Změna spánku u dvouleté

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1409
14.11.24 15:31

Změna spánku u dvouleté

Ahoj, zajímal by mě Váš názor.

Dcera, čerstvě dva roky. Před několika týdny přestala spát přes den.

Do té doby spala 19:30-6:30, 12:30-14:00.
Pak 19:00-6:30.

Teď pár dní zpět najednou začala kolem čtvrté hodiny doslova padat únavou. Ale spát mi nechce, z postele utíká, při nošení chce dolů chodit. To mi raději usne hlavou v talíři nebo v autobuse pomalu ve stoje. Takže se do chvíle vzbudí (jakmile dojde k nějaké změně) a je nerudná, nevyspalá a dvě hodiny je úplně mimo a poplakává.

Když náhodou usne někde, kde jí můžu nechat, tak spí klidně i hodinu a půl. Tím pádem mi večer usne až kolem půlnoci a vstane v 10 dopoledne, což ne vždy jde. Občas máme doktora nebo plavání.

Únava jí pomine cca do půl hodiny a pak normálně funguje až do večera. Ale není mi extra příjemné jí držet vzhůru.

Moc nevím, co s tím. Nechat jí usnout ve čtyři nebo jí nějak přetáhnout (pak usne cca 18:30)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7260
14.11.24 16:07

My když rušili poledni spánek tak si to sedalo fakt tak tři týdny… a od těch 17 byla fakt unavená, věděla jsem že už musíme být doma.. a jen klidová čínnost… snažila jsem se ji fakt udržet a chodila spát po té 18hodině a vydržela spát do rána…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
14.11.24 16:28

@KKK85 ona právě doteď vůbec neměla problém. Prostě jeden den spát nešla sama od sebe a vydržela bez potíží. Proto mě překvapilo že necelé dvě měsíce na to není schopna pomalu chodit a usne víceméně za chůze nebo třeba při malování. Přijde mi že ta únava naskočí snad během vteřiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
14.11.24 17:20

@tevl noo a když ji dáš po obědě tedy spát třeba na hodinku, ale normálně ve 13hodin? V kolik pak večer usne? Třeba ten spánek potřebuje ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
14.11.24 17:32

@KKK85 právě že mi usnout nechce vůbec. Zkoušela jsem to dneska kolem jedné a jen mi tam skákala po hlavě :nevim:
Asi udělám, jak říkáš. Prostě kolem čtvrté budeme plánovat klidnější aktivity a dám jí spát večer dříve. Jen je mi divné, že je to vždy tak náhle. Poprvé jsem jí i kontrolovala jestli dýchá, jak z ničeho nic odpadla na gauči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí