4h dopoledne v kočárku usíná třeba 11:10 max 😊 nevím jestli na o aby usnula doma nejsou ty 4h málo ale teda vždycky když ji dávám do kočárku tak už i zívá možná je už i naučená na ten čas a třeba usne
Byla bych vděčná za kočárek, u nás už v tomto věku byl uspávání boj a kolem těch 2,5 let už mi děti usínaly jen velmi zřídka, při cestě autem nebo při nemoci.
@unuděná Ano já to řeším jen když venku nehorázně leje tak s ní nechci chodit v tom počasí no 😂
A to se za ty dva roky nikdy nestalo, že byste nešly ven - že to řešíš až teď?
Zkus jí uspat na balkoně nebo někde v chodbě třeba, přejížděním přes práh a pak jí tam nech spát. Nebo to prostě zkuste doma, ale počítej s variantou, že to neklapne ![]()
@unuděná Jo stalo ale třeba ve školce taky budou spát v postelích nebo na matracich tak jsem jí prostě chtěla učit aby umělá usnout přes den i doma když to bude potřeba a aby pak neměla problém ve školce i dksz vím že v té době už spát třeba nebude. Ale třeba bude. A zároveň jsem chtěla aby si zvykla na svoji postel v pokojíčku zatím spí s námi v posteli. Je hodně kontaktní a ještě chce být s námi tak to nehrotim ale za nějaký čas jsme chtěli zkoušet ten pokojíček.
No tak to zkuste. Řekni jí, že bude spát jako velká holka v postýlce, čti jí u toho pohádku nebo pusť nějaké ukolébavky, drž jí za ručičku a uvidíš.
Úderem 1,5 se u nás odpoledne spalo výjimečně. Výjimečně! To už muselo jo být.
Spala od 10 do půl deváté ráno nejdýl. A pokud usnula odpoledne tak kolem 4, což byl od miminka záchytný bod a taková jistá hodina.
Syn od 2 let nespí. Teď máme 2,5 a hodně vyjimečně se stane, že zaklapne u pohádky. Ale známá má syna skoro 3 roky a ten spí po obědě 2-3 hodiny a noční 19:30-6:30 jako nic. Je to fakt velmi individuální. Takže klidně vyzkoušejte, jaký to bude bez spánku, případně jí ulož do postele a čti jí, pust audio pohádku nebo malý má rád na YT takové rybičky na usínání. Ale je to o zvyku, první dny to vyjít nemusí 👍
Maly jednu dobu neusnul jinak, nez drncanim v kocaru nebo poskakovanim na mici. Uspat jinak bylo utrpeni pro oba. Ve 2,5 to uz bylo lepsi a usne i pres den, kdyz si k nemu lehnu a treba zpivam, musi byt ale unaveny, o hodinu driv by neusnul. Ve dvou letech bych ji klidne vzala na klin a chvili poskakala, za ten klid, kdyz hodinu spi, to stoji ![]()
Syn má dva a čtvrt roku. Do dvou let spal přes den venku, doma usnul po obědě jedině s tátou, se mnou dělal blbosti. Už se ale naučil v klidu usínat i se mnou. Ležíme v posteli a on usne. V klidu usíná přes týden i v jeslich ![]()
Syn byl taky zvyklý na kočárek, já to řešila zase přes léto, kdy v poledne na uspávání bylo venku horko. Prostě jsem jednou nešla ven a lehla si s ním do postele. Taky to dlouho trvalo, než usnul, ale za pár dní se to ustálilo.
Zdravím jak uspavate přes den dětí okolo 2 let? Malá je zvyklá na kočárek a večer usíná v posteli se mnou. Chtěla bych ji začít naučit spát přes den v posteli nebo v její posteli co má v pokojíčku ale ještě tam nespala. Jednou se mi podařilo ji uspat doma ale to vstávala hodně brzy ráno. Jinak pro představu vstává ráno v 7 a před 11 jdeme ven většinou do 15 min spí a spí hodinu. Ale když by mi usnula třeba až v 1 v té posteli tak pak je problém večer že by usnula strašně pozdě. Nemáte nějaké rady?